content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Kas

% 50 Geri Zekalı mı?

2002 genel seçimlerinden bu yana AKP'nin oylarında çok büyük düşüşler olmadı. Son genel seçimlerde de % 50'ye yakın oy aldı.

Her seçim sonrasında sosyal paylaşım sitelerinde,AKP'ye oy veren seçmenler, oy vermeyen seçmenler tarafından aşağılanır, onlarla dalga geçilir. Onların koyun mu? Öküz mü? sığır mı? olduklarına bir türlü karar verilemez. İnsan olarak ise embesil mi? idiot mu? moron mu? oldukları tartışılır durulur.

Buna karşın şimdiye kadar Hiç bir AKP'li seçmenin diğer partilere oy veren seçmeni aşağılamak için tek bir cümle kurduğuna rastlamadım.

Her seçim sonucunda AKP'nin sandıklardan nasıl oy çaldığı ne numaralar çevirdiği şehir efsanesi haline gelmiş durumda. Peki diğer partilerin sandık görevlileri seçim günü uyumakta mı? Bir düşünün, sandıkların başında en az 4 partinin temsilcisi var. Sandık başkanı var. Bir çok sandıkta da oy ve ötesi grubundan gözlemciler var. Nasıl olacak?

Tekrar konumuza dönelim. AKP'ye oy veren seçmen geri zekalı mı? cahil mi? Hiç sanmıyorum. Etrafımda şahsen tanıdığım, AKP'ye oy vereceğini söyleyen seçimden sonra da oy verdiğini söyleyen bir çok insan var. Bu insanlar içinde tahsili Lise düzeyinin altında olan yok. Üniversite mezunu olanlar var, saygın iş adamları var, köylüler var, işçiler var. Özetle toplumun her kesiminden insanlar var. Ve bu insanlar, herkes gibi aynı şartlarda , aynı hukuk kurallarına bağlı olarak yaşıyorlar.

Kabul edilmesi gereken şu: Hiç kimse koyun ya da öküz veya geri zekalı falan değil. İnsanlar demokratik şartlar çerçevesinde sandığa gidip, gelecekte kendileri için yasa yapacak bir yasama organı seçmişlerdir. Bu yasama organı içinden bir yürütme organının da ülkeyi dört yıl yönetmesini istemişlerdir. Olay bu kadar basittir. Bu durumu herkesin kabul etmesi gerekir...

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank