content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Eki

Kusturica Bahane Çin Çin Baba Şahane

"Uygur Türklerinin Çin polisince gösteriler sırasında öldürülmesi bir soykırımdır, bu ifadeyi bilerek kullanıyorum". Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Başbakanı, Temmuz 2009

Başbakan Temmuz 2009 da ifade ettiği gibi Çin Uygurlara soykırım uygulamıştır. Şimdi sayın başbakanımızın kültür bakanı Emir Kusturica'dan özür beklediğini söylüyor.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Sırplar tarafından tecavüze uğramış Bosnalı kadınlar hakkında ağır sözler sarfetmiş bir kişiyle aynı ortamda duramazdım. Bana ve ülkeme ağır sözler söyledi. Özür bekliyorum diyor!..

Sayın bakana sormak istiyorum; sayın Günay siz katliamı öven biriyle aynı ortamda bulunmak istemiyorsunuz. Haklısınız, bu rahatsız edici bir durum.

Peki sayın Günay, bakanı olduğunuz hükümetiniz soykırımcı El Beşir'i kırmızı halıyla karşılarken de rahatsız oldunuz mu? Ya da,  siz Kusturica ile söz düellosu yaparken Uygurlara soykırım uyguladığını 2009 da ilan eden sayın başbakanınız bu soykırımcı ülkenin devlet başkanını şaşalı şekilde ağırlamasından hiç rahatsızlık duymadınız mı?

Yoksa Emir Kusturica için koparılan bütün bu fırtınalar başbakanın Çin devlet başkanıyla yaptığı görüşmeler sırasında Uygurlara yapılanların gündeme gelmesini engellemek için miydi?

Katliam yapanların kırmızı halıyla karşılandığı, katliamı övdüğü söylenen bir yönetmenin defeder gibi ülkesine gönderildiği bir ülkenin Kültür Bakanı olmaktan hiç rahatsızlık duymuyormusunuz?

Bir sözüm de, Kustirica'ya festival sırasında tepki gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi Mustafa Reşat Oktay'a...

Sayın Oktay, Devlet Bahçeli adına da tebrik edilmişsiniz, ben de sizi tebrik ederim.

Uygurlara soykırım uygulaması yapanların şaşalı bir şekilde devlet töreniyle karşılanması sizi rahatsız etmemiş ki, sesinizi çıkarmamışsınız, tebrik ederim...

Kusturica için fırtınalar koparan showmen milliyetçiliğiniz için tebrik ederim....

Başbakanı ise özellikle tebrik ederim, milletin dikkatini nereye yönlendireceğini çok iyi biliyor. Çin devlet başkanını rahat rahat ağırlarken millet yine kuyudaki taşla meşguldü..

Bunu da millete soruyorum: Katliamı övenlerden özür bekleyenler, katliam yapanlardan özür bile beklemez mi?

Etiketler : , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank