content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Mar

Simurg Ateşi Yozgat’ta Yandı…(II)

“Simurg Ateşi” Yozgat Programına Kayseri İlimizden katılan  gazeteci şair yazar ve televizyon program yapımcısı Sayın Ali Özkanlı’nın Yozgat programı ile ilgili yazısının ikinci bölümünü yayınlıyoruz.- Daktilo Gazetesi- 26 Şubat 2014)
*****************
Yozgat dışından gelenlerin yanında iş yerini müze haline getiren değerli kişiliğiyle şehirde çok sevilen ve sayılan Saygı Emlak sahibi, Yozgat Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Sayın Mehmet Saygı, Sorgun Şairler, Yazarlar ve Âşıklar Derneği Başkanı Gazeteci, Araştırmacı Yazar Sayın Durali Doğan,  Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sayın Kelami Akdemir, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Sayın Durak Arıkan,  Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sayın Yakup Arslan, Yozgat Belediyesi Katı Atık Müdürü Sayın Bekir Sargın, Kapaklı Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Hacı Yiğid, Yerköy Halk Ozanları Derneği Başkanı Sayın Kadir Çapanoğlu, Din Hizmetleri Derneği Başkanı Sayın Selim Nemli, Yenice Köyü Yardımlaşma Derneği Temsilcisi Sayın Necati Duyar’ın yanı sıra şiir sevdalısı konuklarda katılarak “SİMUR ATEŞİ” nin Yozgat’ta yakılmasına destek oldular.

Tarihi mekânda çay eşliğinde yediğimiz kavurga beni 50 yıl öncesine götürdü. Çekilen fotoğraflarla bu güzel gün adeta ölümsüzleştirildi. Saat 13.00 da program proje koordinatörleri Sayın Süleyman Altunbaş ve Şafaknur Yalçın tarafından yapılan konuşmalarla başladı. Sırasıyla şairlere söz verilerek Ahmet Sargın üstadımızla ilgili konuşmalar yapılarak şairlerce şiirleri okundu. Misafir şairler tarafından okunan şiirler, saz eşliğinde âşıkların söyledikleri türkülerle program sona erdi.

Yozgat Belediyesi Kent Ormanında yenilen akşam yemeği, yemekten sonra sabah ziyaret edemeyenlerin isteği üzerine bir kez daha “Saygı Emlak” ziyaret edilerek müze olan iş yerinde çay eşliğinde yapılan muhabbet görülmeye değerdi. Bu özel ve güzel mekânda arkadaşların objektifleri gelene kadar sürekli çalıştı.

Yozgat Simurg Ateşi programına katılan gazeteci, şair yazarlar Pazar günü Yozgat Öğretmen Evinde yapılan kahvaltıdan sonra Ahmet Sargın  Başkanımız, Eğitimci Ekrem Gürer ve Yusuf Koç  hocalarımızın eşliğinde Tarihi Çapanoğlu Camiini, Çamlık Milli Parkını, Kent Ormanını, Kent Parkı, Yozgatlı Ahmet Efendi Türbesi ve Nohutlu Şahin Tepesini gezerek gezi ve incelemelerde bulundular. Gezi sonrası dernekte yediğimiz öğle yemeğinin muhabbeti bir başka oldu.

Bizleri şehirlerinde en güzel şekilde misafir eden Ahmet Sargın Başkanımıza, yönetimine, arkadaşlarına, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt’a ve Belediye Kültür Sorumlusu Erhan Özel’e yakın ilgi eve gösterdikleri engin misafirperverlik için çok teşekkür ediyoruz.

Şiir programı, kahvaltı ve otel lobisinde yapılan muhabbet, gezide yaşana ve görülen güzellikler güzel bir hatıra olarak kaldı. İşin güzel tarafı yaşanan güzellikler fotoğraflarla kalıcı oldu.
Önümüzdeki ay Manisa / Soma’da buluşmak üzere vedalaşarak dostlarla ayrıldık. Edebiyat, kültür ve sanat adına güzel dostlukların kurulduğu, kardeşliğin pekiştiği bu ve benzeri programların devam etmesi dileklerimle yazıma son vermek istiyorum. Rabbim bizlere hakkı söyletip hakkı yazdırsın inşa Allah.
Selam ve dua ile…

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank