content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Eyl

The Sun: “Onlar Türk”

The sun gazetisi bu başlığı 1–1 biten Hırvatistan - Türkiye maçı sonrası manşetlere taşımıştı. Maç 0–0 devam ederken 119. dakikada Hırvatistan’ın golü sonrasında 120. dakikada bizim golümüzle 90 dakika tamamlanmış, uzatmaların ardından penaltılar sonucu Türkiye yarı finale yükselmişi. Türklerin ne yapacağının hiç belli olmadığını son saniyeye kadar bütün Avrupa’nın Türklerden çekindiklerini dile getiren bir manşet niteliğindeydi o yazı: “Onlar Türk”

Yine Kazakistan maçı ve dakika 90+6 topun başında Arda öne geçiren golü atıyor. Türkiye 2 Kazakistan 1. Yine son dakika golü. Galip olmak, kazanmak hele son dakikada havalara uçmak, bağırmak avazımızın çıktığı kadar hoplamak, zıplamak.. Ben bile korkuyorum bazen kendimden. Ne yapacağımız hiç belli olmuyor. Dakika geçmeden üzüntüler, sevinç gözyaşlarına dönüşüveriyor. Tavuk yumurtası mantığıdır mıdır bizimki bilmem ama son dakikalar son saniyeler daha heyecan verici oluyor bizler için. Bugün buna doğrudur diyoruz yarın yanlış olarak nitelendiriyoruz. Benim dahi kendimle çeliştiğim zamanlarım oluyor ki bu zamana kadar yapmış olduğumuz olaylara bir dakika sonra itiraz edebiliyoruz. İlginç bir milletiz vesselam.

Yine bir Türkiye Avusturya maçı… Bu zamana kadar İspanya Almanya gibi güçlü, kendinden emin birçok takıma kafa tutan Türk Milli Takım, Avusturya karşısında kediye döndü. Bir beraberlik mantığına büründük mü son saniye kazanılan penaltı bile bu mantığı bozamazdı. Biz hakkeden değişik bir milletiz. Biz kazanacağız diye sahaya çıktığımız zaman dakika kaç olursa olsun -bir de tavuk yumurtası mantığı da vardır bizde ya o doğrultuda son dakika- galibiyet golünü atar çıkarız sahadan. Amma velâkin beraber kalacağız dediğimiz zaman da kimse bizi öne geçiremez. Son dakika hiç beklemediğimiz bir penaltı kazansak da yutturamaz bize kimse bu maçı aldığımızı. Çünkü kafaya koymuşuz biz beraberliği. Kafama koyduğum her işi yaparım derler ya aynı bu hesap. Ama biz yine de dedim ya ilginç bir milletiz. Ve The sun güzel ifade etmiş bizi: “Onlar Türk”

Yinede gurur duyuyorum kendi özbenliğimizden, Türklüğümüzden ve Türk olarak yaşamaktan. Artısıyla eksisiyle, güzellikleriyle çirkinlikleriyle, iyisiyle kötüsüyle Türkiye’de yaşamak ve sokaklarda, statlarda, evin balkonlarında “Türkiye” diye bağırıp ayyıldızlı bayrağı sallamak en büyük mutluluk. Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalandığını görmek ise ayrı sevinç ve bir o kadar da onur verici bir şey.

Ne Mutlu Türküm Diyene !

The sun ‘ın da ifade ettiği gibi.

(Dikkat edin !)

“Onlar Türk”

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank