content
14 Şub

“Zoru Hemen Yaparız İmkansız İse Biraz Zaman Alır”

"Zoru hemen yaparız imkansız ise biraz zaman alır" palavra!

Ben size hemen sıralayabilirim imkansız olan şeyleri;Mesela;

Benim gözlerim kahverengi ama mavi olmasını istiyorum

*Yeyip yiyip şişmanlamak istemiyorum.

*İngiltere kraliçesinin kızı olmak istiyorum.

*Yaşadığım devri değil de, ikiyüzyıl öncesinde yaşamak istiyorum.

*Aşık olduğum erkek beni sevsin istiyorum.

* On sekiz yaşındayım çok güzelim ve taksim meydanında gecenin 1 inde güvenle gezmek istiyorum!

*Hiç savaş olmasın, açlık, kadına şiddet, kıskançlık, kötülük adına ne varsa yeryüzünden si

linsin...vs... diye söyleyenler ne yapacak?

Abarttım sanırım. Türkiye'de yada dünyanın neresinde olursa olsun, gecenin 1 inde o yaştaki bir genç kız güvenle dışarıda gezemez...

Yukarıda saydıklarım imkansız ve zaman lada hiçbir şey olacağı yok. Olacak olan tek şey el değiştirerek veya şekil değiştirerek olan düzenin devam etmesi.

Ne gözlerim mavi olur, ne kilo almaya meyilli kişi çok yiyerek zayıf kalınabilir, nede insan doğduğu aileyi, anne ve babasını değiştirebilir... geçmişe yolculukta yapamayız değilmi?

Hele aşık olduğunuz kişi sizi aynı derecede sevebilir!

"Zoru hemen yaparız imkansız ise biraz zaman alır" sözü ancak ütopyadır bence. Zoru bile yapmak için disiplinli çalışma gerekir. Bu anlamda imkansızı yapmak imkansızdır.

Tembelliği bu kadar severken insan fıtratı, ancak idealist kişilikler için zoru başarmak olanaklıdır. Bunlar dünyamızın kaderini değiştiren kişilerde değildir aslında. Olması gerektiği için olmuştur çünkü gereklidir. Şartlar ve ihtiyaçlar bunu yapmayı gerektirmiştir.

Biz bu başarı elde etmiş kişilere dahi diyoruz. Elektriğin icadını yapan, yada bilmem hangi hastalığın şifasını bulanlar gibi.

Bir sorun varsa çözümüde vardır. Önemli olan ortada bir sorun olup olmadığını kavramaktır.

İşte asıl mesele bu, sorunun varlığından haberdar olmak ve hayata bakışımız ve varlığımızın amacını keşfetmek. O zaman imkansız zora zor olanda olanaklı hale gelebilir ama yinede doğuştan gözleri kahverengi olan birinin mavi gözlere sahip olması sadece lensle gerçekleşir.

Gerçekçi olalım lütfen, kendimizi kandırarak, hayal dünyasında yaşayarak sadece zamanı boşa harcarız...

Bugün sevgililer günü. Dünya ya böyle ilan edilmiş. Peki.

Sevdiklerimize belirli günlerde vakit ayırmak yada hediye almak yerine, her gün yanımızda oldukları için onları ve kendimizi ödüllendirmeliyiz. Bu bir gülüşle yada sıcak bir bakışla mümkün, öyle pahalı hediyelerede gerek yok.

İmkansızı başarın o zaman. Ve bu sizin için gerçekten gerekli. Sizi sevmeyenleri Allah için sevin, içinde bulunduğunuz dünyanın iyiliği için. Size haksızlık ve kötülük yapanları affedin. İşte bu aslında imkansız sanılan ama mümkün olan tek şey... çoğunuzun bu imkansız dediğini duyar gibiyim. İçinizdeki nefret duygusunu sevgi dolu bir dünya haline getirmek istemiyor muydunuz?  işte tam sırası her şeyi, herkesi sevin kucaklayın.

Bu gün sevgililer günü. Dün de öyleydi aslında yarında öyle olsun...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank