content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Oca

Yeniay Beni Yanıltan İsim Oldu…

 AK Parti İstanbul belediye adaylarını açıkladı. Ve beni 3. bölgede en çok şaşırtan isim Aziz Yeniay oldu.
Yine beni en çok şaşırtan AK Parti Küçükçekmece eski İlçe Başkanı Temel karadeniz oldu.
Çünkü, Aziz Yeniay'ın aday olmamasına rağmen aday gösterileceğini tahmin ediyordum.
Yaptığım tüm görüşmelerden aldığım bilgiler Yeniay'ı Küçükçekmece'ye Başbakan Erdoğan'ın bir kez daha istediği yada Arnavutköy'e aday yapılacağı idi.

****
Dün aday tanıtım toplantısında Aziz Yeniay'ın yüzünden düşen bin parçaydı.
Sorun aday olmadığı halde aday yapılmaması değil, kanlı bıçaklı olduğu Temel Karadeniz ile aynı karede görünmesiydi.
****
Yazın bir kenara kim ne derse desin, Aziz Yeniay'ın Küçükçekmece sokaklarında Temel Karadeniz için oy isteyebileceğini, istesede de bunu canı gönülden yapacağına asla inanmıyorum.
Şayet, Yeniay'ın siyasette gelecekle ilgili bir hayali yada beklentisi yoksa Karadeniz için asla sokağa çıkmayacaktır. Şayet gelecekle ilgili bir görüşme olmuşsa, teklif almışsa da sokağa çıktığında vicdanına hesap verebileceğini düşünmüyorum.

****
Gelelim Temel Karadeniz'e. Karadeniz aday olmak için ilçe başkanlığından son gün istifa etmesine rağmen aday adaylığı için müracaat yapmamıştı. Yaptığımız telefon görüşmesinde ise "Adaylık müracaatı yapmayacağım. Çünkü, Başkan Yeniay ile ilgili dedikodular üzerime yıkılmış durumda. Bu dedikoduların sorumlusu ben değilim. Aklanmak için adaylık müracaatı yapmayacağım. Partimin yetkili organları aday olduğumu biliyorlar" diyerek aday adaylığının devam ettiğini belirtiyordu. Ayrıca kesin aday olacağına da inanıyordu.
****
Başkan Yeniay ise ekibinden Hüseyin İpek ve Enver Şengül'ün aday adaylıklarına destek veriyordu. Her iki isimde Yeniay tekrar aday gösterildiğinde yanlarında duracaklarını ifade ederken, aday olabileceklerine de çok inanıyorlardı.
****
Küçükçekmece'de ne mi olur? CHP şayet birliği sağlayabilir, Gökhan Gümüşdağ aday yapıldığında, Kemal Çebi tavır koymaz ve Gümüşdağ'ın yanında durursa, Küçükçekmece'de kıran kırana bir seçim yarışı yaşanır.
Yazın bir kenara 2009 yılında yaşanan seçim farkı bu kez ilçede yaşanmaz. AK Parti'nin Küçükçekmece iktidarı tehlikeye girebilir. Hele ki, göçmenlerin Gümüşdağ'ın etrafında durması seçime farklı bir heyecan katar.

Batı cephesinde yeni birşey yok

AK Parti İstanbul'da iktidar olduğu 26 ilçede, aday olmayan (Küçükçekmece, Üsküdar, Gaziosmanpaşa) 3 belediye başkanının dışında 23 belediye başkanının tamamını aday gösterdi.
Kamuoyuna yansıyan isimlerin dışında İstanbul'da sürpriz olmadı.
AK Parti ve Başbakan Erdoğan İstanbul'da ilk defa belediye başkanlarının tamamıyla seçimlere katıldı.
AK Parti ilk defa son dakikada kimseyi değiştirmedi ve süpriz yapmadı.
AK Parti belediye başkanlarını değiştirmeyerek, tabanda siyaset yapan ve beklentisi olanların umutlarını boşa çıkardı.
****
Yine AK Parti Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Ataşehir, Çatalca, Kartal ve Kadıköy ilçe başkanlarını aday yaparak, teşkilata nasıl önem verdiğini gösterdi.
Galiba AK Parti belediye başkanlarıyla ilgili tabanda olumsuzluk yaratırken, iktidar olmadığı ilçelerde teşkilatın adaylarına önem vererek, eksiğini kapatmış gibi gözüküyor.
Ancak 26 belediyede iktidarını korumak için mevcut belediye başkanlarının tercih edilmesinin, olumluluk mu yoksa olumsuzluk mu olduğunu 30 Mart akşamı göreceğiz.
Ayrıca iktidar olmadığı ilçelerde teşkilata ağırlık vererek belediye başkanlarını belirlemenin belediyeyi kazanmaya yetip yetmeyeceğini de göreceğiz.
****
Şayet AK Parti İstanbul İBB ve 26 ilçeden kimi belediyeleri kaybederse, aday tercihlerinde etkilerinin olanları 31 Mart sabahından sonra Türk siyasetinde mevta olacaklarını bilmek için de kahin olmaya gerek yok.
Ayrıca CHP'nin iktidar olduğu 13 ilçeden hiçbiri kazanılmaz ise yine partiyi ve karar vericileri bir tufan beklediğini belirtelim.

****
AK Parti mevcut belediye başkanlarıyla seçime katılacağını açıkladıktan sonra, CHP'nin 12 belediye başkanının tamamıyla seçime girmemesi seçimlerde kendilerine bir üstünlük katabilir.

Son söz: AK Parti İstanbul 3. bölgede isimleri açıklanan belediye başkanlarından, benim için sürpriz bir isim olmadı. Silivri Tahir Sert ismini çok önceden biliyordum. Ancak Sert bizzat ismini yazmamamı, kendisi için olumsuzluk olacağını belirterek özel bir ricada bulunmuştu. O ricasını son hafta da unuttuk ve Sert'in ismini aday diye yazdık. Yazdığımızda da Silivri'de kimse inanmadı. Hatta adayın belli olmadığı bu tür haberlerin bilinçli olduğu iddia edildi. Bugün haklılığımız ortada duruyor ve kimlerin ne söylediğide...

(GAZETEİSTANBUL)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank