content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Eyl

Amerika’nın Bombası Pazar Yerine Düştü !

AMERİKA'NIN BOMBASI PAZAR YERİNE DÜŞTÜ !

Dünyanın her yerinde insanlar acı karşısında aynı şekilde ağlıyor. Aynı isyanları yaşıyor. Televizyonlar ateşin düştüğü yerleri gösteriyor. İnsanların isyanları yükseliyor. Savaş karşıtları bir kez daha haklı olduklarını haykırıyorlar. Bir kez daha “Savaşa Hayır.”

Ne fark ediyor? Bir terör olayında yada bir savaşta, insanları öldürenler veya ölenler farklı sınıflardan, farklı dinlerden, farklı dillerden, farklı etnik yapılardan, farklı ideolojilerden  olabiliyorlar. Aynı kararlılıkla sesimizi yükseltebiliyor muyuz? Din kardeşi, sınıf kardeşi, dil kardeşi, etnik kardeşi, düşündeş kardeşi demeden zulüm uygulayanların karşısında “kirli, haklı savaş ve şiddet” ayrımı yapmadan dikilebiliyor muyuz? Yoksa kendimize yakın hissediklerimizin cinayetlerini, zulümlerini yüksek idealler(!) uğruna masum mu buluyoruz?

Irak’ta Pazar yerine bomba düştü. Canlar yandı. Yüreğimiz yandı.  “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi” dedik. Saddam’ın zulümlerine; Irak-İran savaşında nedensiz olarak ölen bir milyon Müslüman’ı (insanı) unuttuk.  Sahi yeryüzünde Irak-İran savaşı yaşanırken ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde savaş karşıtı gösteriler var mıydı? Arap ülkelerinde insanlar sokaklara çıkmış mıydı?

Bugün Irak da geçmişin savaşlarına benzemeyen ve benzemeyecek bir savaş yaşanıyor. Siviller öldüğünde tepkimiz artıyor. Ya askeri hedefler vurulduğunda, askerler öldüğünde. Geçmiş savaşlarda sivil ve askeri hedef ayrımı var mıydı? Savaş anlayışı da değişiyor.

Evet, dünya değişiyor. Er geç insanlık ortak bir hukuk sistemi kuracaktır. Bugünlerde yaşanan karmaşa bu doğumun sancılarıdır. Fazla karamsar olmaya gerek yoktur.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank