content
07 Ağu

Çatalca Erguvankent Gerçeği

Yerel gazeteler soruyor,Kiptaş Erguvankentte 1872 konut yapacak 1500 ünü kiptaş alacak,300 ü Erguvankent kooperatifçilerine verilecek peki geriye kalan 72 konut ne olacak?Daha buna benzer iddialı sorular var.Yani siz Türkiye'nin neresinde olursanız olun 598 dönüm yeri 689 bin liraya alabilir misiniz?Ve bu 689 bin liraya aldığınız yerden 300 daire alıp 54 trilyon yanlış duymadınız 54 trilyon lira rant elde edebilir  misiniz?

Aldığınız 598 dönüm yer ve elde ettiğiniz rant Çatalca halkından kaçırdığınız rant değil mi?

Peki 1996 dan beri belediyeyi yöneten ve yönetmekte olan belediye başkanları neden susuyor?

Fırat Aykut,İsmail İP,Cem kara neden açıklama yapmıyorsunuz,neden susuyorsunuz.yerel basına göre kendi aranızda toplantı üstüne toplantı yapıyorsunuz da Çatalca halkına verilecek bir yanıtınız yok mu?

Bir başka soru daha Fırat Aykut belediyeye arsa ofisi tarafından tahsis edilen 598 dönüm yeri bir tarafta belediye başkanı bir tarafta kooperatif başkanı olarak hem satıp hem alabilir mi,yasal olarak bu mümkünmü?

Buradan yetkililere sesleniyorum.Erguvankent gerçeği yasal olarak kovuşturulmalı,ne varsa ortaya çıkarılmalıdır.

Kurulduğu 1996 dan itibaren savcılık,denetim kuruluşları,Ticaret bakanlığı müfettişleri olayları gün ışığına çıkartmalıdır.Yoksa bu yukarıda anlatmaya çalıştığımız büyük rant haksız yere birilerinin ceplerine gidecek.

Silivride ortaya çıkarılan Dişli olayı ile ilgili Türkiyeyi ortaya kaldıran basın neden susuyor.

Çatalcadaki ilgililer yöneticiler,Çatalca’yı yöneten yöneticiler neden bu konuya el atmıyor.Basında çıkan bu kadar yazı haber neden kimsenin ilgisini çekmiyor.Yerel ulusal basında çıkan bir demeç bir röportajla ilgili ayağa kalkan yöneticiler neden bu Erguvankent konıusunu irdelemiyor.

Çatalcadaki siyasiler,iktidar partisinin yöneticileri muhalefet partisinin yöneticileri,sivil toplum örgütleri neden susuyorsunuz.

Sesiniz ne zaman çıkacak.Çatalcanın menfaatleri hakkında sesiniz çıkmıyorsa hangi konuda sesiniz çıkacak.

Kent konseyi Çatalca da her konuda görüş bildiren Kent konseyi yöneticileri bu konuda bir diyeceğiniz yok mu?

Peki Çatalca’nın seçilmişleri,meclis üyeleri,ilgenel meclisi üyeleri hiç mi bu konu da bir diyeceğiniz yok.

Ağlamayı zırlamayı yakınmayı bırakın.Birileri Çatalca’nın 598 dönüm az buz değil 598 dönüm yerini kafasına göre birilerine kat karşılığı veriyor,trilyonlarca rant elde ediyor ve kimse bu konuda bir şey demiyor.Bununla ilgili bunları yapanlarla ilgili olarak Çatalcanın seçtiği eski ve yeni Çatalcanın çıkarlarını koruması gereken belediye yöneticileri durmuş bakıyor ve ya Erguvankent yöneticilerinin safında gözüküyor.

Bu konu ile ilgili buradan suç duyurusunda bulunuyorum.Bütün bunların bu yazılanların çizilenlerin araştırılması soruşturulması ile ilgili yetkilileri göreve davet ediyorum.Bir yurttaş olarak Çatalca’nın çıkarları için yapabileceğim bu.

Yoksa bugün seçilmiş olarak bulunanlar bir daha karşımıza çıkıp ceğiz cağız nutukları atmasınlar.

Bu gün belediyeyi yönetenler şapkalarını önlerine koyup düşünmeli ve Ç:atalca’nın çıkarları için Erguvankent meselesinde önce söylediklerini hatırlamalı ve belediyeci olmanın,halkın temsilcisi olmanın gereğini yapmalıdırlar.

Bugün bu meseleye sahip çıkmayanları,Çatalca’nın çıkarları konusunda susmayı tercih edenleri her zaman her yerde bir Çatalca’lı yurttaş olarak teşhir edeceğiz.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank