- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Yusuf Dursun’dan: Beş Ayrı kitap

Yusuf Dursun, eğitimci, şair, yazar ve araştırmacı. İstanbul’dan sesleniyor. Beş ayrı kitabı var, merkezi İstanbul’da bulunan Nar Yayınları tarafından bize ulaştırılan. Bu kitaplar sırasıyla:

GÖNÜL COĞRAFYASI

Yusuf Dursun hocanın, Yedi harf yayınları arısında Günyüzü görmüş, milli şiirlerin yeraldığı 96 sayfalık kitab. Anadolu Cihan Coğrafyası ve Bu vatan bölünmez, Bu bayrak inmez bölümlerinden oluşuyor. 10.sayfada yer alan “Türkçe” başlıklı dörtlük:

 

Her mevsim açan gökçe gülüm Türkçe,

Yıldızca yanan tekçe yolum Türkçe,

Sensiz bütün aşkım, şiirim, her şeyim;

Zemzemle yunan pakça dilim Türkçe.

Yusuf Dursun hocanın masamızda bulunan kitaplarından birinin adı da, terihte geleceğin izlerinin yansıtıldığı:

SULTANDIM FATİH OLDUM

Nar Yayınlarının 263. kitabı Sultandım Fatih Oldum. 2.baskısı yapılan kitap kısa anlatımlarla şekillendirilmiş. Nar Yayınlarının roman serisiniden olan kitap 28 ayrı anlatımla şekillendirilmiş. Bunlardan ilkinin birincisinin adı: Canımla süsleyip sunacağım hediyemi.

-“Ah gönlüm, dedim kendi kendime. Bırak üzülmeyi!.. Ayrılık acısıyla perişan olduğun, ah bir kavuşsam diye yanıp tutuştuğun sevgiliye doğru yola çıktın bile” cümleleriyle başlıyor.

YARINLARLA GEL

Nar Yayınlarının şiir serisi içerisinde, 96 sayfayla Günyüzü gören bir başka Yusuf Dursun kitabı. Yetiş gül ağacım, Gül’e doğru bölümlerinden oluşmuş. Birinci bölümün adı olan “Yetiş Gül Ağacım” adlı şiir 7 beşlikle şekillendirilmiş. İlk beş mısra:

-Gece gül dalında yandığı zaman/Gurbet ağlarını örer üstüme/Yokluğun omzuma konduğu zaman/Gariplik postunu serer üstüme/Gurbet ağlarını örer üstüme.

EN GÜR SEDA (İstiklal Marşı)

Nar yayınlarının çocuk serisinde 90 sayfayla Günyüzü gören bir başka Yusuf Dursun kitabı. İstiklal Marşımızın en gür seda oluşundan “Allah, bir daha bu millete İstiklal marşı yazdırtmasın” görüşünden yola çıkılıyor.

-“Zeynep, on yaşında, güzel mi güzel, tatlı mı tatlı bir çocuk. On parmağında on hüner var: Resim, müzik, tiyatro, hele de el becerileri” cümleleriyle söze başlanılıyor.

BİR İNCİDİR İSTANBUL

Nar yayınları Çocuk serisinde Günyüzü gören Yusuf Dursun imzalı bir kitap: Bir İncidir İstanbul. 192 sayfayla şekillenmiş, şekillendirilmiş. İstanbul, yerleşim birimlerinin gösterildiği renkli bir haritada, kitap içerisinde ayrı olarak yeralmış.

İstanbul’a yolculuk, Merhaba İstanbul, İstanbul’u tanımak bölümlerinden oluşan kitap, “Bu yolculuk benim için kolay olmayacaktı. Ne kadar uğraştıysam da, gözyaşlarıma engel olamadım”la başlanıyor.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

Size en çok yardım eden kitaplar, sizi en çok düşündüren kitaplardır. (Theodor Walker)

Kalbin kendine has nedenleri vardır ki, akıl hiç bir zaman anlayamaz. (Blaise Pascal)