content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Kas

Aday Adaylarına Göre Temiz Parti Var mı?

Ülkede politikayla ilgilenen var olduğu gibi, hiç ilgilenmeyenler de var. Hiç ilgilenmeyenler daha çok kimsenin işine karışmayanlardan teşekkül ediyor. Özellikle yerel seçimleri “fasafiso”  diye tarif edenler politikanın yerel seçimleriyle ilgilenmeyen kanadından olanlar.

Biz bazı şahsiyetlerin fikir sahasında laf edenler olduğuna inanırız. Elbette bu işi kendisine meslek veya huy edinenler olacaktır. Onlara da saygımız var.  Demokrasinin gereği olarak politika yapacaklar.

Bazı kişiler de aktif politikayı sevmezler ancak ilgilenirler. Bu ilgi ya sadece ilmen olur ya da kendi dışında aday veya adayları; parti veya partileri destekleyerek olur. Hiç aday desteklemeyip sadece seçimlerde konuşmayan ve seçim sonrası fikir beyan edenler de var.

Günümüzde en popüler iş taraftar olmak. İlla kimin kanacağını merak etesi de bunun yüzünden.

Ben şahsen yerel seçimleri “usulden” kabul ediyorum. Çarşamba’ya, Perşembe’ye kim belediye başkanı olmuş çok da mühim değil. Çünkü Cumhuriyetin ilanından bu yana belediyecilikle kalkınmış ne kadar il veya ilçe var bilen var mı?

Bana göre genel seçimler daha mühim. Ülkeyi yönetecek kadrolar orada seçiliyor. Zaten “genel yönetici” ne kadar başarılıysa “özel yönetici” de o kadar başarılı olur.

Biz seçimi seven bir milletiz. Hatta ne kadar müsabaka varsa ilgi alanımızdadır. Ve biz sonuçlarlara odaklıyız. Nasıl yönetilirden çok kimin yöneteceği daha mühim bizim için.

Diyeceksiniz ki bunlar “millet için” varlar.

Öyledir.

Olsunlar tabii.

Fakat bir belediye başkanlığı için onlarca aday adayı müracaat ediyor. Bunlardan sadece birisi aday olacak. Gerisine de seçmen karar verecek.

Buraya kadar güzel de kim kesin aday olacak? İşte zurnanın tuhaf ses çıkarttığı yer. Ne kadar aday dayı varsa kendi partilerindeki diğer aday adayları hakkında demediklerini bırakmıyor. Oldu mu şimdi?

Oluyor demek ki…

Kesin adaylar açıklanana kadar önce aday adayları kendi partilerindeki diğer aday adaylarının ne kadar kirli çamaşırı varsa ortaya döküyor. Sonra bunlardan birini seçin diyorlar bize.

Seçeriz…

Yani seçerler…

En azından kendi dava arkadaşlarınız için biraz saygılı olun.

Her ne kadar yerel seçimler bizce de “fasafiso” hükmünde olsa da seçim nihayetinde. İnsanın ağzından çıkanı kulağı duymalı.

Edep yahu!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank