content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Oca

MHP’ye Menfur Saldırı

Önceki gün MHP İstanbul-Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu'nun açılış töreninde, MHP'liler kalleşçe yapılmış bir silâhlı saldırıya uğradılar. Bu menfur saldırı sonucunda Parti'nin basın danışmanı Cengiz Akyıldız alçakça şehit edildi ve yedi MHP'li ağır şekilde yaralandı. Samimiyetle üzüldüğüm bu olay münasebetiyle MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye, MHP câmiasına ve ülkücülere btaşsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyorum. Şehit Cengiz Akyıldız'a Cenab-ı Hakk'tan rahmet niyaz ediyorum.

***

Cengiz Akyıldız, bütün ömrünü vatanına, milletine adamış bir milliyetçi ve vatanseverdi. 12 Eylül Darbe Dönemi'nde nâhak yere 11 yıl cezaevinde yatmış fakat imanından ve ülküsünden asla tâviz vermemişti. Henüz 54 yaşında olan

Akyıldız, evli ve üç çocuk babasıydı. İki ay önce sosyal medyada yayınlanan 'Cenazeme Beklerim' adlı duygulu şiirine şöyle başlıyordu: 'Cenazeme bekliyorum sizleri/ Biliyorum; hiç beklemiyordunuz bu dâveti/ Birden geliverdi değil mi?' Bu olay, sadece suçsuz insanlara yöneltilen bir saldırı olması bakımından önemli değildir.

Seçimlere iki ay kala, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin düzenlediği ve hedef olarak MHP'yi seçtikleri bir komplodur. MHP'yi tutarsınız ya da tutmazsınız, sizin bileceğiniz iştir. Lâkin bu kahpece saldırı, MHP Genel Başkanı'nın açıklamasında söylediği gibi, 'Kardeşliğimizi ve Türk siyasetini hedef almış' ve Türkiye'yi karıştırmak için bir komplo olarak düzenlenmiştir. Hangi siyasî parti olursa olsun, buna benzer saldırıları tasvip etmek mümkün değildir; hattâ siyasî partiden ziyade PKK'nın Meclis'teki temsilcisi gibi faaliyette bulunan BDP ve türevlerine de saldırılmasını desteklemeyiz. Zaten, Türkiye düşmanı komplocuların hedefi de istikrarsızlık oluşturarak vatanımıza ve milletimize zarar vermektir.

***

MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin birliği ve bütünlüğü konusunda çok hassas bir liderdir. Bu çerçevede bazen çok sert şekilde, hattâ hakarete varan bir üslûp kullanabilmektedir. Buna mukabil, bazılarının sandığının aksine, diyaloga açık, işbirliğine müsait, makûl ve mûtedil bir siyaset adamıdır.

Demokrasiyi ve hukuk devletini daima savunmuş ve partililerin her zaman hukuk içinde kalmalarını istemiştir. Böylesine hainane yapılan bir saldırıya ve değerli bir dâvâ arkadaşını kaybetmesine rağmen itidali elden bırakmamış ve oynanan oyuna âlet olmamıştır.

***

Failler tam olarak tespit edilmediği için bu kalleşliği kimin yaptığını henüz bilmiyoruz. Lâkin, olayın muhtemel faillerinin PKK/KCK terör örgütü veya bunların taşeronluğunu yapan vatan haini marksist çeteler olduğu anlaşılmaktadır. Önümüzdeki günlerde buna benzer saldırıların düzenlenmesi ihtimaline karşılık olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alınmasını, özellikle çözüm sürecini bahane ederek alan hâkimiyeti sağlamaya çalışan terör örgütünün iyi takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Başta Devlet Bahçeli olmak üzere, bütün MHP'li ve Ülkücü câmiaya tekrar başsağlığı diliyor; bütün hayatını Allah rızası, millet ve vatan için vakfeden şehit Cengiz Akyıldız'a Cenab-ı Hakk'tan rahmet niyaz ediyorum. Ruhu şâd olsun...

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank