content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Nis

Kurtulmak Elinizde..!

Yazılı, görsel ve işitsel basında,7 gün 24 saat ister istemez izlemek durumunda kaldığımız bütün haber bültenlerinin şiddetle açılıp, şiddet kapandığı ülkemizde, tavşan kaç, tazı tut misali, şiddeti tetikleyen, şiddeti teşvik eden vurdulu, kırdılı, entrika dolu dizilerden ve programlardan nasıl kaçacağız.Televizyonların Şiddet melanetinden böyle devam ettikçe nasıl kurtulacağız.!Doğrusu bilemiyoruz.
Dünyayı vazgeçtik.Ülkemizde Dert bir değil ki..! Hangisine yanalım.
Hangi birini dile getirelim. Hangi birinden kurtulmak için ne gibi bir çözüm yolu arayalım, çaba harcayalım. Televizyon eroin esrar gibi bağımlılık yapan öyle bir illet ki, atsan atılmaz, satsan satılmaz. Televizyon bağımlılarının, eroin esrar bağımlıları gibi tedavisi de yok.

Televizyonlarda yayınlanan diziler başta olmak üzere bütün programların1’ri, 2’si değil, tümü entrika ve şiddet içeriyor. Hazır yemeye alışmış ve alıştırılmış olan halkın büyük çoğunluğu vaktini tembel kutusu televizyonların başında geçirmektedir.

Çalışmaktan kaçan hazırcılarda evde oturmaktan sıkılıp kurtuluşu kahvede, barda bulunarak televizyon programlarında arayanların yanında çalışmayan ev hanımları televizyon izlemekten başka çaremiz yok diyerek var olan şiddet ağırlıklı ve entrika dolu dizileri ve programları izleyerek ister istemez olumsuz şekilde etkileneceklerdir.
Program yapımcıları tarafından prim yaptığı kabul edilen şiddet ağırlıklı ve entrika dolu dizileri izlemeye devam ettikçe, biz ülke ve insanlar olarak sürekli şikâyet ettiğimiz şiddetten kendimizi ve insanlarımızı nasıl koruyacağız, ya da nasıl kurtaracağız.!
Televizyonlar arasında artarak felakete dönüşen reyting yarışının, yetişme çağında olan gençler üzerinde olduğu gibi, hazıra alışmış ve alıştırılmış işsiz güçsüz başına buyruk kişiler içerisinde telafisi mümkün olmayan tahribat yaptığı haber bültenlerindeki şiddet haberlerinin çokluğuyla 7gün 24 saat gözler önündedir.

Bu yalnızca gençler üzerinde değil, özellikle geçim sıkıntısı içerisinde olan aileler üzerinde olumsuz şekilde kendisini göstermektedir.
Televizyonlar başta olmak üzere, yazılı ve işitsel basında ardı arkası kesilmeden yayınlanarak geleceğimiz umudumuz olan yeni neslin üzerinde yarattığı ve yaratacağı olumsuz etkisi düşünülmeden yayınlanan şiddet içerikli televizyon dizileri ve haber bültenlerindeki aşırı şiddet içeren haberlerin ve programların ilgililerimiz tarafından yeniden gözden geçirilerek yayına verilmesi bu olumsuzluğu bir nebze de olsa asgariye indirerek insanlarımıza rahat bir nefes aldıracaktır.

Ancak, Televizyon eroin esrar gibi bağımlılık yapan öyle bir illet ki, bağımlılarının, eroin esrar bağımlıları gibi tedavisi de yok. Televizyon illetinden kurtulmak yine insanların kendi elindedir diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Kurtulmak Elinizde..!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank