content Aynur Avcı memur bir ailenin tek çocuğu olarak 1942 yılında İstanbul' da doğdu.Memuriyet ve ticaret hayatına emeklilikle nokta koydu.Emeklilik hayatını sosyal faaliyetlerle doldurarak, görme engelliler için İzmir' de bulunan bir dernekte sesli cd hazırlayarak paylaşımlarda bulundu.Münih Atatürk Düşünce Derneği Üyesidir. Bodrum yerel gazetesi "Çağdaş" Ve "Nokta" da "Kalemin Sesinden" adı ile köşe yazarlığı yapmıştır. Karşıyaka Sevgi Şairleri, İzmir Şiir Kütüpanesi toplulukları katılımcısıdır. Çeşitli korolar da yer aldı. Dağcılık, Fotografcılık, amatör radyo programı ilgi alanlarındadır. Duygularını dizelerde dile getiren yazar,."Külsüz Aşklar"- "Susan Dilin Çığılığı" adlı iki şiir kitabı yayımladı. Halen http://www.siirimindili.com/ Edebiyat -Kültür Ve Sanat sitesi Radyosu, yayın koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Aynı zaman da bu radyo da her Cuma ve www.dostbahcemiz.com radyosunda her Pazartesi günleri yayın yapmakta ve şiirleri seslendirerek paylaşımlarına devam etmektedir
18 May

Mutluluğu Sanatlaştıralım mı?

Her yaşamın bir hayat felsefesi vardır. Uygulamak istediğimizde ise ayırt edemediğimiz  duygular dalgalanır kıskançlık, hasetlik  düşman olur ve  yaşamın günlük sayfasında yer alır ki biz buna kader diyemeyiz.. düşünceler insanın kendi aklı ve vicdanıyla oluşmuştur. Enerji sağlayan zekamızı daima sağlıklı kullanmalıyız.

Batan dikenler yürekleri kanatmasın diller lal olmasın, herkes konuşsun susmasın enkaz olan düşünceler bilinsin. Buz tutmuş yüreklerde geceler kararmasın uykular bölünmesin sokaklarda çocuklar korkmadan oynasın. Yüreklerde umutlar ağlamasın, peşinden ağıtlar yakılmasın. Sabahın seherinde candan cana kurşun yağmurunda, kadere yenik düşmeyelim, sessizliğe mahkûm olmayalım. Günahsız fedailerin çığlıkları yüreklerimizi kanatmasın. İşsizlik, açlıkla sürüklenirken yok olan ideallerimizin cevabında karşıdan bakmayalım.

Tedavisi zorlaşan yaşamımızı, yeni kuşaklar yaşamamalı, yaşatmamalıyız. Buna kimsenin hakkı yoktur.

İnsani değerlere önem vermeliyiz ki saygınlığımız artsın.

Sevgimizi yürekten paylaşalım yaşlılar kimsesiz, gençler yalnız kalmasın.

Pozitif düşünenler, hayatın tadına varanlardır.

İşte o zaman düşünce felsefemizde şiirler türkü olup yüreğimizi titretir.

Saygının önüne geçen maaşlarımızın elimize geçinceye kadar buharlaşan ve yetmeyen yerde de cevapsızlığın sonucunda ayrılıklarla yuvaların çöktüğünü sıkça duyuyoruz ve görüyoruz. Yeminlerle nakışladığımız sevgiyle evet dediğimizde bile. Elimizden bir şey gelmediğinde de yaşamımızı lanetliyoruz. Eğer görüş ve düşüncelerimizde hızlı yaşlanan zamana biraz emek sarf edersek o zaman da belki ‘hayatın/da!. Bizden, mutluluk adına  bir özür hakkı olur!.

Kültür yolunda adımları güçlü attığımızda sesimizi duyurmalıyız.

Yolumuzda korkmadan yürümeliyiz. Mertçe yaşamak istediğimiz zaman dilimini artık gülerek karşılayalım. Evvelinde ağlamak zordu şimdi ise gülmek çok zor olduğunu bilsek de. Heybede ki zamanı güzelliklerde paylaşalım..

Yaşayana, yaşamasını  bilene.. Mutluluk bir sanattır diye düşünenlere..

Stressiz, sağlıklı el ele bir yaşam diliyorum…

Mor Köşe’den yarınlara sizlerle…

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank