content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Tem

Kısa Kısa – 06 ZORT 06 Plaka

Uzun süreli gözlemlere dayanır bazı dediklerim. İki örnekle başlayayım...

Bir:

Didim şehir merkezine gitmek üzere yoldayız... Arabayı ben sğrğyorum. Mavişehir sitesinin oraya yaklaşıyoruz..

Zort diye bir bmw yola atladı. Lafın tam anlamıyla öyle: zort diye atladı. Allahtan ki çok hızlı gitmiyordum, yavaşladım. Başka hızlı bir araç olsa arkadan kesin bindirirdi. Üç tane Ankaralı serseri. Şu kliplerde filan çıkanlara benzeyen.

İki:

Aynı gün yine bu sefer de 3.koya yaklaşıyoruz... Önümüz sıra bir Ankara plaka yol alıyor. Bulunduğumuz arabayı ben sürmüyorum, enişte sürüyor. Enişteye dedim ki: bak enişte, 06 plaka, seyret, şimdi ne yapacak! Zort! 06 sinyal vermeden sağa, 3.koy'a döndü. Zaten yolda-gezide olduğumuz yaklaşık yarım saatlik süre içinde de anlattım Ankaralı sürücüleri.

Bunlar sadece birkaç örnek. Kural mural hak getire! Yani şimdi olayı Ankara'daki sürücü kurslarına bağlayacağım...fakat emin değilim. Fakat durum da onu gösteriyor biraz.

Geçen, bir mizah dergisinde “Sahte Ramazan Adamı” esprisini okuduydum. Yani şu tv'lerde çıkan şarlatanlardan esinlenilerek çizilmiş bir karikatür.

Yani bu sahte kurs olayı filan olmasın sakın! Ankara'nın bir denetlenmesi gerekli. Sağa dönerken sağa göz kırp, sola dönerken sola göz kırp. En doğru direksiyon tutuşu 7'yi 28 geçe tutuşudur.

***

Gazeteleri gözden geçiriyorum... IŞID'e katılan genç kızların fotoğrafları... Bu kızların çoğunda ortak bir fiziksel özellik var: iri ve deli bakan... belki malak gibi bakan gözler...”Şansa kadere” derler ya; uygun bir ortama denk geldiklerinde bu tür karakteristik özelliklere sahip kızlar hep katılırlar.

Yani aslında işin esası şu: kızmayın bana; bu kızlar cinsel açıdan kayışı koparan azmış kızlar. Allah yolu filan hikaye.

3-4 yıl önce yazı yazdığım bir sitede bana saldıran fettullahçı bir kız vardı...Gerçi başkası tarafından fişeklendiği için de saldırdıydı. Sonra yalaya yalaya TRT'ye aldırttı kendini. Fakat sonra AKP ile cemaat arasında problem çıkınca bunu şutladılar TRT'den.. neyse. Yani onun gözleri de aklıma geldi; aynı, IŞID'e katılan kızların gözleri gibi gözleri... ürperdim birden...

Lafın yeri geldi; TRT'nin kalitesi düşe düşe nereye kadar düşecek, merak ediyorum.

***

Bayram sebebiyle Didim'e akın başladı. Yollarda sanırsınız düğün konvoyları veya seçim öncesi konvoyları gibi uzun uzun konvoylar. Didimli olma bilincim sarsılıyor bazen. O kadar çoklar ki... her gelenin şehri Didim.

Tahminler şöyle ki Didim'in nüfusu 5-10 yıl içinde 400 bini bulur, belki geçer 500 bine dayanır. Tatilciler bu tahmini rakamlara dahil değil.

Sanırım beni duyan geliyor.

***

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank