content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Ara

İyi İnsan, İyi İdareci…

Eğer her şey, yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı biz aciz kullar yani insanlar ve yaşadıkları cennet vatan ülkemiz içinse bize düşen en önemli görev öncelikle kendimize saygılı olmayı öğrenmektir. Çünkü kendine saygısı olan bir insanın yüce Allah’ın yarattığı insanlar başta olmak üzere bütün mahlûkatlara saygısı vardır. Ancak akıl izan sahibi insanlarımızın elinde şimdiye dek çoktan hayata geçirilerek dünya ülkelerine örnek olması gereken bu önemli düşünce vurdumduymaz insanlarımızın yüzünden hayata geçirilemediği için cennet vatan ülkemiz ne yazık ki bu alanda sınıfta kalmıştır. Bu konuda kusur kimdedir.

Gelin isterseniz bu yazımızda insanlarımız ve ülkemiz adına hayati önem arz eden bu önemli konudaki soruyu önce kendimize sorarak birlikte yanıt arayalım Ülke ve insanlar olarak özlediğimiz iyi insan ve iyi idarecinin yetişmesinde bunca yılı (85) geride bırakmamıza rağmen çağdaşlığı, huzur ve güveni tesis etmeyi başarmış diğer ülke ve insanlardan eksiğimiz yok,fazlamız var.. Ama her nedense yaşadıklarımızdan bir türlü ibret almıyoruz.yada almak istemiyoruz..!

Ülkemizde yukarıda saydığımız eksiklikleri görmek için illa memleket memleket gezmeye gerek yok.Çünkü kamu adına görev yaptığını söyleyen Radyo ve televizyonlar ile yazılı basını beğenseniz de beğenmeseniz de takip etmeniz yeterli.Basın ve medya aracılığı ile her şey alenen gösteriliyor.Tabi geçmişinden ders çıkartmak isteyene.. Ancak görülen o ki, biz millet olarak geçmişten ders almak ya da yaşananlardan ders çıkartmak şöyle dursun, hayatla değil aslında kendimizle dalga geçercesine eski tas, eski hamam yola eskisi gibi devam ediyoruz. Hâlbuki bizim insanımızın elinden sadece kaçan kurtulur. Ama her nedense bu hayati konuda insanımız biraz değil epeyce vurdumduymaz davranıyor. Elin oğlu, iyi insan ve iyi idareci yetiştirerek memleketinde hakkı adaleti, huzur ve güveni tesis ettikten sonra halkımı ve ülkemi daha iyiye ve güzele nasıl ulaştırabilirimin mücadelesini verirken, bizim iyi insan ve iyi idareci yetişmesinde sıkıntımız ve eksiğimiz vurdumduymaz oluşumuz yüzünden dün bugün ve halen devam etmektedir.

Beni sokmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle hayatımızı kör topal idame ettirmeye devam ettiğimiz müddetçe iyi insan ve iyi idareci hayalimiz ve hasletimiz ölene kadar sürecektir diyor, saygılar sunuyorum. Ahmet Yenin İyi İnsan, İyi İdareci…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank