- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Zalimin Dini, İnancı Olmaz.

Dünyanın her neresinde insana yapılan bir zulüm varsa, orada orantısız güç kullanan bir el, bir kuvvet vardır. Bu el, bu kuvvet yaptığı işlerde ister oluşturduğu şahsi güçle, isterse de devlet eliyle oluşturulan devlet gücünü kullanarak insanlara kötülük yapmış olsun. Hayatı engelleyip, özgürlüğü kısıtlayan her hukuk dışı eylem zulmü oluşturur.

Dünyada fıtratı gereği özgür yaratılmış insandan başka hiçbir varlık yoktur. Dolayısıyla özgürlük insan için olmazsa olmazlarındandır.

İnsan sadece kendi iradesiyle kendi özgürlüğünü, kendi kısıtlayabilir. Bir başkası (çocuklar hariç) onun için irade oluşturup karar alamaz. Çünkü her insan bir birey, küçük bir dünyadır. Dilediği her yerde yasalar çerçevesinde yaşama hak ve özgürlüğüne sahiptir.

Fıtratı gereği özgür yaratılan insanın özgürlüğü elinden alınarak haktan, hukuktan, adaletten uzak olup, uzak yaşarken yaptığı hiç bir işten hayır gelmez. Çünkü halktan uzak yaşayıp, Hakk’a yakın olunmaz.

Allah’tan uzak olanda da Hakk’a dair, insan benliğinde oluşturulmuş vicdan olmaz. Aramayın bulunmaz. Bir insanda vicdan yoksa o insanda şefkat, merhamet, acıma duygusu gibi insanı insan yapan güzel değerler ile vs. diğer duygularda oluşup gelişmez. Çünkü o, benlik bencilliği ile artık Allah’tan iyice uzaklaşmıştır.

Allah’tan uzak yaşayıp, kuluna her türlü kötülükte bulunan kimselerde de Allah ve din inancı olmaz.

Bir insanda Allah ve din inancı (ya da insanı değerler) olmazsa o. insan fıtratı gereği her şeyi kendine göre yapmayı uygun bulup hak veren insanda vicdan olmaz

Vicdanı olmayanda da ne din olur. Ne de insanı insan yapan diğer etik kural ve değerler olur. Bunlar olmayınca da insanda vicdan olmaz.

Vicdan bizi biz edip benliğimizi oluşturarak içimizden bizi görünmeden gözetleyen gizli gözün adıdır.

Vicdan, dünyada öğretmeni Allah olan tek ilahi okulun adıdır. Bu okuldan mezun olmayanın insanlığı az, bencilliği ve egosu çok olur. Bencilliği ve egosu çok olanın da Allah ve dini inancı zayıf olur.

Dolayısıyla vicdan; Hak ve hakikatten yana olmaktır.

Aksi takdirde Hak ve hakikatten uzak olanın gözü kör, kulağı sağır, dili çirkin, eli ağır, inancı zayıf, vicdanı katı, benliği her türlü kötülüğü ve zulmü yapmaya yakın olur.

31.05.2015

Cahit KARAÇ