content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 May

Reiki’nin Tarihçesi

REİKİ TARİHÇESİ Reiki, Hıristiyan bir rahip olan Dr. Mikao Usui (1865 - 1926) tarafından 19.yy' da yeniden keşfedilen çok eski bir tedavi yöntemidir. Çok eski çünkü Milattan Önce' ki önemlerde ilk kullanımı mevcuttur. Daha sonra Hz. İsa döneminde kullanılmış ve M.S. 1800' lerde tekrar keşfedilip günümüze kadar gelmiştir. Dr. Usui'nin ölümünden sonraki günlerde yazılanlara göre, Reiki sisteminin temelini oluşturan enerji, Mikao Usui'ye Zen Manastırında 21 günlüğüne oruç tutmak, meditasyon yapmak için inzivaya çekildiğinde kendisine 17 yıllık araştırmaları sonucunda gelmiştir. Usui, bu enerjiyi önce kendisinde, daha sonra da çevresindeki insanlara denemiş, muhtelif hastalıkları tedavi edici etkisini gözlemledikten sonra, bilgisini paylaşmak amacı, bu enerjiyle işleyen şifa tekniklerini uygulamak üzere Tokyo'da bir klinik açmıştır.

Usui, bu şifa yöntemlerini yalnızca uygulamakla kalmamış, birçok kişiye de öğretmiştir. Daha sonra da insanlara yardım amacıyla şifa gücünü kullanmıştır. Kliniğinin yetersiz kalması nedeni ile, ilerleyen yıllarda Tokyo dışında da yeni bir klinik kurmuştur. Ve yetiştirmiş olduğu üstatlar kanalıyla günümüze dek gelmeyi başaran bir öğretidir. Sırayla tanınan Reiki üstatları Chujiro Hayashi, Hawayo Takata tüm dünyaca geleneksel Reiki üstatları olarak tanınmaktadırlar. Reiki ile ilgili araştırmalar neticesinde, Usui Reiki tekniklerinin Budizm, Şamanizm şifa teknikleri ile benzeştiğini belirtmektedir REİKİ İNİSİASYONUEvrende sonsuz yaşam enerjisi vardır ve Reiki bunlardan yalnızca bir tanesidir.

Reiki bir din ya da bir felsefe değildir, iyi olma haline dayanan bir zihin-ruh-beden birlikteliğidir. Aynı zamanda çok basit ve doğal bir sağlık metodudur. Kişi ellerini yukarıya açarak Reiki enerjisi için bir kanal görevi yapar. Enerji ile çalışan her terapist Ki veya yaşam enerjisini kullanır anacak hepsinin kullandığı reiki enerjisi değildir. Reiki evrensel enerjinin özel bir frekansıdır ve ancak buna uyumlanmış kişiler tarafından kullanılır. Bu uyumlama Reiki öğretmeni tarafından inisiasyon yapılarak öğrenciye geçirilir. Uyumlama kişinin taç, kalp ve el çakralarının bir Reiki öğretmeni tarafından özel bir teknik kullanılarak Evrensel Reiki enerjisinin frekansına açılması ve ayarlanmasıdır

Öğretmen uyumlama işlemi esnasında Reiki enerjisinin kaynağı ve öğrenci arasında özel bir bağlantı kurar ve öğrencinin çakraları ile enerji bedenine Reiki sembolleri yaşam boyunca kalmak üzere yerleştirir. Reiki'nin her seviyesinde yeni bir uyumlama ile enerji frekansı yükseltilir. Bu uyumlamadan sonra kişini tek yapacağı şey enerjiyi akıtma arzusuyla ellerine konsantre olmaktır ki bu enerjinin akmasına yardım eder ve Ki otomatik olarak akmaya başlar. Burada unutulmaması gereken kişi bu enerjiye sadece bir kanal olmuştur. Bütün iyileştirmelerde sadece kanal görevi yaptığını unutmaması gerekir. Reikiye uyumlanmakla kişi yüksek frekanslı ve saf Reiki enerjisine bağlanır.

Bu saf ve güçlü enerji kişini hem fiziksel hem de enerji bedenlerindeki toksik ve düşük frekanslı enerjileri dağıtacağı için uyumlamadan sonra fiziksel ve duygusal bir arınma süreci geçirmek mümkündür. Bu bir kaç gün sürecek sırt ağrıları veya duygusal dalgalanmalar olabilir. Bol su içip dinlenerek bu toksinlerden arınabilirsiniz. Reiki güçlü bir enerjidir. Sadece fiziksel şifa getirmekle kalmaz, ruhsal denge meydana getirir.reiki master teachear esin uzer

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank