content

25 Oca

Yozgat’tan ‘Sorgun Postası’ Gazetesi

Gazetelerimizin sayfalarındaki gezintimi, bir düzen ve bir sıralama içerisinde sürdürüyorum. Bugün sütun konuğum gazete, Yozgat ilimizin Sorgun ilçesinde günlük yayınlanan 32. yayın yılı içerisindeki“Sorgun Postası” Gazetesi.

Altı Normal sayfalık ‘Sorgun Postası’ Gazetesinin bir özelliği var: Belirli zaman dilimindeki sayılarında, çoğunluğu Ankara çıkışlı onlarca makale yazarının, köşelerinden yaptıkları seslenmelerle, merhabalaşmalarla başlayan bir zenginlik ortaya koyuyorlar. Böyle bir birliktelik, bir araya gelişin, Türkiye’de başka gazete veya gazetelerde olduğunu hatırlamıyorum! Bu nedenle öncelikle bu organizasyonun baş mimari Salım Taşcı hocayı kutlamak istiyorum. Bu güzelliğin hayata geçirilmesini sağlayan Doğan Özmen hocamızı da kutlamak, alkışlamak istiyorum. Sorgun postası gazetesinin, Kültür koleksiyonu, makale yazarlarının oluşturduğu koalisyon görünümlü, 2 bin 965, 2 bin 983 ve 2 bin 989. sayıları var masamda. Bu üç ayrı sayıda makaleleriyle okurlarının karşısına çıkan, kültür koleksiyonunu oluşturan isim ve imzalardan sözetmeden önce,  Sorgun Postası Gazetesinin kimliğine bakıyorum:

 

Sahibi ve kurucusu: Doğan Özmen, Yayın yönetmeni: Şahin Özmen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Özlem Başer, Sayfa Editörü: Oğuzhan Saydım; Muhabir: Tekin Taştekin, Tlf: 0354-415 1707.

Şimdi, maşallah diyerek, Sorgun Postası Gazetesinin makale yazarlarının isim sıralamasıyla devam edelim: İsmet Solak, Yekta Güngör Özden, Prof.Dr.Uğur Büget, Ercan Deva, Gürkan Hacir, Ali Demirdağ, Mevlüt Uluğtekin Yılmaz, Haydar Ahi, Yahya Aksoy, Salim Taşçı, Dursun Erkılıç, Prof.Dr. İsa Kayacan, Salim Savcı, Ahmet Sargın, Dr.Ata Soyer, Ahmet Dirican, Nahit Duru.

 

Bu isim ve imzalardan, birkaçının makalelerindeki cümlelerden kısa alıntılarla devam edelim:

1.  Kimi gösterişli toplumsal etkinliklerden sonra ülkenin gündemine, Ege-Akdeniz yörelerinden duyulan depremi oturtanlar yanında, siyasal olayların önceliğini savunanlar çoğunluğu oluşturmaktadır (Yekta Güngör Özden)

2.  Elbette, tanıtım ihtiyacı fazla tanınmamaktan kaynaklanmaktadır. Nasıl olmasın ki, Yozgat’ın tarihi değerleri tam gün yüzüne çıkmış değildir. Çıkmış olanlar da iyi tanıtımdan bu zamana kadar yoksun bırakılmıştır. (Salim Taşcı)

3.  Yozgat’ın tarihine, doğasına, kültürel ve folklorik özelliklerine her haliyle yer verilen Tanıtım Günleri’nin baş kahramanı hiç kuşkusuz Ankara’daki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç idi (Dursun Erkılıç)

Bir haber: Yıllardan beri köşe yazılarıyla gazetemize büyük katkılar sağlayan değerli insan Dr.Turhan Temuçin’i kaybettik. Doktorluğunun yanı sıra, çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazıları yazan Dr. Turhan Temuçin, bir yıla yakın süredir tedavi görmekteydi.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

Aklın başına gelince, sakın pişman olacağın bir iş yapma. (Mevlana)

Kendi dertlerini unutmak isteyenler, başkalarının dertlerine yardımcı olmaya çalışmalıdır. (Cemil Sena)

Siyaset, başkalarına sezdirmeden değişme sanatıdır. (Andre Malraux)

Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir ve her zaman oradadırlar. (Sigmund Freud)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank