content Yıl 1971-72 ilk şiirler ve sonrası... Şiirler, köşe yazıları son birkaç yıldır yaptığım araştırmalar...Bir çok antolojide yer aldım.Sayısını hatırlamadığım edebiyat sitelerinde yayınlanmakta olan şiirler, denemeler ve hikayelerim var... İnternet radyolarında yayımcılık yapıyorum. İşte şimdi de burada da sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim...
04 Eyl

Yandık! Ondokuzbindokuzyüzdoksanaltı Grip Daha Var!-II

Ve birkaç gün önce okuduğum  haber başlığı ilgimi çekiyor beklide sizlerinde ilgisini çekmiştir.

Aynen  “At gribi gelebilir “  “ Uzmanlardan gripten korunma ve aşı uyarısı

Haaa daha gelmemiş. Yola çıkmış demek ben geliyorum demiş ki sayın Prof. Dr. Selim Badur “halk arasında dillenen "tavşan gribi"’nin gelmeyeceğini ama "at gribi"’nin gelebileceğini söyledi.

Bakın yaa güler misiniz ağlar mısınız bu sözlere diyeyim en iyisi. Prof. Dr. Selim Badur; "H9 N7, H9 N2 gibi atlarda görülen bir at gribinin insana bulaşma riskinden bahsedilmekte. Çok küçük sayıda olgular var. Eğer bu süratle yayılırsa 2015 yılında biz at gribi de elde ederiz" bakın böyle bir bilgilendirme olur mu sizce? Halk nasıl olurda “tavşan gribini” bekliyor olabilir ki.

Allahım sen benim aklıma mukayyet ol demek geldi içimden, neden mi durun daha bir açıklama daha var.

Bu basına yapılan bir açıklama ve bir gazetecimiz diyor ki: H1 N1 vürüsüyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın girdiği aşı polemiği’ni hatırlatıyor. Bunu hepimiz hatırlıyoruz, uzun zaman gündemde kalmıştı.

Verilen cevaba bakar mısınız: Prof. Dr. Gaye Usluer de bu işe politika karıştırılmaması gerektiğini belirterek, "Belki basın için çok renkli haberler oluyor ama arada etkilenen 70 milyon kişi var. Aşılanmayan kişiler etkileniyor. Yani 600 küsür kişi öldü. Ölen kişi yakınımız da olabilirdi. Eğer aşılansalardı bu kişiler ölmeyecekti. Her hekim olan konuşamaz, her Sağlık Bakanı olan konuşamaz. Herkes uzmanlık alanıyla ilgili konuşmalıdır" diyor. Tek tek incelemeye başınızı şişirmeye niyetim yok ama lütfen son kurulan cümleleri tekrar okuyun.

Şimdi soruyorum sırf elde kalan aşıların tüketilmesi için mi gripten söz ediliyor.

Elde kalan aşıları elden çıkarmak için mi “ At gribi” geliyor?

Şimdi bir soru daha kafama takıldı ne diyor Prof. Dr. Gaye Usluer sözlerden etkilenen “ 70 milyon “ var diyor, devam ediyor burası gerçekten çok ilginç “Yani 600 küsür kişi öldü “ birçok arşifi karıştırdım 70 milyonun içinde 600 kişi nerede ölmüş bulamadım.

Çok merak ettim dünya üzerinde ne kadar hayvan vardır diye hemen ufak bir araştırma yaptım sonucu aynen veriyorum:

“ Dünya üzerinde kaç çeşit hayvan bulunduğuyla ilgili olarak yürütülen tahminler 20 ile 100 milyon arasında değişiyor.
Üstelik bu canlıların çoğu hala tanımlanmış değil. Tanımlanmış tüm canlıların (sadece hayvanların değil) %80'ini ise böceklerin oluşturduğu düşünülüyor.” Diyor.

Eeee bu ne demek şimdi demeyin.

Bu şu demek oluyor: Dünya üzerinde biz yine de en iyimser rakamı ele alalım yani 20 bin hayvan olsun, desenize daha çokkk kapımız çalınacak ve ya hiç çalınmadan çat kapı virüsler gelecek.

Kapımızı haberli veya habersiz çalmayı düşünen virüslere özellikle de grip virüslerine duyurulur: Ben anti-virüs programı kullanıyorum sakın ola ki benim semtime uğrama,  benden söylemesi  neden daha önce söylemedin deme…

Devam edecek...

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank