content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Ara

Tepecikspor’un Büyük Başarısı Desteklenmeli

 İstanbul'da adı büyük olan ve içersinde tam 10 belediyesi olan bir ilçeydi bir zamanlar Büyükçekmece...
Bugün eski Tepecik, Mimarsinan, Kumburgaz, Celaliye ve Kıraç'ın küçük bir mahallesiyle ilçe  sınırları büyümüş bir ilçe Büyükçekmece.
Ve İstanbul'un yazın en önemli çekim merkezlerinden...
Dünyaca ünlü festivali var.

Mimarsinan'ın en önemli eserlerinden biri olan (bir zamanlar ne çok tartışma yapılmıştı üzerine, yok Kanuni Sultan Süleyman yok Mimarsinan Köprüsü diye..) Mimarsinan Köprüsü sınırları içersinde...
Herşeyden evvel İstanbul'un en önemli içme suyu kaynağı olan Büyükçekmece Gölü...
Ve boğazı andıran koyu ile Büyükçekmece...
Ve bu kenti dört dönemdir yöneten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün.

****
Merak ediyorsunuz bu satırları neden yazıyorum diye...
Biraz daha sabır...
Büyükçekmece'nin bugün sayabileceğiniz markaları yanında yeni bir markası yükseliyor.
Büyükçekmece'nin dünün beldesi bugün ise küçük bir mahallesinin adı olan Tepecikspor.
Aslında bir mahalle takımı...
2. ligde gurubunda devlere, şehir takımlarına kafa tutuyor.
İlk yarıyı 2. tamamladı...
Biraz destek ile, biraz şefkat ile, birazcık yanında durarak Tepecikspor'u gelecek yıl Bank Asya 1. Ligde izleyebiliriz.
Ve Büyükçekmece ismi Tepecikspor'un önünde yer alarak, Büyükçekmece'nin daha da markalaşmasına katkı sunabilir.

****
Bu yıl kendi sahası yapılmamasına rağmen, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun kente kazandırdığı harika futbol sahasında maçlarını oynayarak ilk yarıda ki başarıya imza attı.
Ve Büyükçekmece Belediyesi'ne ait futbol sahası, geçen sezonun ardından yapılan ve yetiştirilemeyen çalışmalardan dolayı kapalı...
Buna beceriksizlik mi yoksa ekonomik imkansızlık mı demeli... Doğrusu bilmiyorum(!)

Söyleyeceğim şu. Büyükçekmecespor futbol takımının ise durumu içler acısı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Tepecikspor ile mutlaka yakından ilgilenmeli..

****
İkinci yarı başlayıncaya kadar ilçede 200-300 işadamının katılacağı bir yemekli toplantı organize etmeli.
Bu işadamları firmalarının kulübe isimlerini yada formanın önüne ve arkasına reklam vererek kulübünün ikinci yarıya daha güçlü çıkmasına destek verilmeli.

Yaratılacak dayanışma ve sinerji ile kulübün Bank Asya 1. lige çıkmasına katkı yapılmalı.
Ayrıca Galatasaray'a karşılıksız yer verildi. Bunun karşılığında bila bedelle oyuncu takviyesi yapılabilir. Ayrıca takımın ihtiyacı olacak iki-üç futbolcunun transferine katkı sunulabilir.

Teknik adamlar, futbolcular ve kulüp yöneticileri arkalarında Büyükçekmece'yi gördüklerinde inanın daha çok performans gösterirler, kulüp yöneticileri ellerine daha çok atarlar. Yeter ki, arkalarında ki değil, yanlarında ki desteği görsünler...

****
Sözün özü: Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecikspor'a gerçekten destek vermeli. Çünkü Tepecikspor Büyükçekmece'nin bir futbol takımıdır. Her başarısı Büyükçekmece'ye ve bölgeye değer katmaktadır.
Ayrıca Dr. Akgün, Tepecikspor maçlarına belediye başkanlarını, bürokratları, siyasi parti ve STK temsilicilerini de davet ederek takımın arkasında büyük bir moral desteği oluşturmalı. Başkan bunu yapabilir. Yapacağı şeyler Başkan Dr. Hasan Akgün'ün kimliğiyle, vizyonuyla, misyonuyla da örtüşür.

Büyükçekmece'de birbirine yönelik kapanmış ve alt alta dedikoduyu çoğaltan süreci de daha dayanışmacı ve birleştirici bir rüzgara çevirebilir. Bugün bunu ilçede yapabilecek isim Dr. Hasan Akgün'dür.
Tepecikspor'un Bank Asya 1. Liğ başarısı, Büyükçekmece'de farklı bir rüzgar estirebilir. Bu süreci doğru okumak ve kamuoyunda farklı bir algılama yaratmak ise Büyükçekme'yi yönetenlere düşer.

Son söz: Bölgemizin kaç milletvekili var? Ve bu vekillerden kaçı birarada Tepecik maçı izlediler? Hakan Şükür diye bir milletvekilimiz de var. O Türkiye'nin efsane futbolcularından mıydı? Sahi o nerede? İşte milletvekillerinin büyük çoğunluğunu bile Dr. Akgün biraraya getirebilir... Bu bile takımı daha çok ateşler...
 

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank