- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Yunusun Feyiz Aldığı Er’e Doğru Gitmek!

Canım Benim! Yüksel Kardeşime “yüksel”mesi için,  Sevgilerimle…”diyerek şahsıma imzalan kitabın sayfalarını karıştırdığımda, “Rahmet ve merhameti bitimsiz olan ALLAH”(cc) lafzıyla ilgili bir açıklama gördüm.

CAĞDAŞ YUNUS YADA 01’İN SIRRI!

Değerli okur! Malum ben Adanalıyım.

Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Abidin, Dino, Taha Toros, Yılmaz Güney, Muzaffer İzgi, Ziya Paşa, Karacaoğlan, Ekmel Ali OKUR, Dadaloğlu vs…dünya insanlık ailesine her alanda yetkin insanlar yetiştiren bu toprakların sırrı nedir diye çoook düşünmüşümdür.

 

İşte bu olayın sırrını Bursa Tüyap 11. Kitap fuarında değerli dost Faruk DİLAVER beyin, “HAKİKAT GİZLİ HAZİNE” adındaki kitabının 12. Sayfasını okuduğumda çözdüm. Nasıl mı? Şöyle; “ALLAH” (cc) lafzını anlatıyordu.

Allah Lafzının birinci harfi (ELİF): Ehadiyeti yani O’nun tekliğini,

İkinci harfi, (LAM): Celalini,

Üçüncü Harfi, (2.LAM): Cemalini,

Dördüncü harfi(Gizli ELİF): Kemalini,

Beşinci Harfi(HE) ise HALK’ı işaret ediyordu.

 

Çünkü Kur’an-ı kerimin ifadesiyle cennete giden yol HALK’ın arsından geçiyordu.

Ben arifi bir mantıkla olayı çözmüştüm ve 01’in sırrı neydi?  Değerli dostlar bütün dünyayı sıfırla doldurun sonuna bir bir koyun hiçbir bir anlam ifade etmez! Peki yer değiştirip 1’i sıfırların başına getirin her şey CAN-lanır. Aynen öylede;

0I aynı zamanda “OL” olarak da okunur. Olmak ve olgunlaşmak için OKU-mak gerekir.

O halde, çağımızın Yunus’u halkımızın içinden birisi olan sevgili üstadım, Faruk DİLAVER’in Hakikat kitabının SUNUŞ kısmıyla

 

hem okuyalım hem de noktalayalım.

“Ey insanoğlu Dur, bir düşün, bir bak!

Şu dünyaya geldiğin günden beri , hep bir şeyler istedin ve onlara erişmek için çalışıp çabalayıp uğraşırken; günlerin , ayların, yılların birbiri ardı sıra nasıl gelip geçtiğini hiç anlmadın.

Kaç yaşındasın?

Ömründen harcadığın yılların ne kadar çabuk geçtiğini fark etmiyor musun?

Daha dün gibiydi çocukluğun. Kaç yıl daha yaşayacaksın, bunu biliyor musun?

Bir gün “DUR” diyecekler, durup öylece kalacaksın ve dünyayı terk edip gideceksin. Bu dünyaya neden geldiğini bilmeyeceksin. Gittiğin yerde “Dünyada ne yaptın?” iye soracaklar, cevap vermeyeceksin. Pişman olup, “Ben ne yaptım? Ömrümü boşa harcamışım,” diyerek geri dönmek isteyeceksin.

Ancak son pişmanlık fayda etmeyecek.

Gel şimdi henüz vakit varken, neden yaratıldığını , niçin yaşadığını düşün de nasıl yaşaman gerektiğinin cevabını bu kitapta okuyup bularak yaşa.”