content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Şub

Sivas-Tokat Sevdası İle Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nde Buluşma

İlkbaharda çiçeklerin biraz geç  tomurcuk açtığı  19.05.2009 gününde Şebinkarahisar’a ödül törenine  davet edilmiştim.Çünkü buraya gitme nedenim şu idi: Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası`na kaynak sağlamak adına Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen “Özellikleri ve Güzellikleriyle İllerimiz ve İlçeleri Konulu 12.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması” için verilen 15 ilden ben Tokat iline şiir yazmayı tercih etmiştim.Yarışma için TOKAT GÜZELLEMESİ yazmam gerekiyordu.

Kütüphanelerden,Sivas ve Tokat  İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinden Tokat’ı  her yönü ile ilgili anlatan, tanıtan kitap ve dokümanlar  temin ederek bir öğrenci gibi bunları  sabahlara kadar okudum..Daha sonra TOKAT GÜZELLEMESİ adlı 15 dörtlükten oluşan şiirimi yazdım.Bu şiirimde her dörtlükte Tokat’ı ve bütün ilçelerini  ayrı ayrı tanıttım.Bu  şiirimle TÜRKİYE BİRİNCİLİK ödülümü Şebinkarahisar’da aldım.

Benim için bu ödülün manevi yönü çok başka idi..Çünkü 15 yaşımda  iken Tokat’ın Üçgözen adında bir  köyünde ilkokul öğretmenliği yapan ablamın yanında yaz tatilinde aylarca kalmıştım.Bu köy Çerkez köyü idi ve çok güzel arkadaşlar,komşular edinmiştik.O yıllarda ablam da ben de bekardık.Ev sahibimiz Nuriye Teyzenin mekanı cennet olsun bize annemizin ve babamızın yokluğunu hissettirmedi. Bir tas çorba bile pişirsek birbirimizin boğazından geçmezdi. Bende Tokat sevdası işte o yıllarda başlamıştı ve TOKAT GÜZELLEMESİ şiirimde işte bu sevgi vardı. Aradan 43 yıl geçtikten sonra geçen yaz  Tokat’a gittiğimde bu köyü çok aradım bulamadım sanırım adı değişmiş dediler.

2013 yılının Şubat ayının ilk haftasında aldığım bir telefon ile heyecanlandım. Arayan  İLESAM Tokat İl Temsilcisi ve KÜMBET Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sivaslı  hemşerim Hasan AKAR hocamdı.  Beni 09.02.2013 Cumartesi günü Tokat’ın yerel televizyonlarından  GÜNEŞ TV de Saat 20.30 da yayınlanacak olan Hasan Akar ve Mahmut Hasgül’ün  birlikte sunacakları  KÜLTÜR SOFRASI adlı programa davet etti. Eşime bu daveti ilettiğimde o benden daha çok coşku ile ikimiz gidelim dedi. Birkaç gün heyecanla gün saydım ve nihayet  programın olacağı gün 09.02.2013 günü öğlene doğru  Tokat’a geldik.Biz daha yolda iken Hasan Akar hocam bizi çoktan arayıp sordu.Ben ve eşim konaklama yerine yerleştikten sonra  hocam arabası ile gelip bizi  alarak  Tokat’ı gezdireceğini söyledi. Çok memnun olduk.

İlk olarak bize Tokat Atatürk Etnografya Müzesini,Tokat Müzesini gezdirdi,muhteşem bir müzeydi. Öğle yemeğinden sonra   hep beraber Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’ne   gittik.Dernek Başkanı Remzi Zengin Bey ve saygıdeğer eşi,oğlu,kızı, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve İLESAM Tokat İl Denetleme Kurulu üyesi Mahmut HASGÜL hocam tarafından kapıda gülen yüzler ile  karşılandık.Tokat  Şairler ve Yazarlar Derneğinin ve Sivas’taki kurucusu olduğum  Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği (SİYŞAD) ın çalışmalarımızdan bahsederek iki dernek olarak ortaklaşa neler yapabileceğimiz konusunda  bazı projeler tasarladık.

Daha sonra Hasan Akar,Mahmut Hasgül ve Remzi Zengin bey ile bizi alıp  rüya gibi duygu dolu bir mekana götürdüler. Burası TOKAT MEVLEVİHANE MÜZESİ idi.Müzenin kapısını ilkönce benim açmamı söylediler ama her hallerinden ufak tebessümlerinden bana bir sürpriz bir şeyler olacağını anladımsa da belli etmedim.Kapıyı ilk sen aç dediler ve kapıyı  açtığımda balmumundan yapılmış 5-6 adet semazenin döndüğünü görünce bu güzel sürprize şok oldum manzara muhteşemdi,semazenler canlı gibilerdi.Tokat’a gelenler şehrin  bütün müzelerini görmeden sakın gitmesinler.Ayrıca Tokat Yağıbasan Medresesi, Deveciler Hanı gezdik.

Sonra hep birlikte akşam yemeği için nezih bir  lokantaya götürdüler.Burada Hasan Akar hocamın eşi ve kızı,Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Md.Uzman Bekir Yeğnidemir  bizi karşıladılar.Hep beraber hoş sohbet ve muhabbet dolu akşam yemeğinden sonra GÜNEŞ TV ye gittik. Burada  bizi Tokat Güneş Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aktürk Bey gülen yüzü ve tatlı dili ile  karşıladı.İkram edilen taze demlenmiş sıcak çayla heyecanım  biraz azalmıştı. Aynı zamanda GÜNEŞ TV personelleri de aynı sıcak tavırları ile daha program başlamadan  sevgimizi kazandılar.

Artık programın başlama zamanı gelmişti.  Hasan Akar ve Mahmut Hasgül hocam  ile birlikte stüdyoya geçip son hazırlıklarımızı tamamladık ve 20.30 da KÜLTÜR SOFRASI adlı program başladı..Hocalarımın benim şiir ve makale konusundaki çalışmalarımı  tanıtmalarından sonra  birlikte SİVAS ve TOKAT kültüründen bahsettik.Sivas gelenek ve göreneklerini  bazı örnekleriyle anlattım.Her iki komşu ilin halk kültürü zaten birbirine benziyordu. Sonra beni en çok heyecanlandıran an gelmişti ve nihayet içerisinde 39 adet şiirlerimin bestelendiği KAR TANELERİ adlı ikinci şiir kitabımda yer alan TÜRKİYE BİRİNCİLİK ödülü aldığım TOKAT GÜZELLEMESİ adlı   şiirimi  bütün Tokatlılara ve GÜNEŞ TV izleyenlerine heyecanla farklı bir mutlulukla yüreğim uçarcasına  okudum.Bu benim için çok anlamlı ve farklı mutluluktu. Program çok akıcı ve doğal devam etti.Hem  EFSANE adlı ilk şiir kitabımdan hem de  KAR TANELERİ adlı ikinci şiir kitabımdan şiirlerimi okudum. Sivas Yazarlar ve Şairler Derneğimiz (SİYŞAD) çalışmalarımızdan,yayın kurullarında da görev aldığım 3 yıldır büyük özveri ve emekler ile çıkardığımız ve bu yıl 4.kez kültürümüze kazandıracağımız  Antoloji Şiir kitaplarımızdan, bu yıl  yine 29-30 Haziran 2013’de gerçekleştireceğimiz SİYŞAD 5.Geleneksel Şiir ve Müzik Şölenimizden, bahsettim.

2007 yılında çıkan EFSANE ve 2010 yılında çıkan KAR TANELERİ adlı iki şiir kitabımı, Sivas Yazarlar ve Şairler Derneğimizin çıkardığı ŞAİRLER SEÇKİSİ 3 Antoloji Kitabını Sivas Belediye Başkanlığımızın çıkardığı SULTANŞEHİR Kültür Sanat Dergisini,Ayrıca Ankara’da yayınlanan ve  Sivas Temsilcisi olduğum ORTANCA ve KÜLTÜR ÇAĞLAYANI Dergilerini,şiir ve makalelerimin yer aldığı daha bir çok yayınları  tanıttım .Mahmut Hasgül ve Hasan Akar hocam da Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği çalışmalarından,çıkarttıkları antolojiden , KÜMBET Dergisinden bahsettiler.

Kısacası KÜLTÜR SOFRASI adlı programda  kültür sanat edebiyat adına her şey vardı.

Bir gece Tokat’ta konakladık ve ertesi sabah Pazar günü  Tokat Otogarından Sivas’a dönecektik.Bir baktım Hasan Akar hocam bizi uğurlamaya gelmiş.Bunca yorgunluklarından sonra soğuk bir kış gününde   buraya gelmesi ne büyük bir incelikti

Beni Sivas’tan davet edip TOKAT TV de KÜLTÜR SOFRASI programına konuk eden

 İLESAM Tokat İl Temsilcisi ve KÜMBET Dergisi Genel Yayın Yönetmeni çok saygıdeğer can hemşerim Hasan Akar ve İLESAM Tokat İl Denetleme Kurulu üyesi Mahmut Hasgül,Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Remzi Zengin,TOKAT GÜNEŞ  Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aktürk’e ve  tüm  çalışanlarına bize gösterdikleri yakın ilgi ve olağanüstü  misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz. 

Anladım ki toprağım Sivas’a  ne kadar sevdalı isem Tokat’a olan sevdam da hiç bitmeyecek. Tokat’ta beni destekleyen kişi ve kuruluş olursa İnşallah bir gün TOKAT ilimiz ve ilçelerinde TÜRKİYE BİRİNCİLİK ödülü aldığım TOKAT GÜZELLEMESİ adlı şiirimin yer aldığı ve  içerisinde 39 adet bestelenmiş şiirlerim bulunan KAR TANELERİ adlı ikinci şiir kitabım için imza günü yapmak ,Tokatlılar ve Tokat’ta yaşayan tüm kitap sevenler ve kitap okuyanlar ile buluşmak,kucaklaşmak benim için çok anlamlı olur  ve onur duyarım.

Yüreğinde Sivas ve Tokat sevdası olan herkese Sivas’tan selam,sevgi ve saygılarımla… 

SABİHA SERİN

İLESAM Sivas Temsilcisi

Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği (SİYŞAD)

Kurucusu ve Eski Başkanı  

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank