content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Mar

4+4+4 Yeni Eğitim Sistemi Gerçeği

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yaptığı açıklamada: Bugün bizim lise eğitiminde yaklaşık olarak 5 milyon 200 bin civarında öğrencimiz var.Bunun sadece 300 bini İmam Hatip Okulu öğrencisidir.

Bugün 4 yıllık dini eğitimin ülkemizde imamlık yapmaya veya dini önderlik yapmaya yeterli değildir” demiştir.

 

Milli Eğitim Bakanının  açıklamasına göre 4+4+4 Yeni eğitim sisteminin ne amaçla istendiği bellidir. Her ne kadar Türk Ulusumuz dolaylı  ve süslü sözler ile kandırılmaya çalışılsa da amaç ortadadır. Halkımıza güya asıl amacın mesleki eğitimin artırılması gibi kandırmaca sözler edilse de zorunlu eğitimin 12  yıla çıkartılması, 5+3 olarak uygulanan zorunlu eğitimin 4+4+4 olarak uygulanarak İlköğretimin 4.sınıftan sonra yönlendirmeli eğitime tutulmasının tek nedeni isteyen öğrencilerin 4.sınıftan sonra İmam Hatip Okullarına alınması gerçeğidir diyorum.

 

Çünkü asıl gerçek  8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime başlanıldığında  İmam Hatip Liselerinin ortaokul bölümlerinin kapatılmasının verdiği rahatsızlıktır. Bu 4+4+4 eğitim sistemi ile bütün İmam Hatip Liselerinin ortaokul bölümleri açılacak ve dolayısıyla İmam Hatip Liselerindeki öğrencilerin sayısı artacaktır.

 

Her ne kadar  devletin kendi  Televizyonları ,  yine devletin kendi görüşündeki adamları  olan Prof. Hocaları ekrana çıkartıp halkı ikna etmek için bu yasanın iyi olacağı konusunda hikaye anlatılsa da  Kısacası 4+4+4 eğitim sisteminin tek amacı İmam Hatip Liselerindeki ortaokul bölümlerini açarak imam hatip okullarındaki  öğrenci sayısını artırmaktır.İki kere iki dörttür. Asıl gerçekte budur.

 

 Demokratik ve Laik Türkiye Cumhuriyeti ile yönetiliyor gözüken Türkiye’de ne Demokrasi ,ne de Laiklik kalmamıştır.

 

 Artık bizi, yönetenler sonunun neye varacağının meçhul  kararları bir gecede vererek  en büyük sermayemiz  evlatlarımızın geleceği ile oynamaktadırlar.

 

 Bizler Türk Ulusu olarak Türkiye’de bilhassa kız çocuklarımızın okumaları için mücadele ederken, yeni çıkan yasa özellikle kız çocuklarının 4.sınıftan sonra okuldan alınmasını, erken yaşta evlendirilmesini ve asıl amacın  kız ve erkek çocuklarının 4.sınıftan sonra İmam Hatip Okullarına gönderilmesine zemin hazırlamaktır.

 

 Halkımız halen bunu anlamadı ise ne diyeyim. Türk Ulusumuza sadece şunu diyorum “ Bu gaflet uykusundan  ne zaman uyanacaksınız” Ben isterdim ki evlatlarımızın eğitimi ile oynanan oyunları asıl öğrenci velileri, anneler,babalar hatta öğretmenler  yakından takip edip, bilinçlensinler ve gerektiğinde mücadele etsinler, tepki göstersinler. Ama ne yazık ki öğrenci velilerimizin bir çoğu  umursamaz biçimde sadece kulaktan dolma bilgilere inanıp , evlatlarının geleceği için her türlü oyunlar ile  verilen  kararlara koyun gibi susmaktadırlar.

 

 Milli Eğitim Bakanımız “ YÖK Kanunu’nun 45. maddesi değiştirilerek, üniversiteye girişteki katsayının eşit uygulanması yasalaşacak” söylemi ile Üniversite öğrencilerimizi de düşünüyor mu acaba?Madem düşünüyorlar ise daha neyi bekliyorlar.Eğer bu karar Üniversite öğrencilerinin yararına ise  4+4+4 ile bu kararı neden aynı anda çıkartmadılar?  10 gün sonra çocuklarımız Üniversite Sınavına girecekler. Liselerdeki eğitim kalitesinin düşük olması nedeniyle evlatlarımız  hem okul, hem özel ders ve hem de dershanelere koşmaktan mahvoldular. Aileler dershane ve kursa para yetiştiremiyor.Üniversite sınavına girecek öğrenciler  birkaç adet uygulanacak sınava hazırlanmaktan sanki  bitkisel hayattalar. Üstelik birkaç adet girecekleri Üniversite sınav stresi ile sağlıklarını kaybetmek üzereler. Ama önceden tek sınava girip sonrada tatil yapıyorlardı. Şimdi aylarca sınav stresi yaşıyorlar. İlköğretim sistemi arap saçı olduğu gibi Üniversite sınavı da berbat olmuştur. Çocuklarımız devlet büyüklerinin elinde kukla haline  gelmiştir. Evlatlarımızın geleceği sadece iki üç insanın akşam yatıp sabah verecekleri kararlara bağlı olmuştur.Yazık çok yazık…

     

Kısacası Ülkemizi yönetenlere diyorum ki: Aslında sizleri  alkışlamak lazım.Çünkü

helal olsun doğrusu , nasıl olsa araştırmayan, her şeye çabuk inanan, karşı çıkmayan, sindirilmiş, korkutulmuş, “ Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diyen,bir çoğu okumayan bir çoğu bilinçsiz bir toplumu oyuncak gibi bir o tarafa bir bu tarafa sürüklüyorsunuz. Televizyonlar zaten emrinizde.Kendi adamlarınızın ekranlardaki  süslü lafları ile halkımız kandırılıyor. Eğer sizlerde Allah korkusu var ise Allah aşkına oturduğu koltuktaki  alanda  deneyimsiz bakanlarınız ile, bir gecede   çıkaracağınız kanunlar ile halkımızın ve evlatlarımızın gelecekleri ile oynamayınız. Türk Ulusu işsiz ve açtır. Emekli, memur,işçi,esnaf geçim sıkıntısından çaresizdir. Sizin tuzunuz kuru ama halkın karnı açtır. Halk geçim sıkıntısı içinde, çaresiz, ayakta kalma mücadelesi veriyor   

 

 Türkiye bu kadar sahipsiz değildir diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü halk bu kadar suskun ve ülkede kendisi üzerinden  olumsuz oynanan  oyunlara karşı çıkmazsa, kendisine de sahip çıkan olmaz. Sonra da bizi yönetenler halkı istedikleri gibi oyuncak olarak kullanmaya devam ederler.

 

 Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mekanı cennet olsun. Atatürk her lafında  Türk Ulusundan için hep” KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ “diyordu.Şimdi, ise ACİZ,KORKAK, DUYARSIZ,

SİNDİRİLMİŞ BİR  TÜRK MİLLETİ olduk.Atatürk’ün  kemiklerini sızlatıyoruz.

 

 Tek endişem en büyük sermayemiz olan  evlatlarımızın gelecekte nasıl bir Türkiye’de yaşayacaklarıdır. Ulus olarak  artık okuyan,araştıran,tartışan,kültürlü,korkusuzca idealleri için mücadele eden bir ulus değil, tam tersine aciz,sindirilmiş, korkutulmuş,duyarsız, yazılı ve görsel yayınlardaki yalanların  esiri olmuş, çocuklarının bile geleceğini umursamayan nema lazımcı bir ulus olduk ta işte ona yanıp üzülüyor ve hatta kahroluyorum. Ne diyeyim Allah  yardımcımız olsun. 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank