content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Ara

Yürekten Teşekkür Edemiyoruz.!

Ünye Çevre yolunun taahhüt edilen 2010 yerine 2013 yılı sonunda yani 4 yıl sonrada olsa hizmete açılmasıyla birlikte Ünye’nin, Ünyelinin ve Ünye de yaşayan bütün insanların oh be şehir, dolayısıyla insanlar rahatladı demelerine vesile olan sevk ve idarecilerimize görevlerinin gereğini yerine getirerek gönül rahatlığı içerisinde ülke ve insanların menfaatlerini gözettiler diye gönül rahatlığı içerisinde teşekkür edemiyoruz.

Dönemin Enerji Bakanı Dr. M. Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz, Cemal Uysal, Hamit Taşçı, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'in katılımı ile temeli 15 Haziran 2007 yılında atılan ve 2010 yılında ulaşıma açılması planlanan Ünye Çevre Yolu 21 Aralık 2013 Cumartesi günü başbakanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan beyin Karadeniz ziyareti sırasındaki toplu açılış programı için geldiği Ünye’de Ünye çevre yolu geçte olsa açılarak araç yoğunluğundan, aşırı korna ve egzoz gürültüsünden ve egzoz gazı kirliliği yanında araç yoğunluğu nedeniyle yolu karşıya geçerken hayatını tehlikeye atan insanlarımız ve şehrimiz otobüsler dışında ağır tonajlı araçlardan kurtularak bir çok açıdan rahatladı. Saygıdeğer okurlar, atalarımız “yiğidi öldür, hakkını yeme” demiş. Bizde yiğitlerin hakkını verirken Ünye çevre yolu başta olmak üzere ilçemize yapılan devlet yatırımları ile ilgili gördüğümüz olumlu ve olumsuzlukları özetleyerek bilgilerimizi güncelleyelim.

Her ne hikmetse bütün devlet yatırımlarının ihalelerinde adam kayırma dün, bugün ve halen artarak devam ediyor. Hâlbuki işe talip olan kişi ve kuruluşlarda aranması gereken vasıflar inanıyoruz kanunla belirlenmiş olmasına rağmen yinede, ihaleden sorumlu zatı muhteremlerin büyük bir ekseriyeti, kendi zenginini üretmenin peşine düşmekten öteye gitmediği için kendilerine yakın isimlere iş vererek ya da bir şekilde verdirerek yandaşlarını korumaya kalkarlarken Ünye çevre yolunda ve Yeni devlet hastanesi yapımlarında bir kaç firma değişmesi ve değiştirilmesi misali işlerin uzamasına ve kızıl yetimin hakkının çarçur edilmesine sebep oluyorlar.

Bu olumsuzlukları dile getirirken önce sağlık diyenlerin ülke genelini bilmemize gerek yok. Ama özellikle Ünye Devlet hastanesindeki sevk ve idarede yapılan koruyucu atamalar ile kimlerin nerelere nasıl ve ne şekilde getirilerek hastaneyi hastane olmaktan çıkarıp 5.sınıf sağlık ocağına çevirdikleri yalnızca bizim değil, sağduyulu Ünye kamuoyunun malumudur. Hastanenin sağlık ocağına döndürüldüğü ilçemizde sağlık ocaklarındaki muameleleri anlatmaya gerek olmamalı diye düşünüyoruz. Bizim bu ve benzeri konuda yazdığımız çokça yazıyı okumuş olanlar, hastaneye ve haksız atamalar ile hastanedeki yanlı ve yanlış uygulamalara taktığımızı düşünebilirler.

Ancak % 90’nı hazıra alıştırıldığı için geçinmekten aciz olan vatandaşımızın hastanede birebir yaşadıklarına, nasıl bir muameleye tabi tutulduklarına şahit olanlar anlattıklarımızın işkembeyi kübradan atılmadığını gayet iyi bilirler.Ama Hastaneye düşmeyen yada istediği sağlıkçıyı istediği yere ayağına getirenler bunu anlamaz ve anlayamazlar.Daha net bir ifade ile anlatmak gerekirse “ateş düştüğü yeri fena yakar ”temennimiz o ki sizinkine düşmez ve yakmaz inşallah.! Saygıdeğer okurlar, ilçemizde yerelde ve genelde yapılan devlet yatırımlarında yapılan usulsüzlükleri ve adam kayırmaları söylemekten ar ederek sözü Ünye çevre yoluna getirip yazımızı sonlandırmadan önce Döşemedibi Mahallesinden geçen Söğütlü Viyadük’ünde yapılan 10 adet kolonun kırılarak dökülerek sökülerek 3 ay gibi bir zaman dilimi içerisinde yeniden yapılarak havaya giden asgari 3,azami 4 trilyon lira olduğu iddia edilen maliyetinin devlete değilse müteahhide olan zararını gerek devlet, gerekse millet olarak sineye çekmeye alıştık desek de Ünye çevre yolunun kavaktepe mevkiinde, yani itfaiye binasının, yeni otogarın bulunduğu yerden devlet karayolu ile Samsun şehir girişinden olduğu gibi altında araç geçişine ve denizin kapanmasına mani olan sistemde yapılması gerekirken çirkin toprak ve hafriyat dolgusuyla yolun birkaç metre yükseltilmesi yanında Nuriye mahallesi girişinin çirkinleştirilmesi ve önemlisi denizin kapatılması kime nasıl ve ne mazeret üretilerek izah edilebilir.

Her seferinde söylediğimizi bu yazımız dada müsaadenizle tekrar etmek istiyoruz. Toplamda 500 milletvekili ile idare edilen ülkemizin her il ve ilçesinden vekil dışında bakan çıkması yada çıkarılması mümkün değil. Ama Yüce Allah biz Ünyelilere daha doğrusu Anadolu insanına 1980 yılından buyana ve halen vekil dışında her dönem bakan çıkartmayı nasip etti. Ama bizler bu olağanüstü siyasi şansı kendi içimizdeki sen-ben kavgası nedeniyle yaşadığımız kısır çekişme yüzünden bir türlü değerlendiremedik.

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve bölgesinde dün bugün ve halen yapılanlar her seferinde elim kırılsaydı diyen ve yine aynı hataya düşen seçmenlerin sayesinde Allah için değil, kişilerin çıkarları için yapılmaya devam ediyor. İşte bu yüzden göreve gelenler değişmiyor, göreve getiren seçmenler neden bu yanlışı görüp de kendileri hala değişmezler de aynı yanlışa defalarca düşerler, anlamak mümkün değil diyor,saygılar sunuyorum.! Ahmet Yenin Yürekten Teşekkür Edemiyoruz.!

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank