content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Oca

Gençliğe ne Oluyor?

Yazımı hazırlarken üzgün ve bir o kadarda şaşkın hazırladım. Aslında şaşırmamak gerekir. Çünkü çevremizde öylesine çoğaldı ki böyle durumlar.

 Sadece gençliğin geleceklerini yok etmesinden endişeliyim. Üzülüyorum. Okullarını bitirerek ekmeklerini ellerine alsınlar. Öncelikleri bu olmalı.

 Anne ve babaları yoğunu var edip evlatları okusun geleceklerini kazansın diye çabalarken bazı gençlerin akıllarını başka şeylere çalıştırması çok üzücü.

 Bildikleri halde anne babanın emeğini boşa vermeleri ve geleceklerini karartmalarına da şaşıyorum. Ele almak istediğim ilk konu daha ilk öğretimde okuyan kız ve erkek çocuklarımızın okullarını asarak sokak aralarında sevgili ile gezmeleri.  Öyle çok rastlar olduk ki bu manzaralara.

 Bazen sokak aralarında özellikle lise ve ortaokul öğrencileri okuldan çıkış saatlerinde veya ders saatlerinde genellikle okuldan kaçmış oluyorlar ki üzerlerinde okul formaları sevgilileriyle Elele gezerken rastlıyoruz.

 Bundan sonra okul formaları kalktığı için öğrenci oldukları belli bile olmayacak. Ama daha yaşlarının küçük oluşu dikkat çekecek.

 Aileler ise çocuklarını okullarında dersleri başında olduğunu düşüne dursun ve güvensin onlar ise geleceklerini nasıl yok ettiklerinin farkına bile varmadan günü yaşama heyecan peşinde koşsun.    Onların umurunda mı anne babaları ne zorluklar içinde ne şartlar altında okula göndermiş oldukları. Onlar akılları bir karış havada anne baba parasıyla sevgili gezdirme derdinde.

 Özentiden başka bir şey değil yaptıkları. Bu durum maddi durumu iyi olan her aile için geçerli değil tabi ki nasıl olsa paralı özel okullar var okutur birde iş imkanı sağlarlar.

 Çocuklarının hayatları kurtulur. Yaşadıkları yanına kar kalır. Bunu çocukları da biliyor. Öylede davranıyor. Paranın ve özel okulların canı sağ olsun. Diğer tarafta bu çocuklara özenen kesim. Artık gerisini siz düşünün.  Okulunu bırakıp evlenmek zorunda kalıyorlar. Ve hayatları kararıyor.

 Daha anne baba parasıyla okumaya çalışan işi olmayan bu gençler ne sağlayabilir. Nasıl bir gelecek bekler. Her zaman anne babasından mı bekleyecek geçindirmelerini. Nasıl iş bulacak. Eğitim yok yarım bırakmış.

 Hangi alanda çalışmayı planlıyor. Ve nasıl geçimini sağlayacak. Bunları düşünmeden hareket ederek hayatlarını karartıyorlar. Geçim sıkıntısı nice sevgileri, evlilikleri bitirdi. Hiç mi televizyon izleyip, gazete okumadınız. En azından çevrenizde olup biteni hiç mi görmediniz.

 Gelelim üniversite gençliğimize. Daha mantıklı ve aklı başında olmaları gerekir.  Çocukluk ve cahillik dönemleri geride kalmış gençler.  Geleceğin temeli gençlerimiz.

 Neyinize gerek siyaset, olay çıkarmak, birilerinin maşası olmak. Size ne kazandırdı. Hayatınız gitti.  Hayalleriniz bitti.

 Okuyup meslek sahibi olacak anne babanızın sizin üzerinizde büyüttüğü hayallerini gerçekleştirip onlara rahat hayat sağlayacaktınız. Kime neye özendiniz. Sizi öne atanlar kurtarabilecek mi?

 Sizi örnek alan çocuklara, size güvenenlere böylemi değer veriyorsunuz? Kendi hayatını geleceğinizi karartarak. Bir haksızlık varsa çözümü böyle insanlara çevreye zarar vererek olmaz. Kimin canına malına zarar veriyorsun.

 Aklınızı başınıza alın sevgili öğrencilerimiz, gençlerimiz. Sizin hedefiniz önce okulunuzu bitirmek sonra işe girip ekmeğinizi kazanmak olmalı.    Yazık ailelerinize böyle sıkıntılar yaşatmayın. Canlarını yakmayın. Hayallerini yıkmayın.

 Unutmayın ki kim ne yaparsa kendine yapar. Yaptığınız her şey gün gelir ayağınıza dolaşır.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank