content
26 Mar

Mücahit Polat: Boksta Nasıl Bir Dönem Başlıyor ?

Mücahit POLAT... 

Hayatımda tanıdığım en iyi adamlardan... Giderek azalanlardan, nesli tükenenlerden... Çok kötü adam tanıdım, her yerdeler...  Ama işte Mücahit gibilerini aramanız, bulmanız gerekir. Bazen arayıp da bulamama olasılığınız da vardır... Yüce Allah'ın (cc) bana bir güzelliği, böylesine güzel bir adamı tanımak... Biraz dertli, boksa ve amatör sporlara medyanın çok az ilgili olduğundan... Biz dert severiz. Derdini bizle paylaştı, aklımıza böyle bir fikir geldi. Bugün köşemde misafir yazar olacak, derdini anlatacak... O'nun daha sayılacak, bilmediğim sürüyle vasfı vardır ya, ben boksa ve oyunculuğa olan ilgisini biliyorum... Çok uzatmayayım, bir güzel adam Mücahit POLAT'a bırakayım sözü... Haydi, kalemini konuştur Mücahit !

 " Eski Boks Federasyonu Başkanı H. Caner Doğaneli'ne profesyonel boks liginin oluşturulması ile ilgili Avrupa Boks Birliği'ne üye olunmadığı halde, üye olunmuş şeklinde genel müdürlüğe bilgi verilmesi, ayrıca federasyonun ödül ve yardım talimatlarına uygun davranmayarak, bazı firmalara yardım sağlandığı, bu şekilde de teşkilat ve özerk federasyonlar mevzuatına kasten aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ceza verildiği bildirilmişti ve bu karar sonrasında Caner Doğaneli'nin başkanlığı düşerken, yeni dönemde kendisine adaylık yolu da kapanmış olmuştu. Ayrıca Caner Doğaneli, daha önce de 29 aday il hakeminin terfi ettirilmesinde usulsüz davranması, bazı hakemleri millilik sınavına girmeden milli hakem yapması ve mevzuata aykırı olarak Avrupa Hakem Komitesi'ne teklifte bulunulması sebebiyle 2 ay hak mahrumiyeti cezası da almıştı. Son olarak da GSGM Tahkim kurulu tarafından 6 ay ceza verilmişti ve Doğaneli yaptığı açıklamada, Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) yıl sonunda yapılacak başkanlık seçimlerine aday olduğu için görevi bıraktığını açıklamıştı.

Gelelim yeni seçimlere Yeni Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in Yaptığı konuşmada olağanüstü genel kurul sürecine, kendi içlerindeki bazı arkadaşlarının yersiz şikayetleri sonucu girdiklerini belirterek, ''Evet içimizdeki bazı arkadaşlarımız federasyon yönetimini hem uluslararası federasyona, hem de Tahkim kurulu'na şikayet etmesi neticesinde olağanüstü genel kurul kararı almak zorunda kaldık. Şikayet konusunu inceleyen AIBA, ceza vermeyi gerektirecek bir durum olmadığını bildirirken, GSGM Tahkim Kurulu ise başkan Caner Doğaneli'ne ceza vererek, başkanlıktan istifa etmesine neden olmuştur. Dünyada boksun başarısını ve bu alanda yapılan çalışmaları bilmeyen yani dünyadan haberi olmayanlar bizi dünyaya şikayet ediyorlar'' diye konuşmuştu. 

 Görevde kalacağı süre boyunca doğruluğu ve dürüstlüğü kendine ilke edineceğini vurgulayan Gözgeç, 

"Bunun için görevde bulunacağım süre içinde hiç kimseye haksızlık yapılmayacak. Kurulları yurt dışı acentası olmaktan çıkarmak için tüm kurulları çalışır hale getireceğiz. Hakka ve hukuka daima saygılı olacağız. Türk boks camiası mensuplarının artık birbirine karşı toleranslı olmaları ve iletişim kopukluğunu ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Ben ve yönetimimin telefonları ve federasyon kapısı herkese açık olacak.Her türlü yanlışlığı ve haksızlığı aramızda çözeceğiz. Türk boksunu mahkeme koridorlarından kurtaracağız. Türk boksu sorunlarını bundan böyle mahkeme koridorlarında değil, kendi içerisinde çözmelidir. " diye konuşmuştu. 

Ayrıca eski Boks Federasyonu başkanı Caner Doğaneli ‘ni ise onursal başkan olarak açıklamıştı. 

Bu kadar yolsuzluk yapan bir başkana bir de onursal başkanlık veriliyor. Türk boksu nereye gidiyor ? Dünyanın en iyi ülkesinden bir tane kayda değer boksör neden çıkmıyor ? Neden bir olimpiyat şampiyonumuz yok ? İşte bu soruların cevapları başımızda olan yönetimdir. Ayrıca medyamızda boks ve amatör sporlara çok duyarsız kalıyor. Ayrıca buradan bana söz veren arkadaşım , kardeşim Emre Çakır ’a da çok teşekkür ediyorum... " 

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Mücahit Polat: Boksta Nasıl Bir Dönem Başlıyor ?”

  1. 1
    anti-caner Says:

    ya bunların alayı şerefsiz eyüpde bunun uşağı dünde aynıydı bugünde herif eminim canerden habersiz sıçamıyodur bile



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank