content İstanbul’da doğdu. Aslen Düzceli'dir.İlk, orta ve lise tahsilini, İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1991 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1995’te mezun oldu. Aynı yıl Mardin Derik Lisesi edebiyat öğretmeni olarak atandı. 1997 yılında Ankara – Gölbaşı Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni olarak geldiği okulda mesleğine devam etmektedir. Lise yıllarında başlayan şiirle ilgisi, üniversite öğrenimi içersinde heves olmaktan çıkmış ve branşı gereği sanatın bu dalıyla ciddi olarak ilgilenmeye başlamıştır. Şiir üzerine yazdığı makaleleri ve şiirleri “İlk Yaz, Erciyes, Sarmaşık, Gülpınar, Simav Anadolu, Maki, Hisler Bulvarı, Kümbet, Karınca, Bizim Ece, Size, Çağrı,Bizim Külliye, Berceste, Türk Dili vb... birçok dergide yayınlanmıştır. Son beş yıl içinde, Milli Eğitim Bakanlığı adına, Başkent Öğretmenevi ve Milli Eğitim Şura salonunda, öğretmen şairlerin katıldığı toplam altı şiir dinletisi organizasyonu gerçekleştirmiş, birçok Devlet töreninde de sunuculuk görevinde bulunmuştur. 2006 yılında yapılan seçimde İLESAM Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi ve 2008 Ocak ayına kadar İLESAM'ın Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Birçok dinleti ve toplantı da, “Şiir Estetiğimiz ve Şiirde Olması Gerekenler” konulu bildiri sunmuş ve konferans vermiştir. Türk edebiyatı ve şiirine yaptığı katkılardan dolayı, Antalya ve Simav'da (Kütahya) düzenlenen şiir organizasyonlarında "Türk Şiirine ve Kültürüne Hizmet Ödülü"ne layık görülmüştür. 2006’nın Ekim ayından itibaren Polis Radyosu’nda “Gönül Köprüsü” adlı bir şiir-edebiyat ve sanat programı yapmıştır. 2007’nin Ekim ayından itibaren ise, yine Polis radyosunda, her Perşembe günü saat 21’de yayınlanan “İmbikten Damlalar” adlı şiir-edebiyat ve sanat programını yapmaktadır. “Mektuplarıyla Cahit Sıtkı” adlı inceleme, "Mogan Şiir Akşamları", "Mogan Şiir Akşamları (2008)" ve "Anne Konulu Şiirlerden Seçmeler" adlı üç antoloji eseri bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Halk Edebiyatı alanında “Âşık Edebiyatında Ağıt Konulu Destanlar”adlı tez çalışmasıyla master yapmıştır.
19 Ağu

Süveydâ’ya Mektup (IV)

“ Dilimde eski aşklar, aklımda sen varsın.”

Zaman denen mefhûmun anlamı, yaşanılan anın güzelliği ile değer kazanır. Sen gönlüme girdin gireli, dilimde hep eski aşklar var. Etrafımdakilerin bu farklı ruh hâlini görmemesi için kör olması gerek. Bu gün yeni bir şiire başladım. İlk mısraı şöyle: “ Sen nelere kadirsin aşk.”
Mehmet Nuri PARMAKSIZ

Yazmaya başladığım şiiri, bilgisine ve sezgisine güvendiğim bir arkadaşıma okudum. Şiir üzerinde çalışmamı öğütleyen dostum, “ bu şiiri bitirebilirsen, parnasizmin en güzel örneklerinden biri olabilir” derken, şiirde tecelli eden mısraların kaynağını kıskanır gibiydi. O an, şunu anladım ki, şiirlerimle hafızalarda yer etmek isteyen ben, farkında olmadan senin aşkının esiri olmuşum. Sen benim sadece hafızamın değil bütün ruhumun hakimi olmuşsun. Aklıma düştüğün an, bedenim üşüyor ve kendimi aşk yıldırımlarının ortasında buluyorum. “ Her mihnet kabulüm, yeter ki” sen yanımda ol, diyeceğim geliyor.

Kendimi aşkın karşısında biçâre hissetmeye başladığımdan beri, irfânımı ve bu dünyaya dair tüm mülahazalarımı bir tarafa bıraktım. Aşkımın, sadakatimle güçleneceğinin farkındayım. Senden önce, bülbül de Mecnûn da, benim için tam bir tecahül-ü arifmiş. “ Eteklerimdeki bir yığın gümüş yaprağın” farkında değilmişim. Ahvalimi, fıtratımı ve ferasetimi değiştiren güzel, sen daha önceleri nerelerdeydin?

“ Bende, Mecnûn’dan çok aşıklık istidadı var” diyen Fuzuli, meğer ne kadar da haklıymış. Ansızın hayatıma girişinle ve beni mey gibi sarhoş edişinle, bendeki en mahrem duyguları açığa çıkarışınla, sana hicret ettiğimin farkında değil misin? Senin aşkın karşısında yekpâre kalacak ve bitap düşmeyecek kimse var mı? Bilmelisin ki, Mecnûn kelimesinin manasını şimdi daha iyi anlıyorum.

Ferhât’ın dağları delmesi artık benim için bir mübalağa değil, “ Tarihe karıştı eski sevdalar “ diyen şair yanılmış ve “ Adını mıh gibi aklımda tutuyorum”diyen şair haklıymış.

Aşkımı ve “melâlimi anlamayanlar” beni anlamalı; seni dinliyorum güzel, “gözlerim kapalı.”

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Süveydâ’ya Mektup (IV)”

  1. 1
    Çapar Kanat Says:

    Yazınızı okudum.
    Anlamlı yazılarınızı takip edip okuyorum.
    Teşekkürler
    Çapar Kanat
    Çiftçi- Çiğ Süt üreticisi



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank