content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Ağu

Dostça Faşizm

Yüksek Askeri Şura toplantıları bitti. Siyasi iktidar müdahale edeceği kadar müdahale etti. Ordu tayin terfi sistemini bozdu. Kumanda kademeleri arasına fitneyi soktu.Buna karşılık, iktidar, gene de istediğini alamadığını düşünmektedir. Işık Koşaner’in Genelkurmay Başkanı olmasından pek memnun değildir. Kendisinin terbiye edilmesi, uysallaştırılmasına ihtiyaç olduğunu düşünmektedir.

Terbiye etme ve uysallaştırma işi tayin ve terfi sürecinde başladı.

Gül, Koşaner’i makamına çağırdı. “Biz seni Genelkurmay Başkanı yaparız. Ama şunları, şunları bekleriz dedi. Yani terbiye etme işi tayinden önce başlamış oldu.

Öte yandan siyasi iktidara yakın, adı gibi kendisi de uşak olan USAK Sitesinden, artık genelkurmay başkanlarının da yargılanacağı bir sürece girildiği açıklandı.(Sedat Laçiner) İlker Başbuğ’u emeklilikten sonra yargı korkusu bastı diye makaleler yazılmaya başlandı. Ve diğer yandaş medyada buna benzer yazılara her gün rastlamak mümkün.

Yani Işık Koşaner’e denmek isteniyor ki, Amerika’ya teslim olan bir genelkurmay başkanlığı sürdürmesen, emekliliğinde başına çorap öreriz. Bize teslim ol, bizim dediklerimizi yap mesajı verilmiş oldu.

Zaten içinde yaşadığımız süreç, Beşiktaş Mahkemeleri yolu ile herkesi tehdit altında tutma sistemi olduğundan, PKK ile mücadelede öne çıkan tüm subaylar yargılanacak.

Bu sadece siyasi iktidarın istediği bir şey değil. Büyük Kürdistan’ı kurmak isteyen Amerika’nın planlarının bir parçasıdır. Irak’ın kuzeyinde Amerika tarafından kurulan kukla devletin ordu komuta kademesi tarafından kabul edilene kadar bu baskılar devam edecektir.

Öte yandan, gizil bir halk direnci su yüzüne çıkmaya başladı. Siyasi iktidar ve cemaat bundan tedirgindir. Mezardan oy çıkarma peşine düşmüştür. Muhaliflerin pankartları indirilmekte, PKK’n bayraklarına ses çıkarılmamaktadır.

Siyasi iktidar tarafından, Ramazan da bahane edilerek Öcalan ile sürdürülen ateşkes çabalarının gazete köşelerine konu olduğunu görüyoruz.(Radikal Murat Yetkin)

PKK’ya nerede ise yalvaracaklar. Şu referandum süresince ateşi kes diye.

Bu durumda gene ordu meselesi öne çıkıyor. Siyasi iktidar ateşkes anlaşması yapsa bile, askerin teröre kaşı mücadelesi sürecek.

Ne Amerika’ymış, ne talimatlar verirmiş, ne istekleri varmış, bu ne kadar Amerikan bağımlılığıymış anlamak mümkün değil.

Bir yurtsever yazmış. “Bu işin bir başı var, bir de sonu” demiş.

Sekiz yıl oldu. Herhalde bu işin başı bitmiştir.

Şimdi geliyoruz sonuna…


[1] Dostça Faşizm, kendini iyi, doğru ve haklı olarak tanımlar

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Dostça Faşizm”

  1. 1
    Çapar Kanat Says:

    Yazınızı okudum
    Çapar Kanat
    Çiğ Süt Üreticisi-Çiftçi

  2. 2
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Birileri bir kabustan uyanacak ya bakalım kim ?
    Bende çok merak ediyorum.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank