content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Oca

Işık Karanlığa Taşındımı Güzeldir

 Işık karanlığa taşındımı güzeldir. Bir ovanın ortasındayız, etrafımız dört duvarla çevrili,her duvarın ayrı penceresi her pencerenin ayrı perdeleri vardır. Bizim yaptığımız ise duvarın bir köşesinde delik delip o delikten dışarı bakmaktır peki ne kadar dışarıyı görebiliriz?

Görürsekte pek fazla bişey göremeyiz değilmi! Neden perdeleri aralayıpta pencereden dışarıya bakma zahmetinde bulunmuyoruz. Kendi doğrularımızın doğru başka insanların doğrularını yalan olarak görüyoruz.yeri geldiği zaman insancıl davranıyoruz herkesin fikirlerine saygılıyız deme ihtiyacını duyuyoruz. Koskoca bir yalan söylediğimizin farkındayız ama işimize gelmiyor. Sonra başka insanlardan saygı bekliyoruz.bi kendine yönelipte sor ben saygıyı ne kadar hak ediyorum.soramıyoruz çünkü kendimizden korkuyoruz. Şems-i tebrizi'nin mevlanayı uykusundan uyandırması gibi bizde şu delalet uykusundan uyanalım kendimize ufakta olsa bir iyilik yapalım. İnsancıl olma yolunda bir nebze olaa bile adımımızı korkmayarak atalım.

Şems-i tebrizi unutmadan anlatmak istiyorum biraz. Konyaya mevlana hazretlerini görmek için giden bir derviştir. Konya sokaklarında gezinirken cüzzamlı hastalıklıbir vatandaşı görür. Hal hatırını sorar ona hocasının hediye ettiği aynasını hediye eder. Sonra sahoş birini görür onu sırtlayarak evine götürür yardım eder hocasının ona verdiği merhemi sarhoş olan vatandaşa verir.

Sonra kötü yola düşmüş bir bayanı görür onunla sohpet eder. Hocasının verdiği ipekten mendili ona hediye eder. Bu kadarını anlatmakla yetindim. İnsanların diğer hallerini görmüş bir insan .

Herkes tarafından dışlanan insan olarak kayideye alınmayan insanların dünyasına dalan bir ilim insanıydı.

Mevlana hazretlerinin bunlardan haberinin olmaması şemsi üzmüş olmalıki mevlanayı görmek için o kadar acele etmemişti. Mevlanayı uykusundan uyandıran ve düşündürmeye sevk eden bu derviş her insanın yaşamaya hakkı vardır. Rengiyle dini inancıyla diliyle herne olursa olsun ayrımcılağa yer olmadığı bir dünya. Ne olursan ol yine gel. Sözünü boşuna söylememiştir mevlana hazretleri. Gelin kardeşlerim bizlerde insanları rengiyle, diliyle , inancıyla ve görüşüyle yadırgamayalım. Yaptığımız en büyük yanlışlıklardan biride bu değilmi?

Eşitlik ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek için duyarlı olalım. Şu üç günlük dünyada barışın ve huzurun egemen olacağı bir dünya yaratalım. Bir dostumun (yasin çakar) çok güzel bir cümlesini hatırladım.sevgide cömert sevdiklerimizi kırmakta oldukça cimri olalım.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

7 Kere Cevaplanmış to “Işık Karanlığa Taşındımı Güzeldir”

  1. 1
    yasin çakar Says:

    BENİM SÖZÜMÜ SÖYLEMEN BANA GURUR KAYNAĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. YÜREK YANMADIKÇA GÖZLER AĞLAMAZ DEMİŞTİR MEVLANA HAZRETLERİ BENİMDE ŞUAN YÜREĞİM YANIYOR GÜZEL KARDEŞİM SEVGİDEN DOLAYI. DEDİĞİN GİBİ IŞIK KARANLIĞA TAŞINDIMI GÜZELDİR BİZLERDE KENDİMİZİ AYDINLATMA VE ETRAFIMIZA AYDINLIK SAÇMAMIZ TABİRİ CAİZSE GÜNEŞ OLMAK İÇİN ÇABALARIMIZI GÖSTERMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM SAYGILAIMI SUNARIM KARDEŞİM

  2. 2
    timur emre yılmaz Says:

    yüreğinize sağlık bir insanın içindeki duyguları bu denli güzel aktarması ne kadarda güzel. sonuna kadar sana katılıyorum barışın ve huzurun olacağı bir ortam yaratmak için çabalayalım. herşeyden önce insan olmak. ne mutlu insanım diyene. dünyayı daha iyi yapmayan insan insan değildir.

  3. 3
    ferityenturk Says:

    değerli kardeşim biz kalp gözüyle bakmıyoruz dünyaya eğerki kalbimizin sesini duyupta bakarsak bu kavganın anlamsız olduğunu anlar ve dünyada kavga yerine nice güzel şeyler olduğunun farkına varırız başarının devamını diliyorum

  4. 4
    izzettin Says:

    helal olsun kardeşim be cok guzel dusunuyorsun...

  5. 5
    kaan buLut Says:

    Necddet abi yazıLarını hayranLıkLa okuyorum ve talip ediyrum dewwaam et bırakma

  6. 6
    ela Says:

    yüreğinize, düşüncelerinize sağlık ... gerçekten ç0k güzel ifade etmişsiniz ...

  7. 7
    Zehra ULUCAK Says:

    Işık ışıktır görene,ışıktan köre ne...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank