Ah Tarsus Ah!

2002 genel seçimlerinde Tarsus’ta MHP, 31.830 ( % 22). CHP, 31.507 ( %22). AKP, 17.710 ( % 12) ve DEHAP, 15.831 ( % 11) oy almıştı. Sonuçlara göre MHP 323 oy farkla birinci parti olmuştu.

2002 genel seçimlerinde Tarsus’ta MHP, 31.830 ( % 22). CHP, 31.507 ( %22). AKP, 17.710 ( % 12) ve DEHAP, 15.831 ( % 11) oy almıştı. Sonuçlara göre MHP 323 oy farkla birinci parti olmuştu.

Tarsus’ta pavyonlar şehir içinden şehir dışına taşındı uzun yıllar önce. Taşındıkları yeri de herkes bilir. Ova köylerine giden yolun başında. Tarsus’un ova köyleri geniş alanlara sahipti

Gençliğim işçi eylemlerinin grevlerin içinde geçti. Emeğinin hakkını alabilmek için ölümü göze alabilme cesaret ve kararlılığında olan insanların içinde büyüdüm.

Genel paylaşım sitelerinden en önemlilerinden bir tanesi facebook. Ben hala twitter nasıl kullanılır pek beceremediğimden facebook’u tercih edenlerdenim. Birçok kişi facebook isimli siteye çok farklı amaçlarla giriyor.

Bilişim teknolojisinin baş döndürücü hızlı gelişimi yeni keyifler yaratmaya da başladı. Bunların en önemlilerinden bir tanesi sosyal paylaşım siteleri. Sosyal paylaşım siteleri her geçen gün üye sayısını katlayarak arttırıyor. Facebook ve twitter bunların en gelişmişlerinden iki tanesi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tarsus’umuzda da 1 Mayıs işçi bayramı kutlandı. Cleopatra kapısı civarında toplanan gruplar kortej olarak mersin caddesinden iş bankası kavşağına; oradan da Atatürk Anıtı’na yürüyerek bayramı kutlamaya çalıştılar.

“Suçlu olduğu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur”. Hukukta bu duruma masumiyet karinesi denilir. AKP iktidarı döneminde her hukuk kuralı gibi masumiyet karinesi de değişti.

Basın Camiası’na “Tarsus Sözcü” gazetesini çıkararak girmiştim. Ardından Ferhat ağabeyim “Tarsus Zirve” gazetesini çıkarırken beni de köşe yazmam için davet etti. Yaklaşık iki buçuk yıl da orada köşe yazıları yazdım.

Ergenekon, oda tv derken daha basılmamış bir kitabın tüm karalamalarının mahkeme kararıyla toplatılmasına tanık da olduk. Mahkemenin söylemediği bir tek, bu konuda düşünmek bile suçtur demediği kaldı.

CHP genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun milletvekilliği aday listesinin üyelerle ön seçim yöntemi kullanılarak belirleneceği söylemi parti tabanında bir hayli heyecan ve umut yaratmıştı.

2007 genel seçimlerinde CHP listesinden iki Tarsus doğumlu aday adayı delegelerle yapılan ön seçimde Mersin ilinde ilk iki sırayı paylaşmıştı. Parti genel merkezinin aldığı karar gereğince birinci ve üçüncü sıralar kontenjan adayına ayrılınca ikinci ve dördüncü sıralara bizim Tarsus doğumlu adaylar yazılmıştı.

Gazetemizde geçen hafta yayınlanan makalemle ilgili olarak gereksiz ve yersiz eleştiriler aldım. Aslında böyle yazarak iktidar partisinin ekmeğine yağ sürdüğümden ve

Yüksek seçim kurulu, 2007 yılı adrese dayalı nüfus kaydına göre illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Yeni oluşan durumu Tarhan Erdem yorumladı ve

Genel seçim sürecine girildiği günlerde milletvekili aday adaylarından bol bir şey yoktur. Bütün aday adayları ballandırarak kendilerinin ne kadar zeki, ne kadar çevik ve ne kadar

İşlenmiş bir suçun yargılama aşamasına taşınması sürecinde en önemli görev, delil toplanması konusunda polis teşkilatına düşmektedir.

Star televizyonunda, Haber programında bir muhabirin eline vermişler mikrofonu çıkarmışlar Eminönü meydanına. Muhabir geleni geçeni çevirip sorular soruyor.

Geçen hafta CHP’nin 2011 yılında yapılacak olan genel seçimlerde Mersin ilimizde milletvekilliği sıralamasını üyelerle ön seçim düşüncesi üzerine geliştirmeye başlamış ve birkaç muhtemel
2009 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi
Designed By Online Groups