content
31 Ara

Milenyumun İlk On Yılını Geride Bırakırken…

Dostlar! Koca bir sene ne çabuk geçti, inanamıyorum gerçekten. Geçen 31 Aralık'ta yazdığım yılbaşı yazısını dün gibi yazmış olmasam da ondan önceki gün yazmışım gibi hissediyorum. 2009 artık son anlarını yaşarken umutlarla dolu, ümitlerden beslenen, feyzlerden feyz alan, herkesin mutlak bir beklenti dahilinde olduğu 2010 kapımızı çalmak üzere. Geçen yılki yazımızda yapmaya niyetlendiğimiz lakin daha sonra sıkılacağımızı düşünerek daha başından vazgeçtiğimiz yılın önemli olaylarını bu sefer işin içerisine ince bir espri katarak tatlandırıp yapalım inşallah. Vaz caymak yok, ben anlamam...

Vira bismillah...

Ergenekon deyince 2008'de herkesin aklına kahramansı bir destan gelirken 2009'da bambaşka kişiler, kurumlar, davalar, savcılar, avukatlar geldi. Demokratik açılım diye bir sav ortaya atıldı, başarılı olundu mu olunmadı mı belirsiz, flu, alacakaranlık, bir nokta dahi görünmüyor. Kabinede köklü bir değişim yaşandı, hayırlısı olsun, ne diyelim. ' One minute ' ve ' Bi' daha da Davos'a gelmem. ' söylemleri neredeyse tüm mizah, komedi program ve dizilerine ve tabii ki herkesin ağzına pelesenk oldu. Diğerlerinin çoktan sıradanlaştırdığı 3G ve hızlı trenle ise biz daha yeni tanışma şerefine nail olabildik. TRT'de kanal patlaması yaşandı, düşünüyorum da, hepsinin izlenme oranlarını toplasam Kanal D'nin izlenme oranlarıyla yarışamaz herhalde, hayat ve üç nokta söylemim tam burası için ortaya çıkmış sanki, yani çıkarmışım, ben. Saçma ve sapan bir grip çıktı diyorlar, insanlar ölüyormuş, inanasım yok buna. Çok değerli büyüklerimiz Hakk'ın rahmetine kavuştu inşallah, Gazanfer Özcan, Halit Refiğ, Yücel Çakmaklı, Aykut Oray, Ahmet Uluçay, Ömer Lütfi Mete başlıcaları, aklımda kalanları, bende yeri-mekanı olanları...

Tabi daha epey önemli olay oldu, tahmin edersiniz, hatta bilirsiniz ki, ama neydi? Çok sıkmamak, çok sıkılmamak gerekiyordu. Biz 2009'u ufak çaplı hatırlattık ama diğer bir önemi 2010 yılının, milenyumun ilk on yılını da sona erdirecek olması ve artık 200'ün sonuna rakam ekleyip yeni yıla girme dönemimizin son bulduğu. Bundan sonraki on yıl 201'in üzerine rakam ekleyeceğiz, sonra 202, 203, 204... Nelere takıyor kafayı, nelere yoğruyor bu yazarınız kafasını görüyor musunuz? Allah (cc) en kısa zamanda akıl fikir nasip eylesin, değil mi!?

Aslında biz ertesi güne çıkıyoruz, yeni yıla giriyoruz diyoruz. Halbuki gün aynı, dert aynı, çile aynı, mutluluk-güzellik-para varsa e o da aynı. Olsun, bunlara çok takılmayın, sınırlar çerçevesinde dilediğinizi yapın. Ayrıca yılbaşı kutlamak, sınırlar çerçevesinde yine, evrensel kültürün ortak paydası olduğundan ve halkımız arasında her ne kadar Noel'le karıştırılsa da Noel'le aynı konumda bulunmadığından caizdir. Karşıt ideniz varsa bekliyorum elektronik postalarınızı fakat ondan önce Ali Bardakoğlu'na sorun, söylediğimin aynına yakınını söyleyecek size, bu hususta açıklaması var, dini değil kültürel bir kutlama yılbaşı, hangi kültür mü? Evrensel kültür, ortak payda... Yineleyelim, sınırlar dahilinde caizdir, ayrı bir yazı düşünüyordum, iyi ki yazmamışım. Yazımıza dahil oldu, güzel oldu, hoş oldu. Aman boş olmasın, aman sabahlar olmasın... Bu konuyu daha fazla konuşmayacağım.

Benim için mi 2009? Yanıt geçen yılki ile, benim için 2008'le aynı: Karışık, ama yine de birtakım olumlu gelişmeler var sanırım, belki biraz daha iyi. Bu kadar mı diye soruyorsan eyvallah, sormuyorsun ben sorayım, evet benim için bu kadar 2009, olumluya giden yolda yine, yeni, yeniden ka-rı-şık. Karışık dedik de aklıma geldi, kar da yağmadı, yağsaydı, iyi olurdu.

Acısıyla ballısıyla, ekşisiyle ayranlısıyla, limonlusuyla portakallısıyla, onlasıyla bunlasıyla geride kalan milenyumun on yılını ve 2009'u nerede bırakacak olursanız olun, mutlu olun. İnsan mutlu olursa mutluluk yayar. Naçizane tavsiye, - ben de unutmaz isem yapacağım-  2010'a Allah'a (cc) şükrederek girin. Ekran başında olacaklara, ben de öyle olabilirim tavsiyelerimi de aşağı paragrafta sunacağım. Haydi bakalım, aşağı paragrafta devam ediyoruz.

Kanal D'nin yılbaşı gecesi Geniş Aile ve Çok Güzel Hareketler Bunlar ile kahkahaya boğar, söyleyeyim. Özel yılbaşı bölümleri bunlar. Star Tv'deki Hadise özel şovunu ayrıca tavsiye ederim. Canlı olarak yaşamak istiyorsanız ekranı değil de radyoyu tavsiye ediyorum.

Yeni yılda hepinize aşk, iş, para, sağlık, ne istiyorsanız nasip eylesin Ya Rabbim!

Hepinize mutlu, kutlu yıllar!

Allah'ın (cc) inayeti üzerinize olsun...

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank