content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Kas

99 Dürüst Vekil Daha Çıkar mı?

Hatırlarsınız. 2003 bir Mart idi. RTE’nin Amerika ile yaptığı gizli anlaşmalar gereğince, Amerika ile birlikte Irak’a savaş açıp,  Amerika’nın yanında Müslüman kanına doymayan bir devlet olacaktık.

Bizim işbirlikçiler böyle arzu ediyorlardı da, Amerika’nın planı hepten Türkiye’yi bölmekti. 65 bin Amerikalıyı Türkiye’nin Güneydoğusuna yerleştirip, asıl amacı açığa çıkmaya başlayınca işler ters döndü.

Ama Amerika ve onun işbirlikçileri, Türkiye’yi bölmekte kararlı oldukları kesin.  Aslında Amerika’nın büyük Kürdistan projesi, Batı Asya Projesinin ana eksenidir. Bu dört devletin bölünmesini gerektirmektedir.

Dedik ya, Amerika bölmekten vazgeçmiyor. Siyasi iktidar da onlara yardım ve yataklık etmekten vazgeçmiyor.

Amerika ile birlikte olmaktan büyük haz duyan bu iktidarın, Amerika’nın Türkiye’ye Füze Kalkanı yerleştirmesine karşı olabileceğini düşünmek, AKP’nin sicilinden haberdar olmamak demektir.

Yok, kumanda bizde olsunmuş, yok tüm ülkeleri kapsasınmış, bunların hepsi içeride ki AKP destekçilerinin gazını alamaya yöneliktir.

Türk halkının canını malını ve güvenliğini ilgilendiren, böyle bir önemli kararın meclisten kaçırılarak ve NATO kılıfı giydirilerek yürütülmesi demokrasi kandırmacılarının da bir diğer tezahürüdür.

Meclise gelse,  AKP içinden,  Bir Mart Teskeresinde olduğu gibi namuslu 99 kişi çıkar mı? Orasını bilemiyorum.  Ama hiç değilse tartışma süresince, tıpkı Mart Teskeresinde olduğu gibi, Türk Halkı gerçeklere ulaşma fırsatını bulur.

Diyeceksiniz ki, Bir Mart Teskeresi Meclisten geçmedi de ne oldu. Amerika İncirlik’ten 4496 sorti Irak’a yaptı. Amerika’nın Irak halkının kanında banyo yapmasına yardım ve yataklık yaptık.

Bu siyasi iktidar için Meclis teferruattır. İşine geldiği zaman kullanır. Çığırtkanları da demokrasi diye bağırırlar.

Türk halkının İncirlik Üssü ve Amerika ile yapılmış ikili anlaşmalar gereğince bir sürü kaygısı varken, şimdi Amerika’ya bir üs daha vereceğiz.

Füze Kalkanı Üssü.

Davutoğlu’nun Lizbon’daki toplantıya girmeden önce söyledikleri benim yazdıklarımı doğrular niteliktedir.

Rusya faktörü de Türk halkının aleyhinde kullanılıyor.  Rusya’nın derdi başka, Amerika’nın derdi başkadır.

Rusya Amerika’nın elinden Ukrayna ve Kafkasları kurtarmaya çalışıyor. Zaman kazanma peşinde. Rusya, bu silahlara Polonya ve Çek Cumhuriyetine konulurken, nasılda karşı olmuştu. Sanki Rusya’da NATO’ya girecekmiş gibi hava estiriyorlar. Oyun içinde oyun oynanıyor.

Türkiye bölünmeden, şu iktidardan bir kurulabilseydik. Ondan sonrası bir milli iktidarın yapacaklarıdır, düşünmemiz gereken.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “99 Dürüst Vekil Daha Çıkar mı?”

  1. 1
    Fazilet AKTAŞ BOZDOĞAN Says:

    Bulent bey,
    Yüreğinize ve kaleminize saglik. Bir yazi bu kadar düzgün ve anlaşılır olur.
    Aynı konuyu yazmaya çalişan Ahmet Ay beyin yazısını okudum. Artık değerlendirmesini okuyucu arkadaşlarım
    yapsın. Her eline kalem alan güncel konuları değerlendirmeye çalışıyor.Eline kalem yakışmıyorsa yazmayacak.
    Saygılarımla...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank