content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Kas

Acil Servisin Murphy Yasaları

Daha önce başka bir ortamda yazdığım bir yazıyı tekrar okudum ve ne kadar doğru olduğunu yıllar sonra tekrar gördüm. Buraya da eklemek isterim.
1- Baş ağrısı ne yazık ki bir bayan  hastalığıdır.

2- Her tarafı ağrıyan bir hasta söz konusu ise, ya griptir. Ya da bayandır. (Tecrübe ile sabit)

3- Gecenin 00:00'ında veya daha geç bir vakitte kim 6 aydır ağrıyan bacağı için acile gelir. Çok önemli işleri olan birisi tabii ki.

4- Hastalarımızın çoğu artık grip ile boğaz enfeksiyonunun farkını anlayabilecek bilgidedir. O yüzden en çok tükettiğimiz ilaç antibiyotiklerdir.

5- Bir hastayı daha iyi bir merkeze ya da ilgili hastalığın uzmanının bulunduğu bir hastaneye sevk edeceğine bir iğne yap gönder. Daha makbüldür.

6- Bir hasta komşusunun karnesi ile doğum yapmış. Karnenin gerçek sahibi de 3 ay sonra doğum yapmaya gelmiş. Doktor ne demeli sizce.

7- İğne yazan doktor mu iyi doktordur, ilaç yazan doktor mu?

8- Hastanemizde çocuk uzmanı bulunmakta idi bir zamanlar. Çocukların aileleri o doktoru pek sevmezlerdi. Çocuklarını genel cerrahi uzmanına muayene ettirirlerdi. Çocuk doktoru antibiyotik yazmama konusunda daha dikkatli idi.

9- Geceleri acile çok acil olarak kimler gelir. Tabii ki bayılan üniversite öğrencileri. Ne yazık ki %99 bayandır.

10- Hastalarımız tansiyon ilacını nasıl kullanırlar. Elbette başı ağrıdığında kullanır.

11- Acile bir hasta neden gelir. Acil olduğu için değil tabii ki, poliklinikte sıra beklememek için ya da mesai saati dışında muayene olabilmek için. Ama ne yazık ki bizim acil serviste muayene olmak için 2 saat beklemek gerekiyor. Sebebi acil olan hastaların yoğunluğu. Boğaz ağrısı gibi.

12- Hastalarımıza gelişigüzel antibiyotik ve ağrı kesici kullanmamaları konusunda nasıl bilgilendirebiliriz? Gerek yok herkes çok bilgili. Başı ağrımadıkça ağrı kesici almıyorlar. Peki ne kadar sıklıkla baş ağrısı oluyor?  Gerçekten çok sık.  Peki ya mideleri kim kurtaracak. Tabii ki ona da başka ilaç kullanmak lazım. Peki ya onun yan etkisi için??

Gerçekten ilaç kullanımı konusunda çok hovardayız. Daha önce de bahsetmiştim. Şimdide söylemek istiyorum. Çok hovardayız.

Teşekkürler.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank