content
27 Ara

……. Yıpratmayın!

 Seksenden önce polis kelimenin tam anlamı ile politize edilmişti.  Pol-Bir, Pol -Der şeklinde örgütlenmişlerdi. Solcu polisler Pol-Der de sağcı polisler Pol- Bir de veya diğer anlamı ile Ülkücü polisler veya öyle görünmesi gerekenler Pol-Bir üyesi, sosyalist veya o günkü deyimle Komünist Polisler ( veya öyle görünmesi gerekenler ) ise Pol-Der çatısı altında örgütlenmişlerdi.

Ben kimseye kara çalmak istemiyorum. Kimseyi yıpratmakta istemiyorum!

Sadece kendi yaşadıklarımdan örnek vermekle yetineceğim. Ben o sıralar Kahramanmaraş’ta bulunuyordum. Özellikle 1977- 78 Aralık ayında olan o kanlı olaylar oluncaya kadar ve bu tarihten de 1980 ihtilalına kadar olan dönemde Kahramanmaraş’ ta evinden alınarak karakola götürülmeyen fiziki veya psikolojik işkenceye tabi tutulmayan bir kişi yoktur. Bu işkencelerin arasında basına intikal eden mahkemelere taşınan öyleleri var ki ben burada bunu dile getirmekten utanıyorum.

Kısaca polis içinde provokatörler cirit atıyor ve her bölgede çıkan olayların ya arkasından ya bir adım önünden polis çıkıyor ya da polisin yönlendirdiği birkaç deli dolu genç

Geçelim; O  sırada başta Demirel,  Ecevit olmak üzere siyasiler  kürsülerde  höykürüyorlar;
“ Polisi yıpratmayalım “

Sanki polise dernek kurma hakkını veren kendileri değiller. Sanki polislerin politize olduğunu görmüyorlar. Sanki polis atamalarına da bölgelere göre planlı bir şekilde atamaları yapan o dönemdeki siyasiler değil.

Örneğin Kahramanmaraş ’a özellikle komünist veya öyle olduğu düşünülen polis atamaları gibi

Geçelim

Bu gün

Bir yargı düşünün, üyeleri çetelelerle boy  boy gösteri yapıyorlar. Bir yargı düşünün Cumhurbaşkanı seçimlerine müdahale ediyor. Bir yargı düşünün her birinin ideolojik mantığı ve anlayışı ile   yargılama yapmaya –kalkıyor  

Sonra çığırtkanlık başlıyor

“Yargıyı yıpratmayın “

İki kelime eleştiri yaz<sak hemen mesajlar yağıyor üzerimize

“Orduyu yıpratmayın “

Silahlı kuvvetler örneğinin teferruatına girmek istemiyorum artık. Son Bülent Arınç olayından sonra söyleyecek tek cümle bulabildim ve bende aynısını söylüyorum artık.

“ Orduyu yıpratmayın beyler

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank