content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Tem

İyimser Kalmayı Başarabilmek!

İyimser Kalmayı Başarabilmek!

İyimser olmak herkesin hakkı olan, kötümserliğin tam tersi olarak, daha kolay elde edilebilen bir duygudur. Ben sadece duygu olarak bakmak istemiyorum çünkü iyimserlik bir çok şeyi başarabilen, her enerjiyi harekete geçirebilen kalıcı bir duygudur. Ne kadar karamsarsak, okadar karamsarlığa teslim oluruz. Ne kadar iyimsersek o kadar iyimser kalırız. Etrafımızda ailemiz olsun, arkadaş çevremiz, sokakta, otobüste ve metroda olsun, herkesi toplasak karamsarlığa teslim olmuş, hayattan ümidini kesmiş gibi sadece soluk alıp vermek ve anlamsız bir yaşantıya sahipmiş, hiçbir amacı yokmuş gibi yüz ifadelerinden çözmek kolaydır karamsar insanları.

Güncel olarak, çevremizde dolaşan, domuz gribi, kuş gribi vs. birçok virüsü bırakın, biz içimizde doğuştan fazlasıyla Tanrı´nın bize armağan ettiği iyimserliği karamsarlık virüsüyle yok ediyoruz. O virüsle yaşamak istiyorsan ve mutluysan, yaşarsın ama başarılı olsan da geçici olur ve mutluluk uzun süreli olmaz.Ama iyimser kalarak, iyimser olmak için, iyimser kalmaya çalışarak bir çok şeyi kazanabiliriz...

Karamsarlıkla kaybedeceğimiz çok şey varken, iyimser kalarak ne kaybedebiliriz? Ama karamsar, kötümser bir insan, çokta iyimser olmamdan dolayı hayal kırıklığına uğrarım gibi bahanelerle iyimser olmamaya direnmek, kötümser olmayı güçlendirir. Hayal kırıklıkları, başarısızlık karşısında daha fazla iyimser kalmamız gerektiğini gösterir. Olumsuzlukları, başarısızlıkları aşırı red etmek tekrar tekrar aynı olumsuzlukları yaşamamızı sağlar. Başarısız olduk diye amacımızı, istediklerimizin peşini bırakmak, yılmak asıl tembellik ve kolay bir yoludur her şeyin.

Biz insanlar için ne derece her şeyin başı, en önemlisi sağlıksa, sağlığımızı güçlendirecek hem ruh sağlığımız için, hem karakterimiz için iyimserlik önemlidir. İyimserlik+sabır+inanç... bu üç erdemi tam olarak kazanabilirsek, dinginlik, rahatlık bizi mutlu, tatlı bir bekleyişe bırakır, hayatta başarılı olmamız için gereken altın anahtarları sunar bize. Adımlarımız sağlam, huzurlu ve iç barışı kazanmış oluruz.

Benim açımdan; iyimser olmayanları ve olmak istemeyenleri anlayamadığım gibi, kötümserlerde beni anlamıyor... Karşılıklı bir anlayışsızlık, anlaşılamama yüzünden kötümserle-iyimser dost olamayacak gibi geliyor bana.

Gelişmiş, ileri seviyedeki toplumlarda, bir çok yenilikte asla karamsarlığa yer yoktur. Bilinir ki, iyimserlik, iyimser olmak çok şey kazandırmıştır. Başarısızlıktan bile, başarılı olma payı çıkarılmaktadır. Başarılı, her insanda bunu görürüz.

Mutlu olmayı başarabilen bir insan, her zaman iyimserliğinden  kazanmıştır. Mutluluk hiç bir zaman ulaşılmaz değildir. İyimser olmak kolaydır ama, iyimser kalmayı başarabilmek bir sanattır. Bunu elde edebilmek için çalışmalıyız, fiziksel çalışmayla beraber, ruhsal olarak ta çalışmalıyız. Kalıcı mutluluğa ulaşmak için ilk bu yoldan geçmeliyiz.

Herkese iyimserlik dolu, iyimser dostluklar ve iyimser kalmayı başarabilme yeteneği dilerim.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “İyimser Kalmayı Başarabilmek!”

  1. 1
    ibrahim hakkı gündoğdu Says:

    iyimserlik sağlıklı insanın başarabileceği bir tavır.. İnsanların en bilmediği belki de ruhi aksaklıkalrı ve hastelıkları.. Adam hep karamsardır.. cimridir, uyumsuzdur öyleyse o bir hastadır.. bunun idrakinde de değildir..
    Sizin gibi düşünüp iyimserliği ve paylaşımı erdemlik noktasına taşıyanlar malesef çok az.. ancak bizlerin görevi, bu tür güzellikleri artırmaktır..
    Düşünceniz ve yorumunuz için tebrikler.. Selamlar.. İHG.

  2. 2
    nurten iyem Says:

    Size katılıyorum İbrahim bey, sağlıklıysak, farkındaysak başarabiliriz, her olumlu duygumuz kendimizi iyileştirdiği gibi, etrafımızı da iyileştirir.
    Sizin gibi düşünenlerde çok az, kabul etmeyenler de çoğunlukta çünkü doğru bilinen çok yanlış var...
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Saygılar



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank