content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

17 Oca

Kitap Fuarımdan Anekdotlar!

7. Tuyap Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, edebiyat dünyasının Cumhurbaşkanı Hürriyet Gazetesi  Köşe Yazarı Doğan HIZLAN, Siyasetçi-Yazar Ercan KARAKAŞ ve çok sayıda bürokrat, teknokrat ve STK temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Fuar Etkinlikleri kapsamında 100. doğum gününü kutladığımız Adanalı Hemşerimiz ünlü yazar Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü’nünde katıldığı 7. Kitap fuarına ilgi son dere muhteşemdi. Amerika’dan gelen konuğum Edip YÜKSEL ile ilgilenirken, fuarın ilk günü saat 16’ya kadar olan bölümünden istifade edememiştim.

Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sevgili dostum Hakan Bülent YARDIMCI’nın Köşe Yazarı Sevgi Perisi’nin kitabını EKSPRES STANDINDA imzalaması etkinliğine yetişememiştik.

Adana Medya İmtiyaz Sahibi Sevgili Dostum Taner TALAŞ’la birlikte gezdiğimiz Kitap fuarında birbirinden değerli Yazarlarımızla sohbet edip Adana, Türkiye ve dünyayı büyüteç altına alma imkanı bulduk.

Yazmış olduğu Yunus, Mevlana tandanslı eserleriyle gönüllere yürüyen Araştırmacı Yazar Faruk DİLAVER, Taner TALAŞ ile ilgili; “Ya kardeşim bu toraklar ne bereketli topraklar, şu adama bak yüzünden nur damlıyor.” Cümleleri karşısında yüzü al al olan Taner TALAŞ’a bütün ısrarlara rağmen para almayıp kitabını imzalamayı ihmal etmedi.

Merhum Aziz NESİN’in en çok kendisine benzeyen  oğlu Ahmet NESİN ile kitap merkezli muhabbet harikaydı.

İstanbul Kitabı Mukaddes Şirketinin yetkilileri Hristiyan Dünyasının akademisyenlerinden Berhan KONUKMAN ve Rızapaşa yokuşundaki Kilisenin Pederi’nin Türkiye gündemiyle ilgili yorumları kayda değerdi

Türkiye ve Dünya Edebiyatının önemli köşe taşlarından Hürriyet Köşe Yazarı Doğan HIZLAN’ın Adana Medya’nın genç patronunu Taner TALAŞ’la olan muhabbetini kıskanmamak elde değildi.

Girişimci ruhu, çok yönlü olgun, hoşgörülü yanıyla farkını fark ettiren Taner TALAŞ’ın Adalet ve Kalkınma Partisine Kapatma Davası açan, milli görüşe karşı düşüncelerini eğip bükmeden MERTÇE konuşan Eski Yargıtay Başsavcısı Vural SAVAŞ’la olan samimi diyalogu, hızlı Fuar gezimizin finaliydi

Vural Savaş’ın 20 Tl tutarında birde kitabını alan Taner TALAŞ; keşke ülkemizde Vural SAVAŞ gibi adaleti savunan, bilgili, birikimli, insanlarımızın, çoğu papyon kravatlı devlet deneyimli monşerlerimizin kiymetini gereği gibi takdir edebilseydik.iltifatı karşısında Vural SAVAŞ: Taner Bey önemli olan Adalettir, hukukun üstünlüğüdür ve Adaletin adil ve eşit bir şekilde tecelli etmesidir. Dedi

Pazara kadar devam edecek olan fuarda Köşe Yazarlığını iftiharla yaptığım, EKSPRES GAZETESİ ve Adana Medya Gazetesi bilabedel olarak dağıtılmaktadır.

Not: Her gün öğleden sonra Ekspres Standında kitaplarımı imzalamaya devam ediyorum.

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank