content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Eki

Ağzına Sağlık İlhan Kesici

AĞZINA SAĞLIK İLHAN KESİCİ

Dün akşam Kaya Ramada Oteli’nde Hadımköy Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde İlhan Kesici konuştu. Adı başbakanlıktan yeni bir siyasi partinin genel başkanlığına kadar geçen, Devlet Planlama Teşkilatı eski başkanı ve eski milletvekili İlhan Kesici ülkeyi adım adım dolaşarak konferanslar veriyor. Kesici’yi dinleyince, hükümet tarafından çizilen pembe tablonun ve ülkenin anlatıldığı gibi hiçte iyiye gitmediğini, rakamlarla dinlemek ruhumu kararttı. Ama sunduğu öneri ile de yürdeğimi aydınlattı. Kesici’nin konuşmasında ‘Nereden buldun’ yasası ile ilgili somut öneri sundu.

Nereden buldun yasasının geniş kapsamlı tutulduğunda hiçbir şey çıkmayacağını ve kapsamının daraltılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin dış borcunun 1983 yılında milli hasılanın binde 16’sı kadar olduğunu söylediğinde, bugün dış ve iç borç toplamının milli hasılamıza yakın rakam olması karşısında ülkemizin küçük bir grup tarafından nasıl soyulduğunu açık beyan ortaya koyuyordu. Türkiye bir yıl boyunca çalışıyor, devlet vergi geliri olarak 30 katrilyon ve diğer gelirleriyle toplam 100 katrilyon topluyor. Bunun 67 katrilyonunu faize veriyordu. Aslında herşeyini tefeciye kaptıran işadamı görüntüsü içindeydi Türkiye.

Türkiye’nin günde hiç üretim yapmadan, yani dükkanı açmadan 122 milyon dolar faiz ödediğini; (borcun azalması demek değil) bu belayı açanların toplam sayısının 2000 kişi olarak açıklayan Kesici, bununda 1500’nün temiz olduğunu, diğer kalan 500 kişinin içindede asıl hırsızların 50-60 kişi ve bunlarla iç içe olan işadamları olduğunu söylüyordu. Düşünün ülkeyi son yirmi yılda kimler yönetmişse; Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar, Müşteşarlar, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanları’nın ‘Nereden buldun?’ yasa kapsamının içine alındığında soygunu gerçekleştirenlerin ve asıl ülkenin başına çuval geçirenlerin ortaya çıkacaktı.

AK Parti hükümeti samimi ise, meclisteki çoğunluğu ile İlhan Kesici’nin önerisini hayata geçirir. Soru şu: Bu öneriyi hayata geçirir mi? Herkese kendine göre yanıtlar verebilir. Neden sokakta insanların bugün AK Partiye çoğunlukla destek verdiği, muhalefete ise destek vermediği Kesici’nin önerisinden sonra açık beyan ortada durmuyor mu? Çünkü bunları sokakta konuşan yok. Asıl gündem ortada duruyor. Bakın medyaya neleri tartışıyoruz. Türkiye hırsızlardan arınmalıdır. Türkiye’nin sorununu yok türbandı, yok imam hatip lisesi idi, yok yök’dü diyerek tartışanların, son yirmi yıldır yapılmış bu büyük soygunu gizlediklerini bilmek gerekiyor.

Günde 122 milyon dolar faiz ödeyen; bir yıl boyunca yaklaşık 12 milyon insandan toplanan 30 katrilyonluk vergi gelirinin iki katından fazlasını faize yatıran; büyümemiz için yalnızca 7.5 katrilyon ayırabilen bir Türkiye’nin başına gelecekte hangi çuvalların geçirebileceğini de görmek gerekiyor. Arınmak gerekiyor suni gündemlerden. Arınmak gerekiyor siyaset oligarşisinin hırsızlıklarını ve soygunlarını gizlemek için asıl sorun gibi sunduğu gündemlerden.

Arınmak gerekiyor hırsız siyaset adamlarıyla iç içe geçmiş işadamlarından, medya patronlarından. Arınmak gerekiyor siyasette hırsızlıklarını; dinin, milliyetçiliğin, laikliğin arkasına gizleyenlerden. Arınmak gerekiyor yurttaşın duyarlılığı konuları kullanarak kendilerine siyasi destek oluşturmaya çalışanlardan. Arınmak gerekiyor köylü kurnazı politikacılardan. Arınmak gerekiyor iki lafı biraraya getiremeyen, fikirlerinin sığlıği ile konuşanlardan, “Cumhuriyetin asıl ilkelerini koruyoruz” diyerek fırtına koparan, ancak son yirmi yılın soygunları karşısında seslerini çıkarmayanlardan...

Ağzına sağlık be İlhan Kesici. Rakamlarla, basit olarak ülkenin kara tablosunu çizdiğin için. Ağzına sağlık. 2004 yılı bütçesinin yetersizliğini ve neden başımıza çuval geçirildiğini ve gelecekte neden geçirilmeye devam edileceğini ortaya koyduğun için. Yine ağzına sağlık, “Türkiye bu sorunları çözer. Geçmişte çözdüğü gibi’ diyerek sunduğun basit ve ama gerçekçi ‘nereden buldun?’ yasasını önerdiğin için.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank