content
19 Ara

Edebiyat Dergilerine Bir Yenisi Daha: Yokuş

2010’da YOKUŞ çıkıyoruz!.. 

Türk Edebiyatı’nda; Varlık, Berfin Bahar, Türk Dili, Yasak Meyve gibi birçok önemli  edebiyat, kültür-sanat dergisi bulunmakta. Her biri; edebiyatımıza yön veren, seçkin dergiler. Senelerdir takip ettik onları, satır aralarında bulduk tadına doyum olmayan güzellikleri. Bazen şiir, bazen öykü, bazen söyleşi oldular hayatımızda… Onlarsız yapamadık!..

Gelecek, geçmişin birikimleri ve vazgeçilmez değerleriyle kazanılır. Bu anlayışla yola çıkarak, edebiyat dünyasındaki yerimizi almak istiyoruz. Farkında olduğumuz bir gerçek var ki, çıkılan bu yol çile dolu. İsmimizi de buradan alıyoruz, aynı zamanda cesaretimizi de. İlk zamanlar yorucu olacak, soluklanmak isteyeceğiz ama kısa bir zaman sonra keyif almaya başlayacağız yaşantımızdan. Çünkü biz edebiyatı; çilesiyle, kahrı ve zorluklarıyla sevdik.

Bu çok önemli yolculukta üstlendiğimiz görev, her zaman “insancıl” ürünler sergilemek olacaktır. İnsan odaklı olmayan bir edebiyata inanmıyoruz çünkü.

Bunun yanında, bir diğer önemli sorumluluğumuz da “genç yazar ve şairler” için ayıracağımız sayfalarımız olacaktır. İlk sayımızdan itibaren; öykü, deneme ve şiirleriyle bize uğrayan “genç takipçilerimiz” için yönlendirici olmakla birlikte, onlara değer verdiğimizi her fırsatta hissettireceğiz.

Edebiyat dergileri, yazar ve şair yetiştiren bir okuldur çoğu zaman. Orhan Veli’ler, Dağlarca’lar, Tanpınar’lar ve diğerleri bu okulun seçkin öğrencilerindendir. Umudumuz, tıpkı onlar gibi, yeni yetenekleri edebiyatımıza kazandırmak yönünde. Bu dileğin içerisinde, yalnızca yazar-şair olmayacaktır elbette. Her sayı için özenle hazırlayacağımız dosyalarla, okuru da bilinçlendirecek bir merkez haline gelmeyi amaçlıyoruz. Kısacası “okur ve yazar”ın, “genç ve deneyimli”  isimlerin bir arada olabileceği bir ortam hazırlamak için varız ve bunu gerçekleştireceğimizden de  en ufak bir şüphe duymuyoruz.

İlk sayımız, Ocak 2010’da. YOKUŞ’u birlikte çıkmak dileğiyle…

Yokuş'un takibini; bilgiagi.net , sanatkop.com , yavuzyavuzer.com ve yokusdergisi.com'dan yapabilirsiniz.

Abonelik için, lütfen iletişime geçin: yavuzyavuzer@yokusdergisi.com

Etiketler : , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Edebiyat Dergilerine Bir Yenisi Daha: Yokuş”

  1. 1
    Halit Suiçmez Says:

    Yavuz Bey, kutlarım, çok güzel, anlamlı, değerli bir uğraş..
    İnanıyorum ki, yoksullaşan günümüz düşünce, duygu ve tartışma ortamına yeni bir zenginlik ve renklilik getirir.
    Elbette birlikte katkılarla, katılımlarla..

    sevgilerimle..
    halit suiçmez

  2. 2
    Yavuz Yavuzer Says:

    Halit Bey merhaba,
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, birlikte çıkacağız YOKUŞ'ları!.. Bu vesileyle ben de 50. yılınızı kutlar, güzel günler göreceğiniz bir ömür dilerim... Şair demişse doğrudur: "Güzel günler göreceğiz çocuklar..."



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank