content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Mar

Simurg Ateşi Yozgat’ta Yandı…(I)

( “Simurg Ateşi” Yozgat Programına Kayseri İlimizden katılan  gazeteci şair yazar ve televizyon program yapımcısı Sayın Ali Özkanlı’nın Yozgat programı ile ilgili yorumunu aynen yayınlıyoruz.- Daktilo Gazetesi- 26 Şubat 2014)
Teşekkürler Ali Hocam, kalemine yüreğine sağlık Kayseri’ye ve Kayserili  şiar yazar dostlarımıza kucak dolusu selamlar…..
***********************
“10 Şehir 10 Şair” projesi kapsamında edebiyatta yeni bir nefes oluşturma amacıyla yola çıkan “Simurg”ların bu ay ki durakları Yozgat’tı. Simurglar 22-23 Şubat 2014 Cumartesi- Pazar günü İç Anadolu’nun şirin kenti “Yiğidin Harman olduğu Yer “ diye tanımlanan Yozgat’ta buluştular.

Ev sahibi Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sayın Eğitimci Şair Yazar Ahmet Sargın’dı. Misafirlerimi en güzel şekilde şehrinde ağırladı.
Programa katılan şairler olarak çok değerli şahsına, yönetim kuruluna ve programa emek veren değerli kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun.
Tarihi Hayri İnal Konağında gerçekleştirilen “Simurg Ateşi “ Programına Kayseri den Ali Özkanlı, Samsun dan Süleyman Altunbaş, Nevşehir den Ayşe Paslanmaz, Antalya dan Şafaknur Yalçın, Manisa dan Mehmet Metin Baş, Tokat tan Hasan Akar, İzmir den Birgül Sevil Tekinay, Yozgat tan Ahmet Sargın katılarak Projenin tanıtımının da bulundular ve eserlerini yorumladılar.

Simurgların ilk toplantısı Eğitimci Şair Yazar Şafaknur Yalçın  kardeşimizin ev sahipliğini yaptığı Antalya Kaleiçi Karatay Medresesinde yapılmıştı.
Projenin 2. buluşmasına katılmak üzere 22 Şubat 2014 Cumartesi sabah saat 8.00 da Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Sayın Turgut Aydın  Başkanımla Kayseri Terminalinden otobüse binerek yola revan olduk. Boğazlıyan, Sarıkaya, Sorgun ilçelerini takip ederek saat 11.00 da Yozgat terminaline sağ selamet vardık. Konaklama mekânı olarak Yozgat Belediye Başkanı Sayın Yusuf Başer başkanımızın bizler için hazırladığı Yozgat Öğretmen evine geçtik.
Yozgat Belediyesinin kültür sanat ve edebiyatla ilgili dernekler için hizmete sunduğu Çapanoğlu Büyük Camii yanındaki Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğine vardık.
Değişik şehirlerden programa gelen yüreği güzel dostlarla bir ay aradan sonra tekrar kavuşmanın sevincini yaşadık. Çay eşliğinde sıcak muhabbet başlamıştı bile. Öğle namazından sonra tarihi konağa geçildi. Bu özel ve güzel proje tarihi mekânlara ev sahipliği yapacak gibi. İkinci toplantımız da Yozgat ilimizin tarihi “Hayri İnal Konağında” idi. Yozgat Belediye Mehterinde görev yapan Önder kardeşimiz konak görevlisi olarak bizlere hizmet ettiler.

Sağ olsunlar, var olsunlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
10 Şairin ikisi mazeretleri sebebiyle katılamamışlar selamlarını göndermişlerdi. Katılan şairlerin yanında Bizlere Antalya’da güzel yüreğiyle etrafımızda pervane olan 21. Dönem Milletvekili Yar. Doç Dr. Sayın Süleyman Coşkuner  de aramıza katılarak toplantıya şeref verdiler. Kaliteli Yaşam konusunda verdiği seminerler, konferanslar ve yazdığı kitapları ve çok renkli pozitif kişiliğiyle projenin 11. elemanı olmuştu.
Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Sayın Turgut Aydın  samimi, cana yakın, tatlı dili ve güler yüzüyle toplantımıza değer kattı. Bu iki gül yürekli kardeşlerimize Yozgat’ta aramıza oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.
( Devam edecek)
Ali Özkanlı Şair- Yazar Simurg Ateşi Kayseri Temsilcisi

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank