content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Eki

Cem Toker 3. Kez Genel Başkanlığa Seçildi

Liberal Demokrat Parti'nin 3 Ekim pazar günü Ankara'da yapılan 6.  Olağan  Büyük  Kongresinde  Cem  Toker  3.  kez  Genel  Başkanlığa seçildi.Cem Toker kongre sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok partili sistemden az  partili  sisteme  doğru  gittiğini  söyleyerek en geç 2 seçim sonra Liberal Demokrat Parti'nin, Avrupa'nın Almanya, İngiltere, Hollanda  gibi  pek  çok  ülkesinde olduğu gibi muhafazakarlar ile sosyal demokratlar arasında hükümeti belirleyecek kilit parti konumuna geleceğini belirtti.

Toker konuşmasınının devamında anayasada ne yazdığından çok nasıl uygalandığının önemi üzerinde durarak demokrasi kültürüne sahip olamamız gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü; Türkiye'de, “Ben, demokrasiye inanmıyorum arkadaş” diyen veya “Demokrat değilim” diyen bir Allah kuluna rastlamadım. Böyle bir ülke, herkesin demokrasiye inandığı ve savunmaya çalıştığı bu ülke, her nedense, dünyanın en itibarlı endeksi olan Uluslararası Demokrasi Endeksinde 88. sırada arkadaşlar.

Demokrasi kültürümüz yok arkadaşlar. Onun için 88. sıradayız. Siz hiç Türkiye'de demokrasi bayramı duydunuz mu; okullarınızda demokrasi dersi duydunuz mu? Hepimiz demokratız; ama demokrasinin, demokratlığın ne olduğunu biliyor muyuz? Size şimdi somut örnekler vereyim. Ben niye demokratım, onu da söyleyeyim.

Çoğunluğun yönetimi olduğu için demokrat olmayacaksınız; bizim gibi düşünmeyen insanların hak ve özgürlüklerini koruduğu için demokrat olacaksınız. Bir kişi bizden farklı düşünüyorsa ve o sistem o insanı koruyorsa ben demokratım. Yoksa, faşist rejimlerde de çoğunluğun hükmü geçer, çoğunluk yönetir. Bu zihniyet yanlıştır, Türkiye'ye de yerleştirilmek istenen budur. “Yüzde 51’i yakalayanın dediği dediktir.” Bu, yanlıştır; toplumu, demokrasinin ne olduğunu bilmeyen toplumu yanlış yolda götürür.

Batı’da, çocuklara bile sorsanız size söyleyecekleri demokratik değerler arasında, temel hak ve özgürlükler arasında kutsal olan bazı özgürlükler var ki, biz bunları bilmeyiz. Girişim hürriyeti, sözleşme hürriyeti. Bunlar hep arka planda kalıyor. Biz, daha çok inancı biliriz, din ve vicdanı biliriz, bunları pek bilmeyiz. Mülkiyet hakkı.

İfade özgürlüğü günlük yaşamımızdadır; ama ya seçme ve seçilme hakkı?

Yüzde 10 barajından dolayı seçmenin yüzde 48’inin oylarının çöpe gittiği bir seçimdir 2002 seçimi, 2007 seçimi ve biz bu ülkede seçme-seçilme hakkından bahsediyoruz.

32 milyon oyun 15 milyonunun Meclise yansımadığı bir seçim. Böyle bir şey olabilir mi, böyle bir demokrasi olabilir mi? Sonra düşünüyoruz, “Niye bizi 88. sıraya oturttular?” diye.

Dernekleşme, örgütlenme, bilgiyi dağıtma, bilgiye erişim. Sandığa gideceksem bilgiye erişmem lazım. Seçeceğim adam nedir; arsız mıdır, hırsız mıdır, dürüst müdür, eğitimli midir, eğitimsiz midir?

Bir yönetim bana bunları kısıtlayamaz. Bunlar anayasada yer alması ve doğru uygulanması gereken ince noktalar. Ama daha da önemlisi bu kültürün bizlere yerleştirilmesi.

Arkadaşlar şimdi önümüzde bir seçim var. İktidara buradan sesleniyorum 32 milyon oyun 15 milyonunun meclise yansımadığı bir seçimle iktidar olmak halkın iradesini yansıtmadığını elbet biliyorsunuz. Yüzde 10 barajının kaldırılmadığı bir seçimle iktidar olmak;  beğenmediğiniz, beğenmediğimiz darbecilerin yaptığı anayasanın "Siyasi partilere, Devlet, yeterli düzeyde ve hakça mali yardım yapar." diyen 68.

maddesi olduğu halde bunu hakça uygulamadan seçime gitmek ve sonra halk böyle istedi demek demokrasi değildir. Madem Türkiye'ye demokrasi getirmekle övünüyorsunuz, madem demokrasi havarisi kesildiniz yüzde 10 barajını kaldırınız, anayasayı hakça uygulayınız ki, önümüzdeki seçimlerde Türkiye demokrasiyle tanıştığı en önemli adımı atsın.

Toker; bu pazar günü çeşitli illerden gelip bu salonu dolduran tüm arkadaşlarıma ve partimizi bu kurultay aşamasına getirerek demokratik bir şekilde kurultayımızın tamamlanmasını sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

40 kişilik Parti Merkez Karar ve Yürütme Kuruluna aşağıdaki isimler seçildi:

Özcan Arslan, Ali Külhan, Feyza Geçmen, Kenan Demir, Metin Mintaz, İsmail Arslan,  Alp Pamir,  Mert Mustafa Yücel,  Süleyman Tavşan, Orkun Köksoy, Süleyman Sedat Satal, Ahmet Tezel, Ahmet Özen, Gültekin Tırpancı,  Olcayto Sati,  Hüseyin Tüzün, Serdar Aktan, Şenay Akyol, Mustafa Dilek, Emine Çetin, Tamer İnce, Gökhan Girgin, Mahmut Metin Göktürk, Hilal Savar, Refik Sarıkaya, Zafer Nas, Mehmet Nizam Kağıtcıbaşı,  Mehmet Karayel,  İrfan Cenger,  Fatma  Kanıtemiz,  Seval Yalın, Hicran Savar, Soner Durmuş, İbrahim Araç, Mehmet Erdemoğlu,Ahmet Ardıç,  Cemal  Çangaytar, Ali Sami Gonca, Ercan Karakoç, Mehmet İleri

Merkez Disiplin Kurulu ise şu kişilerden oluştu:

Alper Korkmaz, Hamdi Atalay Öcsu, Metin Ferit Türkeli, Bengü Eski, Ünsal Bezirgan,  E. Dilek Balkan,  Muharrem Siviş,  Filiz Daştan, Yalçın Erişgen, Mustafa Damlar, Ahmet Emin Şık, Sevtap Pazarcı, İbrahim Murat Ilgıçoğlu

Sayın Cem Toker ve LDP yönetimine başarılar diliyorum.

 

Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank