content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Oca

Buna Resmen Vatana İhanet Denir

Ocak ayı başında MİT'e ait bir TIR'a Hatay'da Adana Savcısı ve polislerce el konuldu. Bu olay, iç ve dış bazı medya organlarında, Türkiye'nin Suriye'deki El-Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerine silâh yardımı gönderdiği şeklinde aksettirildi. Bu Türkiye'yi yıpratıcı tartışmalar uzayınca, İçişleri Bakanı Efkan Ala, TIR'ın Suriye'deki Türkmenlere yardım malzemesi gönderdiğini açıkladı. Şimdi de gene MİT'e ait ve MİT personelinin bulunduğu 7 TIR'ın yolunu kestiler.

İlk olayda görevinin dışına çıkarak Hatay'a gidip polislerle operasyon yapan Adana Savcısı ve operasyona iştirak eden polis âmirleri açıkça suç işlemişlerdi. Bu defa Adana Savcısı'nın yerine atanan savcı, jandarma bölge komutanı ile beraber 7 TIR operasyonunu yürüttü.

***

Bir düşünsenize... Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Suriye Krizi'nde bütün dünyanın takdir ettiği, insan hak ve hürriyetlerinden yana, barışçı ve aktif bir dış politika izliyorsunuz.

Burnunuzun dibinde eli kanlı bir diktatör yüzbinlerce kişiyi katlediyor; dindaşlarımız, soydaşlarımız ve bütün Suriye halkına karşı soykırım uyguluyor. Siz de bir yandan sayıları 1 milyona ulaşan mültecileri misafir ederek her türlü ihtiyaçlarını karşılarken, diğer taraftan Suriye halkına ilaç, battaniye, gıda gibi zarurî ihtiyaç maddeleri gönderiyorsunuz. Bu yardımların istismar edilmemesi ve yerine ulaşabilmesi için de MİT'ten istifade ediyorsunuz.

Bundan daha tabiî ne olabilir?... Lâkin Türkiye düşmanı çevreler ve Hükûmet'i yıpratmak isteyenler el ele vermiş, hiç sıkılmadan El-Kaide'ye silah yardımı yapıldığı gerekçesiyle tezviratta bulunuyorlar. 2013 başından itibaren Başbakan'ı ve AK Parti İktidarı'nı yıpratmak için dünyada Türkiye algısını değiştirmek; Türkiye'yi köktendinci, İslâmî terörizmi(?!) destekleyen ve yolsuzlukların yapıldığı bir ülke olarak göstermek istiyorlar. Türkiye düşmanlarının 'El-Kaide'ye yardım' iftiralarına gerekçe bulmaya çalışıyorlar.

Suriye konusundaki Cenevre-2 Konferansı'na az bir zaman kala ve Başbakan Erdoğan AB için Brüksel'e kritik bir ziyaret yaparken düzenlenen bu operasyonlar, tamamen Türkiye'yi yıpratmak için yapılmıştır. Buna resmen 'Vatana İhanet' denir.

***

Adana Savcılarının yürüttüğü bu operasyonlar, açıkça Anayasa'ya, kanunlara ve diğer mevzuata aykırıdır. Dünyanın neresinde o ülkenin gizli istihbarat teşkilâtının faaliyetlerine engel olunmaya çalışılır? Bana bir tek örnek gösteremezsiniz... MİT Kanunu açıktır; üstelik 7 Şubat 2012 operasyonundan sonra teşkilâtın yetkileri daha da arttırılmış ve personelinin statüsü vurgulanmıştır. Buna mukabil, savcı, polis ve jandarmanın da görevleri ortadadır.

Bütün bunları bilerek savcıların suç işlemeleri ve kanunsuz emri yerine getiren polislerin ve jandarmaların buna iştirak etmeleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Devletin bu görevlilerinin Türkiye aleyhindeki komployu fark etmedikleri iddia edilebilir mi?... Ne yapalım yani? Bundan sonra yardım götüren MİT TIR'larının önüne tank birliği mi koyalım?... Bu arada MİT'in yardım TIR'larını yakalatması da ayrı bir fâciadır. Dünyanın en önemli istihbarat teşkilâtları arasında sayılan MİT, bu son TIR kepazeliğiyle itibar kaybetmiştir. Bu da Türkiye'nin aleyhine bir durumdur.

***

TIR olaylarının sorumluları, mevkileri, görevleri ve mazeretleri ne olursa olsun, 'vatan ihaneti' suçuyla yargılanmalıdırlar.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank