content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Mar

Her Mevsim Kadın

Mart gibidir kadın. Kazma kürek yaktırmaz ama dertleri yürek yakar, kendi yüreğini dağlarken. Bir yerlerde 8 Mart Kadınlar Günü en allısı, en şanlısından kutlanırken ezilen kadın yine eziktir. 

Ya tarla tapan dadır ya elinde, sırtında yük beynindeki eve gidince hangi yemeği pişiririm düşüncesinin yüküyle yol alır dik yokuşta soluk soluğa. Sırtında yol çizen, alnında ılık ılık süzülüp yüzünü yalarken soğuyarak yere düşen tere aldırmadan. Ya da cennetine aldırmadan kadın anaların bedenine ağzından küfür ve salyalar akıtarak balyoz gibi eller iniyordur hoyratcasına.
Sadece mutlu kadınlar kutlar kadınlar gününü. Yüreği eli ayağı gibi nasır bağlayan kadının yoktur hiç bir günü.
Karnında tekme atarken minik ayaklar yüzlere kocaman gülüşler açtırır. Doğup büyüdükten sonra o kocaman ayakların karnına tekme atması kocaman gülüşler yerine kocaman yaralar açtırır yüreklerde.
Kadın mart gibidir direnir hayatın çetin kışına. Mücadele verir rüzgara, fırtınaya. Bahara çıkartır sevdiklerini.
Çiçekler açtırır gönüllerde, açtıramazsa da gönlünde. Beyazlar giydirir karalara bürünse de.
Bir hüzne bürünür ki bakışı dağları deler geçer, denizler ağlar haline. Meyve verir mayıs gibi. Boy boy evlatlar verir, giydirir çeşit çeşit. Haziran gibidir yazı getirir güneş saçar, ışık yayar etrafına. Temmuz akşamları gibi sıcacıktır bedeni, yüreği. Ağustos sıcağında serinletir su gibi. Eylül gibidir;  gizemli, romantik, hüzünlü ama renkleriyle mutlu, yüreklere akar ılık ılık. Her mevsimdir kadın. Anasıdır mevsimlerin. Hem ana, hem baba, hem yar, hem sabır, şefkat. Hemler uzar gider kadın saçı gibi. Doyumsuz masal gibidir dinlemekten bıkılmayan, roman gibidir açıp okunmayan, şiir gibidir her duyguyu barındıran. Ben bir kadınım elimde kınam, başımda yazmam. Tek erkeğe gönül bağlarım gerisi yalan. Kadınlar bacıdır anadır, sevdadır. Kadın kadın gibidir bazen nazlı bazen kırılgan. Bazen en sessiz, bazen de çığlıkları yeri göğü inleten. Kadın servettir kıymetini bilene. Renktir kadın, neyi yansıtırsan o renge bürünür. Aynadır kadın, kendine bakanı kendine tanıtan.
Kadın deyince bir kere duracak iki kere düşüneceksin. Kıymeti olmaz kadın kadının kıymetini bilmedikçe. Kadınlığımızın, kadınlarımızın kutsallığını bilelim. Alçaklarda değil yükseklerde tutalım.
Tüm dünya kadınlar gününü kutlar, Bir güne değil bin güne sığdırılmayacak kadar büyük kadınlarımızın değerlerinin bilinmesi, dertlerinin yok olması dileğiyle...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank