content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Kas

Belediyecilik Demek Müteahhitlik Demek mi ?

Belediyecilik faaliyetlerini imar faaliyetine indirgemek doğru değildir. İmar faaliyeti belediyecilik faaliyetleri içerisinden sadece birisidir. Önemli bir faaliyet olmak birlikte belediyecilik demek imar faaliyeti demek değildir.

Bir Üniversitenin Yerel Yönetimler Konulu eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Sayın Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın konuşmasında ve konuşmasını süsleyen slâyt gösterisinde büyük inşaat firmalarının yapmış olduğu siteleri göstererek bunları belediyenin bir başarısı gibi sunmasını, bu inşaat firmalarının belediyesine 100 milyon lira tutarında bağış yaptığını söylemesini yadırgamıştım.

Kendi kendime bu inşaat firmalarının neden Güngören Belediyesine bağış yapmayıp Ümraniye belediyesine bağış yaptığını sorgulamış, bu soruyu cevaplandırması için Sayın Belediye Başkanına yazılı olarak sormuştum ama cevabını alamamıştım.

Bir belediyenin inşaat firmalarının taptığı siteleri belediye faaliyeti ve belediye başarısı olarak göstermesinin ne derece doğru olduğunu siz sayın okuyucularımın takdirine bırakıyorum.

Gelecekte, bu anlayışın kentsel dönüşüm süreci dikkate alındığında Belediyecilik faaliyetlerini sadece müteahhitlik faaliyetleri ile eşdeğer tutulacağını bir tespit olarak belirtikten sonra, böyle bir tehlikenin tüm İstanbul’da özellikle Güngören İlçemizde var olacağını dikkatinizi çekmek isterim.

Oysa Kentsel Dönüşüm sadece bir imar uygulaması değildir, kentsel dönüşüm daha geniş kapsamlı bir süreçtir.

Kentsel dönüşümde belediye payını almalıdır. Ancak bu payı topluma paylaştırmalıdır. Bu paylaşım yoksula bedelsiz konut olarak gerçekleştirmelidir.

Mahallelerde komiteler oluşturulmalıdır. Atılacak her adımda mahalle sakinleri haberdar edilmeli ve onayları alınmalıdır. Bu süreçte sık sık referandum yapılmalı ve halkın eğilimi ölçülmeli ve sonuçlar dikkate alınarak icraat yapılmalıdır.

Sürecin sadece binaları değil içinde oturan insanları ve çevrede yaşayan diğer canlıları da kapsadığı hususu unutulmamalıdır.

İhaleci belediyeciliğe asla izin verilmemelidir.

Piyasa belediyeciliğine hayır denilmedir.

Yaşasın Sosyal Belediyecilik denilmekle birlikte bu yetmez yaşasın KATILIMCI BELEDİYECİLİK denilmelidir ve uygulanmalıdır.

Yeni yapılaşmalarda asla Kentte karşı suç işlemesine müsaade edilmelidir.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank