content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 May

Ya Tutarsa

Nasrettin Hoca Eğiridir gölünün kenarında su ile oynuyormuş. Oradan geçen birisi hayır ola Hocam ne yapıyorsunuz? Demiş. Hoca da göle yoğurt mayalıyorum demiş. Vatandaş, Hocam hiç göl maya tutar mı? Nasrettin Hoca “Ya tutarsa” demiş.

Evet ya tutarsa, peki ya tutmazsa. O zaman ne olacak, ne dersiniz. İşi şansa bırakmamak gerekir. Spor toto-loto vs. şans oyunları, özellikle yılbaşlarında alınan milli piyango biletleri insan psikolojisini alt üst eden vasıtalar. Belki milyonlarca insan bilet alıyor, ancak yüklü ikramiye 3-5 kişiye çıkıyor. Burada şans oranı milyonlarda bir- iki, neden kendimizi milyonlarda bir-iki kişiye odaklıyoruz. Çıksa ne olacak ne değişecek. Hayatımız mı yoksa kişiliğimiz mi. Zaman zaman basından takip ediyoruz yüklü ikramiye çıkıpta hayatı kararanları. Bence boş hayallere ümit bağlamadansa, işsiz olan bir şahsın, çöp bidonlarından hurda toplayıp satarak para kazanması yuvasına daha güzel mutluluk getirir. Hele hele helâlından bir iş bulup çalışması ise mutlulukların en güzelidir. Parayla saadet olmayacağını herkes bilip, söylüyor

Şans, talih, kader kısmet

Tutarsa yahut tutmazsa

Helal işte vardır rahmet

Onu bilmezler tatmazsa

Sen Şükrani helal kazan

Nefse uyup kuyu kazan

Kor üstünde kaynar kazan

Eğer alevler yutmazsa.

ŞÜKRANİ

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Ya Tutarsa”

  1. 1
    Aynur AVCI Says:

    Merhaba efendim
    yürekten olan dilekler maya tutar desem de yosun tutmuş düşünce ifadeleri,sulanmış yorgun yüreklerde / maya / nasıl tutar.Saygımla.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank