content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Eyl

Ertelenen Hayaller… –

Hayat, biz gelecek için planlar kurduğumuz sırada başımızdan geçen olayların kendisidir.  Ertelenen hayallere sattığımız an’lardan oluşur genellikle. Yaşadığımız an’ın çoğu kere farkında olmayız da hep gelecek için kurduğumuz hayallere hazırlık yapar dururuz.

Hayal ettiğimiz yaşamı kurgularız her zaman.  Her geçen gün o yaşamı elde etmek için çalışıp, çabalarız. Bu koşturmaca içindeyken çevremizde olup, biten hiçbir şeyin farkında olamayız. Çünkü yaşadığımız an’dan kopuk hep ileri bir tarihe programlanmış bir makine gibi olmaya başlarız. Etrafımızdaki insanları ihmal etmeye hatta bazen kırmaya başlarız. Sevdiklerimizi üzer, incitir ve bir zaman sonra hep yarına ertelediğimiz hayaller gibi onlarda biz farkında olmadan giderek solmaya başlarlar.

Çok geç anlarız sevdiklerimizin solmaya başladıklarını ve geç kalırız.

Ulaşmayı hayal ettiğimiz hayat’ı da elde edemeyiz. Çünkü Her defasında yeni bir şeyler eklenir ve hayat kendini sürekli olarak güncellerken biz onun hızına yetişemeyeceğimizi sadece geç kaldığımız gün anlamaya başlarız.

Arkamızı döndüğümüzde ise vakit çoktan geçip, gitmiştir.

Hiçbir şeyin eskisi gibi kalmadığını anlarız. Ne sevdiklerimizin ne de isteklerimizin.

Hayatın bundan sonraki evresinde keşkeler dökülmeye başlar dudaklardan ve o keşkelerle birlikte gelen pişmanlıklar ortaya çıkar.

Kaçırdığımız mutluluklar, güzellikler ve sevinçler geride kalmıştır.

Oysa ki hayat an’lardan ibarettir.

Yaşadığın an’dır hayat…

Sevgili dostlar, mutluluk varılacak bir yer değildir, yolculuğun kendisidir. Ve o yolculuk içinde yaşadığınız an’ların farkında olmaktır.

Bazen gelecek için yaptığımız hazırlıklar bizi o kadar çok yorar ki o hayal ettiğimiz sonu bile yaşamaktan alıkoyabiliyor. Hem ne bilebilirsiniz ki belki kaybetmeye razı olduğumuz o an’ları bir daha görme fırsatımız bile olmadan göçer gideriz bu dünya’dan…

Hayatınızdaki an’ları doyasıya yaşamanız dileğiyle…

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank