content
06 Eki

‘Kampüsten Dünyaya’…

‘Kampüsten Dünyaya’... Farklı coğrafyalara uzanan Boğaziçililer…

Zulüm altında olan coğrafyaları konu edinip araştırmayı amaçlayan Boğaziçi Üniversiteli öğrenciler, bunun için bir dergi yayınlamayı düşünmüş. Adı da, ‘Kampüsten Dünyaya’…
Farklı bölgelerle ilgili bilgi toplayıp ilk önce kendilerini bilinçlendirmeyi, sonrasında da dergileri aracılığıyla kendi yaşıtları başta olmak üzere her kesimden olabildiğince çok insanla bunları paylaşmayı hedefleyen gençlerin ilk durağı Filistin olmuş. Çeşitli baskılara ve yaşam zorluklarına rağmen hayatta kalmaya direnenlerin gerçeklerini yansıtan ‘Kampüsten Dünyaya Dergisi’nin birinci sayısında Filistin trajedisini işleyen Boğaziçililer, çalışmalarına başladıkları ikinci sayıda Afrika’daki açlığı ve ölümleri kendi yorumlarıyla aktarma hazırlığında.

Tamamen öğrenciler tarafından yürütülen ‘Kampüsten Dünyaya Dergisi’ projesinin, ezilenleri irdeleyen bakış açısının dışında bir diğer özelliği de, o sayıda ele alınan ülkedeki yetimlere bağış olanağı yaratması! Bunun gerçekleşme mekanizmasıysa, dergi satışlarına endeksli. Belli miktarda bağış karşılığı dağıtılan ‘Kampüsten Dünyaya Dergisi’nden elde edilen gelirin tamamı, bir yıllık masrafları karşılamak üzere, konu edinilen bölgenin yetimlerine vakfedilecek.

Halen ikinci sayının içerik çalışmalarını yürüten Boğaziçililerin, Afrika yararına düzenledikleri ‘Uluslararası Karikatür Yarışması’ da yardım amaçlı projenin farklı boyutu!
Dünyanın çelişkilerle dolu hakikatlerinden olan beslenme konusunu vurgulayan ‘Açlık, Obezite ve Ölüm’ temalı karikatür yarışması, ‘Kampüsten Dünyaya Dergisi’nin uluslararası alanda da dikkat çekmesini sağlayacak bir girişim. Bilinçsiz yemek tüketimiyle obezleşen insanlara karşın yaşamlarını yürütmek için yeterli besinleri bulamayan, açlıkla mücadele eden ve ölenlerin gerçeğine odaklanan yarışmanın amacı, sömürge toplumlarında ve ümmet coğrafyasında karşılaşılan içler acısı durumu gözler önüne sermek!
Herkese açık olan ve yaş sınırı bulunmayan ‘Kampüsten Dünyaya Dergisi Uluslararası Karikatür Yarışması’nda katılımcıların birden fazla eserle iştiraki mümkün. Yeter ki, gönderilecek eser daha önce başka hiçbir yerde yarışmamış olsun! Hasan Aycın, Dağıstan Çetinkaya, Turan Dertli ve Yusuf Kot adlı karikatüristlerden oluşan seçici kurulun değerlendireceği eserlerin iade edilmeyeceğinin; basım, yayın ve kullanım haklarının ‘Kampüsten Dünyaya Dergisi’nin olacağının da altını çizmekte fayda var. Dereceye giren ilk 10 karikatürü Afrika sayısında yayınlayacak olan Dergi’nin ödüllerine gelince… Birinciye, iPad; ikinciye, iPhone; üçüncüye de Notebook verilecek. Ayrıca mansiyon ve seçici kurul özel ödülü de bulunmakta.
Dereceye girenlerin, Afrika yararına düzenlenecek bir programdan ve http://www.facebook.com/kampustendunyayadergisi sayfasından ilan edileceği yarışmanın son katılım tarihi, 12 Kasım 2011! Yarışmaya karikatür göndermek ve daha geniş bilgi almak isteyenler için başvuru adresi: kampustendunyaya@gmail.com

Anibal Güleroğlu

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank