content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Şub

Başbakan Erdoğan’ın «Devam et» Kararına Rağmen Aday Olmamış!

Dün bir rastlantı ile Küçükçekmece Kent Konseyi'nin Aydın Üniversitesi'nde yapılan kahvaltılı toplantısına katıldık. İyi de oldu. Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul'da beni yanıltan ismin kendisi olduğunu, aday olmamasına rağmen aday yapılacağını düşündüğümü ve yazdığımı söyledim. Ardından da neden aday olmadığını sordum.
Yeniay'in verdiği yanıtı bugün gazete manşetimizden okuyacaksınız. Yeniay'ın verdiği yanıt çok açıktı:
22 yıl belediyelerde görev yaptığını, 1992 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin en genç üyesi olduğunu, bugünde en eski üyesi olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinden görevi sürdürmesini istediğini ancak kabul etmediğini ve verdiği kararında ısrarlı davrandığının altını çizen Yeniay, aday olmama gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Bazen bulunmanız gereken yerde, bulunmanız gerekenden daha fazla bulunursanız irtifa kaybetmeye başlarsınız."
Sorumuza verdiği yanıt çok açıktı. Verdiği yanıttaki samimiyete rağmen, biliyordum ki, aday olmamasının başka nedenleri vardı. Nedenlerini de seçimden sonra yazarız.
  ****
İstanbul'da kimi belediye başkanları Kent Konseylerini birer arka bahçesi gibi kullanırken, Küçükçekmece'de Türkiye'nin büyüyen ciddi özel üniversitelerinden biri olan Aydın Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ın yapması bile Kent Konseyi'nin kalitesini ortaya koyuyordu.

*****
Bugün bölgemizde iki günlük gazetesi, iki radyosu ile yayıncılık yapan Gerçek Medya Grubu'nun bugüne kadar Kent Konseyi toplantısına davet edilmemesi ve yapılan faaliyetlerden haberimizin olmamasını ise anlayamadık. Kent Konseyi Başkanı Dr. Aydın'a sorumuzu sorduk. Ayrıca İkitelli'de bulunan tarihi Mimar Sinan Köprüsü ile ilgili ne yaptıklarını sorduk. Başkan Aydın'ın sorumuzla ilgili kendilerine yönelik özeleştiri yapması ise kalitesini gösteriyordu.
****
"Türkiyede insanlar kolay yetişmiyor, en büyük problem yetişmiş insan kaynağı, başkanımız Küçükçekmece'ye hizmetlerine küçük bir virgül koyuyor, kendisini farklı pozisyonlarda görmeyi arzuluyoruz. Ülkeye her yerde hizmet edebilirsiniz, başkanımız da bu vizyonda bu manifestoda bir arkadaşımız"  diyerek Başkan Aziz Yeniay'ı öven, Kent Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın'la ilgili izlenimimiz şu oldu. Hiçbir başarı tesadüf değil.
****
Aydın Üniversitesi'ni geçtiğimiz aylarda bir toplantı gerekçesiyle görme fırsatım olmuştu. Dün bir kez daha yakından görme fırsatı bulduğum Aydın Üniversitesi'nin büyümesiyle, Beşyol Mahallesi inşallah bir üniversite yerleşkesi olur.
Belediye yönetimi de üniversiteye katkı sağlayarak, kamulaştırma yaparak; hem Küçükçekmece'nin büyüyen bir markayla beraber büyümesine hem de bir üniversite kenti olmasını sağlar. İnşallah Aziz Yeniay gibi vizyon sahibi bir belediye başkanına kavuşur.
Yeniay'ı yakalayacak, aşacak bir başkan belediyeyi kazanamaz ise Küçükçekmece'nin son 10 yıllık kazanımlarına yazık olacaktır.

Son söz: Bir rastlantıyla Kent Konseyi toplantısına katılmama vesile olan Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı sevgili hocam Prof. Dr. Hülya Yengin'e çok teşekkür ediyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank