content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Nis

Demokrasiye Fransız Kalmak

AKP'nin iktidara geldiği 2002 seçimlerinde yaklaşık 32 milyon seçmen oy kullandı. Bunun 11 milyon kadarını AKP aldı. 6 milyon kadar oy CHP'ye çıktı. Etti 17 milyon oy. MHP'ye, DYP'ye, GP'ye ve diğer partilere verilen kalan15 milyon oy nereye gitti?
%10 baraj ucubesi ile AKP başka partilere verilmiş oyları da kendi hanesine yazdı ve aldığı %32 oyla Meclis'te sandalyelerin %65'ini işgal etti.
Demokrasinin vergi veren temsil edilir, bir adam bir oydur ilkeleri dünya demokrasi tarihinde görülmemiş bir şekilde yerle bir edildi.
Bu rakamları bildiği halde, %10 barajının demokratik ilkelerle bir alakası yoktur anlamında söylenen söz demokrasiye fransız kalmışlığın kanıtıdır.
Şimdi "o sistemi biz mi getirdik ki kaldıralım?" demek de tutarsızlıktır. Parlamenter sistemi de sen getirmedin ama kaldırıp başkanlık sistemine geçişin alt yapısını oluşturuyorsun.
Gelelim kitap ile bomba benzetmesine. Başbakan'a "bomba" örneğini verdirten danışmanları gayet iyi bilmelidirler ki, ABD'de "bomba nasıl yapılır?" konulu kitaplar ve internet siteleri serbesttir. İsimlerini de verir kanıtlardım ama bu özgür ülkemde artık neyin suç olup olmadığını bilmiyorum.

Başbakana göre El Kaide İstanbul’daki kanlı eylemlerini suni gübre ile hazırlanmış patlayıcılarla gerçekleştirdi diye damında suni gübre bulunan her köylüyü örgüt suçlusu diye içeri atmak gerekmiyor mu?

Başbakanın dün konuşma yaptığı yer eğer, demokrasiye Fransız, Zulu parlamentosu olsaydı, gerçekten başarılı bir konuşma olarak kabul edilebilinirdi.

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank