content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Tem

Ramazan Ayında Neler Yapabilirsiniz?

1- Ramazan nedeni ile teravi namazlarını her gün ayrı bir camide kılabilirsiniz, böylece hem il-ilçe-kasaba ve köyünüzde bulunan camilerin semtini ve yerini öğrenmiş olursunuz. Hemde namazdan sonra uyumayıp yakın bir kıraathanede ramazan sohbetleri yapan yaşlıları dinleyerek genel kültürünüzü artırabilir, yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.

2-Ramazan için yapacağınız fitre ve zekatlarınızı bana kalırsa kendi ellerinizle ve öncelikle ihtiyacı olan yakınlarınıza, yoksa komşularınızdan muhtaç olanlara vermelisiniz. Devlet veya özel olarak yardım amacı ile kurulan bir çok kuruluşun bu tür yardımları yerine ulaştırmadıklarını, kendi ceplerini doldurduklarını tv’ler-gazeteler açığa çıkardı. Bu konuda dikkatli olmalısınız ’’ben verdim, günah benden gitti.’’ demek yardımınızın muhtaçlara gitmemesi demektir.

3- Haliniz vaktiniz yerinde değilse ramazan münasebeti ile belediyeler tarafından açılan ’’ramazan çadırlarını’’ ziyaret ederek, iftarınızı buralarda yapabilirsiniz.

4- Fazla yemek vb.gibi gıda maddelerinizi komşularınıza dağıtabilirsiniz, dünyada bir çok insanın açlık çektiğini unutmayınız. Yiyecekleri zayi etmeyiniz, sofranıza belki kolaylıkla gelen gıda maddeleri için yüzlerce kişinin büyük bir alın teri döktüğünü unutmayınız.

5- Ramazan münasebeti ile yaşlılar yurdu, çocuk yurdu vb.gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. İmkanlarınız müsaitse kendilerine bayramda giymek için hediye alabilirsiniz, sevabı daha büyüktür. Bir zamanlar sizin gibi dinamik olan yaşlıları dinlediğinizde öğrenebileceğiniz bir çok konu olduğunu bilmenizde fayda var, ürettiği ve yaptığı bir işten mutlaka ülke insanı bir şekilde faydalanmıştır. Özellikle kimsesiz kalmış çocuk yuvalarında sevebileceğiniz çok sayıda çocuk olduğunu unutmayınız, onlarla geçireceğiniz 1 saat içinde bir çok konuyu öğrenmiş olabilirsiniz.

6-her hangi bir nedenle kırgın olduğunuz kişilerle barışınız,hele ufak tefek konular için küsmek bir Müslümana yakışmaz. Küslükten ve düşmanlıktan iyi bir sonuç çıkmaz, ramazan barışmak için iyi bir fırsattır.

7- Oruç tuttuğunu bildiğiniz kişileri, gerekirse telefonu çaldırıp kapatarak uyandırabilirsiniz.

8-İmkanlarınız müsaitse evinizde iftar yapmaları için yakınlarınızı, komşularınızı ve arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank