content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Şub

Bakan Müezzinoğlu, 23 Gün Sonra Avcılar’la Buluştu

Evet Avcılar’ın Mehmet Abisi, yeni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, kendi deyimiyle ‘varolduğu, Müezzinoğlu olduğu kenti’ ziyaret etti.Bakan Dr. Müezzinoğlu, saat 11 sularında AK Parti ilçe örgütünü ziyaret ederek, partililerle buluştu.
Avcılar’ın Kurucu İlçe Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu, geçtiğimiz ay 7 yıl belediye başkanlığı yaptığı kentin AK Parti İlçe Başkanı Bayram Şenocak’ın, yakın dostu Dr. Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı olmasının ardından kutlamak için SMS göndermemesi, bez afişler asmamasından dolayı ise zehir zemberek konuşmuş ve “İthal İlçe Başkanının kutlamama yapmamasını manidar buluyorum” diyerek sert açıklamalar yapmıştı.
 

İşte Salihoğlu’nun sert bir şekilde eleştirdiği AK Parti İlçe Başkanı Şenocak, Dr. Müezzinoğlu’nun hemen sağında oturuyordu. Ancak Avcılar’ın dört bir yanında “Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ilçemize hoş geldiniz” pankartları yine yoktu. En azından ben görmedim.

****
Dr. Mehmet Müezzinoğlu AK Parti’yi ziyaret ederken, Salihoğlu Kaymakamlık binasında dostunu bekliyordu. Bir anlamda AK Parti ilçenin muhalefeti olan “Avcılar Platformu”nun “Hoş geldiniz” pankartları kentin değişik yerlerini süslüyordu.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti ilçe binasından, Avcılar Merkez Camii’nin yapımını üstelenen vakfın merkezini, ardından Avcılar Kızılay Şubesini, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’yi belediye binasında, Kaymakam  Savaş Tuncer’i kaymakamlık binasında, son olarak Okyanus Koleji’nin toplantı salonunda dostlarıyla buluşuyordu.

Sihirli değnek göndermesi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na başkanlık makamında sunum yapan Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, konuşmasına “Modern ve Laik Avcılar’a hoş geldiniz” diyerek başlaması, yapmak istediği projelerin sunumu eşliğinde konuşmasına Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” sözüyle devam etmesi ve bitirirken de, “Bakanımızın sihirli değneğinin Avcılar’a değmesini istiyoruz” sözleriyle bitirmesi ilginçti.

Bakan Dr. Müezzinoğlu, konuşmasına yine Şeyh Edebali’nin “İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin” sözüyle başlıyor ve konuşmasını bitirirken Değirmenci’ye; “Başkanın 14 yıldır sihirli değneyi yeterli olmamış ki” diyerek, bu işlerin sihirli değnekle ilgili olmadığını belirterek başkana ince bir gönderme yapıyor ve Avcılar’ın için elinden gelen çabayı göstereceğini söylüyordu. Ziyaret esnasında Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na özel hastanesinden dolayı oldukça sert eleştiriler yapan CHP İlçe Başkanı Bayram Acar’ın, yanında CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak ile gelmesi ilginçti.

****
Avcılar’a geldiği 79 yılından itibaren yaşadığı serüveni anlatan Dr. Müezzinoğlu, siyaset yaptığı dönemde ilçede yapılan siyasetin olumlu olduğunu ancak bugün bunun olmadığını gördüğünü belirterek, Belediye ve Kaymakamlık arasında toplantı salonu konusunda yaşanan çekişmeyi doğru bulmadığını söylüyordu.
Avcılar’da yaşadıkları olumlukların çok olduğunu ama yaşanan birkaç kötü örneğin ise kendisini çok yaraladığını belirten, Dr. Müezzinoğlu yaşadıklarını anlatırken oldukça duygulanıyor ve kelimeler boğazında düğümleniyordu.

****
“Avcılar’ın sivil dinamiklerini merkeze yerleştirmemiz gerekiyor. Siyaset gelip geçicidir. Bakanlıkta gelip geçicidir. Allah beni adam olmaktan uzaklaştırmasın. Doktor sıfatım bitmiyor ama hekimlik bitti. Adam olmak, bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek asıl olan. Seni tanıyan tanımayan insanların ‘aldığı sorumlulukları yerine getirebildi’ dedirtebilmek. Rabbim bana sorumluluklarımı yerine getirebilmeyi nasip etsin. 23 gündür bakanım. Avcılar’a gecikmeli geldim” diyen Bakan Dr. Müezzioğlu Sağlık Bakanlığı’nın hedeflerini anlattı.

Bakanlığın 125 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve bunun üçte birinin yenilendiğini anlatan Dr. Müezzinoğlu, fiziki mekan anlamında hastanelerin üçte birini yenilediklerini belirterek; “Teknik donanımı olan, banyosu olan odalar düzenleyeceğiz. Önümüzde ki beş yıl içersinde üçte birini daha özel sektörle işbirliği yaparak 44 bin yatağı şehir hastaneleri kurarak yenileyeceğiz. Sekiz yılda tamamlamış olacağız. 75 milyonun dinamikleriyle tolere edebiliriz. 125 bin hekim sayımız var. 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekime toplam 30 bin hekime ihtiyacımız var. 8 yıl içinde 7 bin 500 hekimimiz okullardan mezun olacak. Bugün ‘5 uzman hekim verin’ deseniz yok. Bir yeri bozarak Avcılar’ın daha iyi olmasını, bir yeri bozarak Beylikdüzü’nün, bir yeri bozarak Esenyurt’un daha iyi olmasını yapabilme misyonunun sahipleri değiliz” diyerek şehir hastaneleri yapacaklarını söyledi.

****
Hekime sahip çıkılmasını isteyen Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu, nasıl bir askere, bir güvenlik mensubuna bir saldırı olduğunda tepki duyuluyorsa ve saldırı yapılana sahip çıkılıyorsa aynı tepkinin ve sahip çıkmanın hekimlere de yapılmasını talep etti.
 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank